torsdag 31. desember 2009

Japansk nyttår, oshougatsu!

Okaii, nysjerrig på japansk nyttårsaften? Vel, klokken er ikke mer en kvart på ni akkurat , så..

Velvel, jeg våknet sent av uvisse grunner, (kan ha noe å gjøre med at jeg spilte DS til litt sent... Hu-huhu~) og huset var veldig stille. Mama og Papa var ute og handlet inn de siste småtingene til nyttårsfeiring, og jeg fikk bruke dagen omtrent som jeg ville. Altså, jeg studerte litt for å føle meg flink, og har lært mer av den japanske gramatikken. Den er ikk sååå vanskelig, det er bare det at den har så utrolig mange smutthull å huske på, unntak fra den egentlige reglen, og faktum at gramatikken mellom høflig og hverdagslig japansk også er forskjellig. *sukk* Så det blir litt å huske på. Men det går da fremover! Og når jeg har så smarte bøker til å hjelpe meg, da må det jo nesten gå bra! n_n

Så, siden DS'en min gikk strømtom i løpet av natten (jeg lurer på hvorfor... *kremt*), så lette jeg frem laderen, som jeg har lånt ved en anledning tidligere. Jeg gadd ikke ta med meg den fra Norge, fordi for det første er stikkkontakten annerledes, og for det andre, jeg trodde ikke spillene mine var så interessante at jeg kom til å fortsette å spille dem! Men, det viste seg å forandre seg. Derfor er jeg evig glad for at søsteren min er like fan av DS som meg, og selvfølgelig, slik som alle andre gameboy eiere med stolthet for seg selv, har hun et pokemon spill! Yeah! Haha.

Så etter å ha sløst bort litt av dagen på dette, vasket jeg vinduer for å hjelpe Mama, og det var litt fornøyelig, vinduene ble så pene! Jeg liker nesten å rydde/vaske. Resultatet blir så fint og koselig! Selv om jeg har en liten rotekopp innerst inne. Og den vises som regel bare på pulten min... Haha, et sted på jeg få lov til å rote også! Og ellers er det et veldig ryddig rot, ingen kan si rommet mitt er rotete! Til og med japan Mama sier at hun syns rommet mitt er utrolig fint og ryddig, da hennes egne døtre visstnok er veldig rotete, så rotete at de ikke klarer å rydde det selv. Haha, slemt å le, men.. Hahahah. Ellers smiler nok min norske mor når hun leser dette, for hun vet at jeg ikke er helt uskyldig. For, i vårt norske hjem, har jeg et område som antagelig aldri har vært, eller kommer til å bli ryddig... Det er min store hemlighet. Lurer man på hvor? Vellll... Vi har et rom som er delt opp i halvt sy-stue og halvt garderobe, og det ene hjørnet har jeg klærne mine. Og det... Det ser bokstavlig talt ut som et bomba horehus. (Takk til Heidi som lærte meg utrykket, jeg elsker det, selv om lillebror hater det!) Og jeg har hatt mine fortvilelser over at det er halvveis sy-stue, for jeg har mang en gang fått nåler i bena, autch.. Så jeg tror jeg skal invistere i walk-in kleskap når jeg kommer hjem, selv om jeg ikke er helt sikker på hvor jeg skal ha det!

Så var det nyttårsaften da. Dagen gikk veldig enformig for seg for meg, som egentlig bare... Jeg er ikke helt sikker på hva jeg har gjort, men jeg tror det har involvert latskap i stooooor grad. Yoshie har gjort et eller annet på rommet sitt igjen, og det er mest sannsynlig studier. Mama har fikset mat og diverse, mens Papa har sett på TV. Japansk nyttårsaften er veldig rolig, og de fleste sløver virkelig foran TV'en hele dagen. TV er fyllt med interessante show, og det er faktisk det som er hoveddelen av kvelden, sitte og se på TV mens man spiser. Maten derimot, var en annen sak. Vi samlet oss rundt bordet i stua, som står på et varmeteppe. Så man sitter godt og varmt rett på teppet, og kan se på TV. Først satte Mama en firkantet boks på bordet. Den hadde flere "etasjer", så hun tok av alle sammen, og spredde dem rundt på bordet, så det så ut som flere firkantede fat. På alle sammen var det diverse mat, mest japansk, men også noe alternativt for meg som ikke liker fisk. Og alle de små tingene i boksene, har hver sin mening, noe jeg ikke vet nok om til å utdype. Mama sa det!

Så fikk alle hver sin lille... Jeg tror bare jeg må legge ut bilde, jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det! Men, det var en bolle med soba! Soba er da en type japansk... Spaghetti, haha. Den smaker en del annerledes, men smaken er mild, så det går fint ann å spise. Jeg syns det smakte heller godt. Soba "trådene" (unnskyld dårlig ordvalg, men jeg finner det vanskelig å utrykke meg flytende på norsk...) er kjempelange, og symboliserer faktisk et langt liv. Bollen man får uttdelt, inneholder også veldig mye mat, og om man klarer å spise opp alt, skal du visstnok få ganske bra med penger i løpet av neste år. Desverre klarte jeg ikke få i meg hele, så... Jessda, godt at Japan ikke er så dyrt!

Det pleier vanligvis å være en god del mer og forskjellig mat enn det vi hadde i dag, men vi valgte å gjøre det lite, fordi i morgen skal vi til de japanske besteforeldrene, og spise der, heeeeele familien. Jeg tror det kan bli koselig, og gleder meg egentlig. Lurer på hva jeg skal ha på meg... Hvem vet, kanskje "fetteren" min bestemmer seg for å danse i bare bokseren igjen! Haha...

Og ellers må jeg beklage, for jeg tok feil da jeg sa vi skulle besøke tempel i morgen. Vi skal nemlig ikke dra dit før i overimorgen, og derfor må man vente ekstra lenge med kimonobilder, om jeg i det heletatt bruker kimonoen. Det vil si; Vi må dra avsted ganske tidlig, for det kommer visst til å være sykt mange folk der, og avhengi av hvor tidlig jeg kommer meg opp, slenger vi på meg kimonoen. Jeg skal opp tidlig! Yosh! Så, for de av dere som faktisk er våkne klokken elleve i morgen kveld, vennligst send en mail til wannabe-japanese-1991@softbank.ne.jp og vekk meg! Da er klokken seks på morgenen i Japan, og det ville faktisk vært til stor hjelp for meg for å skaffe dere kimonobilder! Haha n_n

Tid for bilder!!!

Middagsbordet.


Alle de små rettene med forskjellig betydning.

Og bolle med Soba på sånn... Varme ting med.. Te-lys lignende ting under!
Jeg liker ikke grønnsaker, derfor fikk jeg bare egg i soba'en min, yay!

Og bilde av et TV-show jeg fant merkverdig underholdende.
Det gikk ut på at seks menn ble kledd opp i uniformer lik den vist på bildet, og i løpet av en dag ble de utsatt for alle mulig latterlige og utrolig morsomme hendelser, som antagelig hadde fått meg til å dø dersom jeg hadde sett det. Som f.eks; Alle satt på en buss, og så kommer en vilt fremmed mann (veldig mafia boss utseende) på, og drar opp han ene fra setet, og sier han ikke burde ta opp plassen for eldre menn. Så klapper han til ham skikkelig, og går av bussen igjen. Det var visst feil buss. Masse heldelser som var utrolig.. Komiske! Og det værste av alt... Folka hadde forbud mot å le. Dersom de lo eller smilte, ble de slått med noen klubbelignende ting på stumpen. Så det gjelder å holde seg seriøs! Og etter antall latterutbrudd, tror jeg noen kommer til å ha problemer med å sitte i morgen. Mannen på bildet blir slått av av en av de sortkledde anonyme slåerne. Jeg tror jeg skal søke jobb som en sånn en!

3 kommentarer:

 1. wooow :3 vilket pokemon köpte du? jag har heart gold XD
  fin blogg btw :)

  SvarSlett
 2. haha jaaa xD batsu game med hamada, matsumoto, endo og 2 til :P ønsker deg et godt nytt år! kos deg masse ^^ May

  SvarSlett
 3. Godt nyttår , frøken : - D
  gleder meg til å se deg igjen, selv om det blir lenge til!

  hilsen Kristine fra feil side ta Mjøsa og nå feil side av jorda : p

  SvarSlett