torsdag 17. desember 2009

Ny frisyre!

Haha, hei igjen!!!

Ja, jeg vet jeg snakket om å ta bilde av nye frisyren, men nå har det seg sånn at... Ja, jeg bada, og nå ser den rimelig rufsete ut! Sååå, jeg vurderer å ta et i morgen, etter å ha stått opp! Og hvordan det gikk med nye frisyren? Jo, ganske bra! Det ble ikke noe uberkort, bare to cm i lengde, og ellers fikk panneluggen gjennomgå. Og, damen som klipte meg, var flink!!!!!!!! Jeg er stort imponert, men jeg må vel style det selv i morgen for å finne ut hvor mange % fornøyd jeg er. Man kan ikke alltid dømme ut fra hva frisørene gjør! Det har en tendens til å bli annerledes når man gjør det selv... Men, uansett. Det var et veldig koselig sted, se for deg en frisørsalong litt avsidesliggende, i et litt rufsete boligstrøk man ikke forventer å finne en salong. Legg til en hage og veranda med blomster rundt, og et sandfarget murhus med store vinduer, og du har salongen. Inne var det vanlig frisørsalong stil, og vi satt på et par stoler, og ventet på tur. I Japan har de flere magasiner med utrolig mange forskjellige frisyrer for alle hårtyper, og disse satt vi og bladde i. Jeg fant så utrolig mye fint! Og ved siden av hver frisyre, sto det en "oppskrift" for frisørene. Hvorfor har vi ikke sånne i Norge!?!? Og, jeg fikk ros for japansken min igjen. Jeg er glad for det, og at jeg klarer meg såpass i daglig samtale nå, fordi frisørene kan jo selvfølgelig bare japansk. Men jeg fikk frem ønskene mine,og vi pratet en del rundt hva som ville være best for meg og håret mitt.

Så ble jeg tatt med for å vaske håret mitt. Stolene er som de i Norge, bortsett fra at i Japan får du et tørkle over ansiktet, så du ikke skal få vann der. Praktisk? Jeg fikk også servert en kjeks, en kopp med te, og et sukkertøy mens jeg satt og ventet på at håret mitt skulle tørke, og en dame børstet håret mitt. Jeg er også facinert over at de japanske frisørene, eller i hvertfall de på denne salongen, delte ut en såpass bra massasje også. Ikke bare hodebunn, men også nakke og lett på skuldrene. Utrolig behagelig, og ikke noe ukomfortabelt. Disse har fått opplæring! Jeg ble også bemerkelsesverdig sjokkert over prisen. Hvorfor? Jo, fordi en og en halv time med styring på håret mitt, altså klipping av hår og lugg, kostet meg kun 150 kroner... WHAAAT!!? I Norge skulle de ha 600 kroner av meg for noe lignende!!!! Seriøst, jeg ble så overrasket over dette at folkene lurte på om jeg hadde det helt bra.. Det som er enda mer morro, er at søsteren min gjorde det samme, men også fikk en omgang med hårfarge i tillegg, og kun måtte betale 350 kroner. Frydefullt! Det er visst ikke alle steder som er som dette, uheldigvis, men Mama har virkelig flott frisør der altså... Dit skal man tilbake!

Og, det er kanskje noen av dere som spekulerer på hvorfor søsteren min farget håret sitt, når det ikke er lov på skolen vår. Joo, nå skal jeg fortelle... I Japan er det nemlig ikke bare gamle mennesker som har grått hår... Haha, det er visst fullstendig vanlig for mennesker på 15 år å ha grå hårstrå!!!! Jeg lo veldig godt av dette første gangen, og fant det veldig underholdene. Det forklarer hvorfor spesielt en av guttene i klassen min har så masse hvitt på hodet.. Jeg trodde kanskje han brukte en dårlig gelè/voks, men nei, han er gråhåret... Haha, så da vet alle gråhårede som leser bloggen min, at om du kommer til Japan, betyr ikke det nødvendigvis at du er gammel!!!

Såå, vi dro litt på shopping i samme slengen, på et av de facinerende billige stedene. Jeg fikk frisket opp med et par nye plagg, til en veldig billig penge, og jeg kjøpte meg en varm innejakke, fordi huset er kaldt. Ja, de fyrer ikke. Jeg syns det er teit, men, jeg overlever med tepper, sokker og den nyinnkjøpte jakka mi! Jeg kjøpte meg også skjerf som matcher skoleuniformen min bedre!

Vi spiste også mat ute i dag! Yakiniku, altså sånn bord med nedbygd grill, og så griller man marinert kjøtt på den. Smaker godt, men blir litt mye kjøtt etter min mening. Og, vel hjemme brukte jeg to timer på å se på Dark Angel. I like it! Og, for de som har sett supernatural, Dean fra serien, dukker visst opp i Dark Angel også. Har du ham og Jessica Alba i samme serien, trenger du egentlig særlig mer overbevisning for å ta en prøvetitt?

Men, jeg må skaffe meg litt søvn. Skal jo til Tokyo i morgen! Gruer meg for togene, men jeg har jo klart det en gang før... Så, kanskje jeg klarer det nå også? Hvem vet... Ønsk meg lykke til da, folka...!

5 kommentarer:

 1. Jeg likte det med at unge også kan ha grått hår... :)

  SvarSlett
 2. Jeg døde nesten av latter når jeg hørte om den normale og kjappe degenereringen av fargepigmenter i håret til de japanske. punktum

  SvarSlett
 3. Hahaha, sånn er det! Her kan du ha grått hår med god samvittighet!

  SvarSlett
 4. Sier du at folk med grått hår skal ha dårlig samvittighet? =O
  Jeg finner det støtende på vegne av de gamle...

  SvarSlett