lørdag 5. desember 2009

Julepynt og greier!

Jada! Nå er det lørdag, og jeg har brukt store deler av den på å sove meg inn igjen etter den ellers utslitende uka! Jaa, en og en halv time på sofaen, en halv time i trappa... I trappa ja, du leste rett! Trappa opp til rommet jeg og Yoshie kind of... Deler, er rimelig bratt, men har stor plass nederst. Funker fint å sitte der når man ikke vil være i veien, og jeg hadde med meg pleddet mitt. Så, jeg endte opp med å sovne der, haha. Familien min er forundret over min evne til å sove på de merkeligste steder..

Så, som man sikkert skjønner, dagen har vært utrolig rolig. Det skjedde ikke engang noe særlig spennende på skolen, eller vei hjem. Bare stille loffing, og ekstreme studenter. Alle sammen jobber som noe annet rart noe, for å forberede seg til neste ukes tester. Jeg kan bare si lykke til, og være glad det ikke gjelder meg!

Jeg hadde en lettere underholdene samtale med Mika, en av de jeg faktisk liker aller best i klassen min, hvor vi snakket om guttene i klassen. Mika sa hun overhodet ikke likte noen av dem, og jeg påpekte at Kato-kun er relativt snill. Mika rynket litt på nesen, og sa; "Syns du virkelig det?". Jeg lo av henne, og spurte om hun ikke en gang syns Kazutomo, han hyggelige sjenerte foran meg, som Mika snakker masse med, var grei. Hun sa hun syntes han var nesten grei. Jeg spurte om det i det heletatt var noen gutter på skolen Mika syns var okei, og hun ristet på hodet, og med et lurt, litt skyldig smil, fortalte hun at hun likte eldre gutter. Haha, gjett hvor mye eldre... Ikke sånn særlig mye, bare folk på 25... Mika er 15. Hahahah! Hun er så søt. Mika er liksom veldig mamma'ete på mange måter, hun er veldig omtenksom, og passer liksom på de fleste, og har virkelig forbarmet seg over meg. Hun spør hele tiden om jeg vil låne pleddet hennes (de dagene klasserommet vårt er kaldt, bruker de fleste jentene små pledd som bare dekker underkroppen. Jeg har ennå ikke skaffet meg et sånn, men siden det snart er januar, skal jeg ha!), og pleier å sørge for at jeg går til de riktige klasserommene, og bruker de riktige bøkene riktig vei (det er seriøst vanskelig! Jeg må ta bilde av den værste boka...) Mika er faktisk den første i klassen (altså, klassenummeret hennes.) Og jeg er den siste. (Vi er i homeroom 12, derfor er første delen av nummeret 12. Så går det etter antall elever. Jeg er 1238, Mika er 1201.

Nå går det sakte mot sikkert mot jul i Japan også. Jeg er facinert, for de begynner jo med julepynt i hus og butikker og sånt, og jeg må påpeke at den er ganske annerledes en Norges tradisjonelle. Det første man legger merke til, er alle lysene rundt om kring. Jeg er vant med Lillehammer, som bruker varme, gule lys på trærne, og litt sånn forsiktig koselig juledekor her og der. I Japan bruker de tre ganger så mye lys som hjemme, og, ikke noe varm, koselig gulfarge her nei! Men, lys i alle regnbuens farger. Spesielt neonblå. Det er på den måten at det gjør vondt i øynene! Spesielt... Og, vi har ikke snø til å myke det opp med heller. Kaldt, men på en tørr måte, og vi har jo regn noen dager da... Men, julepynten!! Butikkvinduene er også fyllt opp med dekorasjoner. Litt blåaktige lys, snøbilder og godteri er det man ser mest av. Ikke så utrolig mye til julenisser, men jeg har sett en figur. Og han var morsom! Hvorfor? Jo, fordi det var noen som hadde dratt ned buksa på ham, og Mama syntes så synd på ham, at hun begynte å dra den på igjen. Det så lettere komisk ut, og som om Mama prøvde å dra den ned i stedet for opp. Det var noen folk som så litt rart på oss, og en gammel dame så ikke særlig blid ut. Og når det kommer til dekor litt rundt om kring, er det noen hus som prøver å etterligne standar amerika-show, med lys og glitter alle steder, mens andre har det minimalt. Det rareste jeg har sett så langt, må enten være noen reinsdyr jeg så i et vindu til en dyrebutikk. Det var liksom skjelettene til to reinsdyr, som var dekket med lys, og begge to rørte på seg. De var plassert under en gren man vanligvis finner i en jungel, med en pappegøye og koala på. Ellers har japanske jenter en evig facinasjon for disneyfigurer (greit, jeg syns disney er koselig, filmene er fine barneminner, men jeg kunne aldri i verden tenkt meg å ha alt fra skrivesaker til nøkkelringer og veska mi og ipoder dekorert med dem!). Jeg så en slags lang stige, som hang nedover en veranda, med tre halvstore Mikke Mus figurer i nissedrakt, som klatret oppover den. Full av lys! Okei, hver sin smak. Underholdene og annerledes er det i hvertfall! n_n


Ellers! Jeg har jo nevnt den fiiiine julekalenderen min! Jeg må nesten vise den frem!!! *stolt* I det siste har jeg fått samme sjokoladen tre dager på rad, men i dag fikk jeg noe annet! En sjokolade med form som blyant. Den var søt.

Og, jeg må bare fortelle en morsom ting!
Jeg fikk også fortalt en annen historie om søsteren min i dag... Jeg fortalte at hun er en sangfugl? At hennes mangel på blyghet fikk henne til Amerika? Vel, som barn hadde hun gått bort til drive-in'en på en MacDonald's, sånne med mikrofon, you know? Yep, hun trykket på knappen, og begynte å synge av full hals. Jaja, publikum i hvertfall! Haha.

Og.. Jeg fant ut at kontorstolen min er farlig. Ja, jeg skulle sette meg, og lot hånda gli langs underkanten av armlenet, og plutselig fikk jeg vondt, og har nå et langt kutt langs lillefingeren som blør når det finner ut av at det vil. Au. Ikke så vondt som hamster da. Hamster er ille. Ene hamsteren, Mikan (mandarin på japansk) er veldig lik Lakris, marsvinet hjemme i Norge. Begge hater meg inderlig, over alt på denne jord. Lakris, broren min sitt marsvin, er kjempeglad i alle i familien, untatt meg. Hun biter meg hele tiden, spiser håret mitt, eller tisser på meg. Hun vil ikke en gang spise fra hånden min om jeg serverer henne agurk, favorittmaten hennes. Waah... Men hun er søt da. Og, Mikan er nesten helt lik, bortsett fra at jeg ikke løfter henne, for det resulterer i au. Hun elsker Mama, liker Yoshie og hater meg. Hvorfor? Men Melon og Rinji liker meg i det minste da.. Hihi.


Julekalenderen min!!Yoshie sin kalender! Trappa opp til rommet vårt. I kroken rett frem sov jeg i i dag!!


Og, ja, Mama har fått opp juletreet! Overraskende tildig, men det er i allefall oppe!
Ellers er det Mama som har pyntet det. Yoshie gjorde det først, men Mama sier det ble rart, og at Yoshie ikke har sans for dekor og hva som er pent sammen, så Mama gjorde det på nytt x)

4 kommentarer:

 1. Kjempefin kalendat du har fått:D
  Har de baka pepperkaker òg?

  SvarSlett
 2. hmm...
  Slemme små kjæledyr og sær julepynt.
  Flotters å høre at folkene på skolen din tar mer kontakt, spesielt da også at guttene ikke bare er sjenerte. Skulle jeg vært et sted så lenge hadde det vært greit å prate med både gutter og jenter. For mye av det ene gjør en gal. Også er folk av det motsatte kjønn ofte interesange av nokså naturlige grunner.

  Men det må sies: Du har jo havnet hos den snilleste, kuleste familien man kunne håpet på da. De er jo helt utrolige. Ha ha.

  Dumt med lite snø der, du kunne gjerne fått halvparten av den vi har. Her er det nok.

  Dette er da en felles kommentar på alle bloggene siden sist jeg kommenterte siden jeg ikke har lest på noen dager.
  Fordi Lars liker å være litt streber, og gjøre Marioner glade så skal han prøve å kommentere så ofte han føler han har noe å si. (annet enn "ha ha, så gøy. De er sære der borte og det var morsomt." for det tenker jeg hver gang og det blir fort repetetivt å poste/lese)

  Hilsen Lars.

  SvarSlett
 3. Isefise & Malene-sensei: Haha det er så koselig at de gjør sånt for meg! Og, har ikke bakt ennå, tenkte jeg skulle kaste meg på det i morgen, om jeg gidder n_n

  Lars: Haha, takk skal du ha, men du skal få slippe å skrive et helt brev hver gang du vil kommentere : )

  SvarSlett