mandag 7. desember 2009

Julekake tips, værsåsnill!!!

For en gangs skyld, er jeg ikke sliten! Gjett hvorfor!? Fordi det er test uke, og jeg har bare tre timer på skolen! (Som jeg må tilbringe på biblioteket og underholde meg selv...) Så, jeg kom meg jo fort hjem igjen i dag! Lucky! Jeg hadde det litt morro på vei hjem igjen fra skolen, fordi da jeg gikk mot Fujisawa (stasjonen jeg må til), møtte jeg på en gruppe gutter fra en annen skole. Jeg så litt ekstra på dem, fordi det så ut som han ene var ikke-japansk. Men, i allefall, det fanget oppmerksomheten dems, og han ene sa "Se der!" og nikket liksom litt i retning av meg. Så så alle sammen på meg, og så sa de kawaii, og smilte litt, og han ene sa noe sånt som stilig, og blå øyne. Det fikk meg til å smile, sånn halveis lattersmil, og da kommenterte de det også. Haha, så morro. Og, et lite stykke etter at jeg gikk forbi dem, tror jeg en av dem ropte "hey!" etter meg, men, jeg vil virkelig ikke være imbilsk, så jeg tenkte det antageligvis ikke var meg, selv om det mest sannsynlig var det. Haha, morro i allefall! Jeg står i alvorlig fare for å bli selvopptatt. Haha, neida, jeg skal prøve å ikke la det gå til hodet på meg. Faktum er nok at jeg er utledning, og at det er hva som fanger oppmerksomheten dems. Og øynene mine. Hårfargen min er riktig nok litt lysere enn de fleste her nede, men ikke nok til at det fenger dem. Hadde den vært naturlig blond, tror jeg ikke at jeg hadde hatt et øyeblikks fred. Haha.

Men! Jeg kom meg da hvertfall hjem. Det første jeg hørte, var masse bråk og rop fra andre etasje, så jeg lurte på om Mama og Yoshie lekesloss, eller om Papa hadde fornærmet Mama igjen. Men nei, bestemor var på besøk! Og hun hadde jo med seg gave til oss som vanlig! Hun er kjempehyggelig. Tilbrakte en time i selskap med henne, og etter at hun dro igjen, la jeg meg på sofaen inntullet i et stort, mykt teppe. Gjett hvem som sov i en og en halv time? Skal vite jeg ikke sovner lett i natt x) Men, det føltes utrolig behagelig. Og til middag hadde vi stew. Det smaker kjempegodt, og selvfølgelig er jeg lykkelig.

Ellers fortalte jo moren min om dette med de nye tøflene til bestemor. Frosketøflene mine, som jeg allerede elsker! Og, haha, i går sa Mama først at hun skulle lete etter tøfler til meg, og spurte hva jeg ville ha. Jeg sa jeg ville ha noen søte noen! Og, hun satt og lurte litt på hva det skulle være, som f.eks. rosa, kanskje med sløyfer på (jeg har jo sløyfedilla...) noe pusete, eller noe som glitret. Så, hun tok meg med på en butikk, og lot meg velge selv. Men neida! Jeg skulle ha frosketøfler! Og, haha, nå syns hun jeg har merkelig formening om hva som er søtt. Kan ikke noe for at jeg finner frosker tiltalende! Okei da, bare de søte. Men, de har søte frosker i Japan.

Og! Gullfisken min lever i beste velgående! Den har blitt uberrask, fordi den har fått stor svømmeplass, og har masse bittesmå venner. Jeg er glad på dens vegne.

Og i morgen vil jeg bake til familien. Eller kanskje ikke i morgen, men snart! Er det noen som kan komme med tradisjonelle julekaker til meg? Så langt har jeg pepperkaker på lista mi, men trenger hjelp til noen flere! Tenk ut noe japser ville funnet interessant!


7 kommentarer:

 1. Pepperkaker eller kakemenn! Sjekk ut de 7 sortene :D

  SvarSlett
 2. Kanelkaker er veldig populære her :)
  Enkle å lage også. En skal bare lage en "pølse" som skal ligge i kjøleskapet en stund, og så skjæres opp i skiver. Og selvfølgelig stekes :)Mmmmm!

  SvarSlett
 3. Hei Marion!

  Har ikke kommentert på en god stund, fy meg!!
  Høres ut som du har det kjempe kos der borte ^^
  Kaketips : Marmorkake eller lussekatter ;) Kanskje Goro, men da skulle du hatt et jern også :P

  Glad i deg lille japsen min ^^

  SvarSlett
 4. er det ikke ferdig kransekakemasse i butikkene hos dere da???

  SvarSlett
 5. nam nam nam, KAKE :DDD
  men det er jo så mye godt :( Sandnøtter, kransekake, kromkake, goro... Jeg blir gal, for mye godt! :S
  kokosmakroner kanskje, negerboller er jo farlig godt. Må lage noe morro de aldri har smakt før, verdensbeste selv om det ikke er julekake :P

  Stå på, blogg i vei videre. kjempe morro å lese ^^,
  Hilsen Daniel til Thea

  SvarSlett
 6. Serinakaker! Det er kjempenamm. Ca det beste med matlaging i 9. klasse(me lærte ikkje å lage saus).

  SvarSlett
 7. Grevlingkaker med marsipan, yum yum =D

  SvarSlett