onsdag 23. desember 2009

Randomt.

Alle sammen, jeg gidder ikke lage noe stort innlegg om hva jeg har gjort i dag. Det har vært en veldig avslappende dag, og jeg har for det meste lest i den norske boka mi, og ligget på teppet i stua. Gulvteppet er et elektrisk varmeteppe, og det er tilfeldigvis den koseligste plassen i hele huset, når det er så kaldt som nå. Flere lurer sikkert på hvordan jeg kan mene det er så kalt, når jeg er en nordisk person som er motstandsdyktig mot kulde, og vi ikke har snø engang.. Vel! Det er så enkelt som at japanske hus virkelig er annerledes. Det står ingen vedovn og knitrer med varme flammer, nei, her fyrer de ikke i det heletatt. Derfor er de japanske husene iskalde, og den eneste forskjellen fra ute, er trekken. Det føles faktisk iblandt godt å komme ut, fordi det er kaldt her. Spesielt nede, og på kvelden er det fælt å bade. Eller, selve badet er behagelig, med badevann med automatstyring for å holde vannet på 40 grader, men det er det å komme seg opp igjen som føles helt forferdelig. Man orker ikke smøre seg med fuktihetskrem der nei! Det gjøres heller på rommet, der hvor man har en liten, men effektiv varmeovn. Ja, de bruker varmeovner her da, elektriske. Litt rart, siden elektrisitet er dyrt i Japan. Ellers kler de vanligvis på seg ganske mye, og drikker varmt drikke. Så, er det noe rart jeg foretrekker å ligge under bordet, på det varme teppet? Jeg syns ikke det!

Jeg har også studert japansk i de nye bøkene mine, og gitt meg ut på oppgaven med japansk gramatikk.. Og det er til å få vondt i hodet av.. Det er mer enn nok, og så mange bruksområder for de fleste, men med familie som hjelper til, får meg til å le, og ber meg ta en pause etter at jeg har gjort en god innsats, klarer jeg meg godt. Det blir faktisk logisk, selv om jeg aldri kommer til å bli særlig glad i gramatikk! Haha.

Ellers sitter jeg her og tenker på at det er utrolig merkelig at det er lille julaften i dag. Jeg har offisielt vært her i tre måneder, og i morgen er det julaften, og der hjemme pynter folk seg, spiser tradisjonell julemat og åpner pakker. Siden dette føles så fjernt og rart, tror jeg ikke jeg kommer til å føle noe på dette i det heletatt, faktisk. Overraskende nok. Jeg tror jeg får nok å gjøre i morgen selv. Vi skal stelle i stand til egen jul! Jeg tror det kan bli hyggelig. Og vi gjør det selvfølgelig annerledes enn norsk jul. For det første feirer vi på den 25 i stedet for i morgen. For det andre, her blir det bare to presanger på hver, kanskje tre om "Julenissen" (familien min insisterer på at han alltid kommer!) mener jeg har vært snill.. Haha. Jeg fant det merkelig at folk her ser ut til å mene det finnes en julenisse, og ettersom vi nærmer oss jul, har jeg skjønt at flere faktisk virkelig tror på ham. Det forklarer hvorfor flere av folkene på skolen spurte meg om jeg trodde på ham... Haha, jeg trodde de tullet med meg, siden jeg var fra nord, men de var helt seriøse.

I alle fall. I morgen er det julaften, og jeg tror ikke jeg har vært mer i mangel på julestemning noensinne før. Det har nok mye å gjøre med at jeg er i et land man ikke feirer jul, og vi har ikke snø. Ja, alt er forskjellig, men jeg har ingenting å klage på! Det positive i det hele, er at jeg aller mest sannsynlig kommer til å ha skikkelig julestemning neste år! Haha, jeg gleder meg!!

Og til dere som ikke får tid til å stikke innom bloggen min i morgen, pga julestress, god jul!

3 kommentarer:

 1. GOD JUL VENNEN :D:D
  savner deg utrolig masse og gleder meg til du kommer tilbake til gode gamle norge :P
  håper du har det bra og at du får en fin jul selv om det ikke blir som det pleier :P hils japan-familien din og si god jul ;) hva gjør dere på nyttårsaften da? ;) sikkert noe spennende :P
  klem fra Thea <3

  SvarSlett
 2. Du får gjøre det beste ut av julen på japansk vis :D

  SvarSlett
 3. Thea: TUSEN TAKK!
  Jeg savner deg også, og seriøst, du kommer til å få overdose av Marion når jeg kommer hjem igjen. Og, joda, annerledes, men, jeg kommer til å kose meg. Det er sjokolade inne i bildet! Jeg må lage eget innlegg om nyttårsaften, det er STOOOORT i Japan! n_n

  Malene: Tusen takk, skal gjøre mitt beste, og holde folk oppdatert! : )

  SvarSlett