tirsdag 22. desember 2009

I dag har jeg badet med en mandarin... Og nytt fra Norge!!

Ja! Man leste rett! I går fikk jeg pakke i posten fra Norge! Hurray! Mamma og Pappa hjemme i Norge har tatt seg bryet med å sende meg en liten pakke i posten. Kan ikke bli så mye da, for tre kilo ligger under 400 kroner, så joda.. Det er dyrt. Men! Jeg fikk da litt! Jeg fikk norsk sjokolade, og, seriøst, det var herlig med ordentlig sjokolade igjen. Japanerne er flinke til mye rart, det er de, men sjokolade... Det er det ikke mange som kan slå oss nordmenn på! Fikk også med diverse pålegg, som salami, kaviar og en boks med leverpostei. Jeg serverte dette på brødskiver sammen med middagen, og det ble mottat med stor begeistring! De elsket kaviaren, vanlig kaviar fra mills på blå tube, og ble overlykkelige da jeg sa de kunne spise så mye de ville av den.. Jeg har nemlig ingen stor begeistring for akkurat det.. Jeg vet ikke helt når jeg sluttet å like kaviar, for jeg elsket det som barn, men nå.. Nåja, la oss nøye oss med å si at den japanske familien får den i fred!

Rødpølse ble også godt mottatt, og den må jeg nok dele på, regner jeg med. Større sannsynlighet for at jeg får leverposteien i fred, for selv om de syntes det var godt, var det nok litt merkelig for dem også.. Og Mama insisterer på at boksen ligner på en kattemat boks, og det eneste som får henne fra å ikke tro det er en kattemat boks, er ungen på fremsiden, haha. De lo også godt da jeg fortalte om de "nuppene" som leverpostei lokket lager. Jeg er ikke helt sikker på hvordan det er i andre hjem, men hos oss har det alltid vært en heftig kamp om hvem som skal få spise "nuppene". Heldigvis har vi alltid vært tre, så vi kunne dele, men storesøster vokste jo i fra dette, så jeg og broder'n måtte krangle om den siste...

Vi knasket også litt norsk sjokolade, og dette er en stor slager hos familien min også. Norsk sjokolade er virkelig godt!!! Og, til min store lykke, i pakken fra Norge, kom det også med smurf! Ja, en pakke med smurf. Sånne blå pakker, med rosa frukt puter. Jeg elsker dem! Om jeg skal nevne absolutt et favoritt goddis, så må det bli smurf.. Haha. Så, jeg delte en boks med familien, mens de insisterte på å la meg få ha de to siste i fred, siden jeg elsker dem. Snille familien! Vi fikk også en pose julesjokolade, og marsipan. Den skal spares til julaften!

Jeg fikk også to bøker, sånn at jeg kan koble ut litt med norsk, som jeg tydligvis trenger, ettersom jeg glemmer det... Haha. Selv om jeg egentlig burde øve på snakkingen.. Æsj da, jeg trenger ikke bekymre meg over det med det første! Og, min kjære, norske mor hadde også diktert et hjemmelaget brev, og limt på masse nisser og julepynt. Det var utrolig hyggelig å få et sånt brev hjemmefra, og når det også er håndskrevet, blir man liksom glad og varm inni seg, for dette er noe nettopp de som har skrevet, har hatt mellom hendene. Jeg fikk også et kort, som var signert med alle familiemedlemmenes håndskrivft. Tilogmed dyra, men, avslørt av broder'ns håndskrift, haha. Søtt var det i alle fall! Og, familien syns også det var søtt, selv om de ikke forsto det norske.

I pakken fra norge, kom det også julegaver til alle sammen. Vi nordmenn er jo så gavmilde, og det er ganske normalt for oss å årlig bruke tid og krefter (og ikke minst penger!) på å kjøpe gaver til hverandre, og de norske foreldrene mine hadde sørget for at alle i Japan fikk pakker også. Det ble de kjempeoverrasket over, og glade! Mama ble nesten fortvilet, fordi hun ikke hadde sørget for noe til dem i Norge, men det ble fort beroliget av meg, som fortalte at den norske familien er så takknemlig for alt de gjør for meg, så det er ikke noe å bekymre seg over. Det ble etterfulgt av mer takknemlighet, og Mama fortalte meg at det er første gangen hun får pakke på julaften. Det syns jeg var sjokkerende!! Men, sånn er det her i Japan. De feirer ikke jul, og kan virkelig ikke julen. Så det var søtt å se hvordan de reagerte over å få en pakke hver, og sammenligne det med oss norske mennesker, som nesten forventer mange pakker. Forskjellene er store, men, det har sin sjarm på hver sin måte. Jeg gleder meg i alle fall til å feire her i Japan, selv om det kommer til å bli merkelig å vite at den norske familien kommer til å feire uten meg, sånn typisk tradisjonell jul. Men, hallo! Jeg er her ett år! Hvor mye av livet mitt er det? Jeg må nyte det mens jeg kan! Jeg tror japansk jul blir koselig. Vi får over mama's venninne, og datteren hennes. Vi har alle brukt penger på en gave hver, så skal vi spille av en sang, og sende gavene rundt i ring. Når sangen slutter, får du gaven du har i hendene dine. Og ellers skal vi spise sjokolade fondu! Nammenam!

Så, ettersom jeg vet at norske Mamma og Pappa leser bloggen min, kommer en liten del direkte til dere; Jeg har fått beskjed fra den japanske familien min å takke så utrolig mye for gavene, og at de synes dere er utrolig generøse. De vil veldig gjerne takke selv, direkte, men, det kan jo bli vanskelig, først og fremst pga språkmangel, og at dere neppe vil forstå japansk, og de neppe forstår norsk, så det må gå gjennom meg. Men, de er utrolig takknemlige, og jeg tror ikke engang det har så mye å si hva som er inni pakkene, for her føler de virkelig på gleden ved å gi og få. Blir spennende å se hva dere har funnet på til oss alle, og ikke minst spennende å se den japanske familiens reaksjoner på alt. Glad i dere hjemme i Norge!

Så, litt informasjon til alle! Jeg har jo gjort litt av hvert i dag også! Jeg har vært på svømmehall i Japan for første gang! Og, det var en ganske annerledes opplevelse. Du kom inn til resepsjonen, og der gikk du bort til noe som så ut som en togbilett automat, og kjøpte en billett for hvor lenge du ville svømme. Så puttet du skoene dine i en plastpose, og så gikk du mot garderobene. Utenfor garderobene var det sånne store automat-ting som svelget billetten din, og ga den tilbake til deg. Lignet litt på opplegget på Jorekstad!

Vel inne i garderoben, legger man på en tier (100 yen) i et av skapene, og får nøkkel med bånd på, som lignet på systemet i Norge. Men det som var mye mer annerledes, var kvaliteten på garderoben, og severdighetene dens! Altså, i tillegg til oppholdsrommene med skap, så var det også egne, store kroker med sminkebord, speil, vask og hårføner, mange på rekke og rad, så flere kunne fikse seg samtidig. Du hadde også små rom, med bare en stol inne i, som sjenerte personer kan skifte i, og på alle veggene hang det mopper, så etter at du hadde tuslet dryppende over gulvet, moppet du opp vannet, og kunne trå på gulvet uten å få våte sokker. Praktisk!?

Ellers var det også dører på hver av dusjene, sånn at når du dusjet, var det ingen som kunne se deg, helt privat! Og, de hadde egne knagger til håndkler utenpå døra. Jeg liker japanske garderober...

Svømmehallen så ut som en norsk en, med et stort svømmebasseng, et lite for barn, og et stort boblebad. Det store ble brukt for aktiv svømming. 1/4 ble brukt for gåing.. Tro det eller ei, men gåing! Gåing i vann blir regnet som ganske bra trening. Og, derfor var hele bassenget rimelig grundt. En annen 1/4 ble brukt for svømming rett frem, mens ennå en ble brukt for en tilbake. Så, du må svømme i oval. Den siste delen ble brukt til fri aktivitet. Og ellers er det slik i japan at veldig mange folk driver seg for hardt, så en gang i timen blåser livvaktene pause, og da får ingen bruke det store bassenget, og boblebadet blir veldig fullt. Ellers fikk jeg kommentarer fra Papa om at jeg var rask, og han skjønte ikke hvordan jeg orket en halvtime i strekk med kun svømming.. Jeg syns ikke det var så ille, men, så er jeg nå engang veldig glad i vann, og det er vel den sporten jeg faktisk nyter å være aktiv i. Haha.

Så, jeg har vært sliten i dag. Men, god sliten. Og ellers i dag har jeg praktisert et japansk rituale for hell. Jepp, jeg har badet med en mandarin!! Mens jeg lå og slappet av i det varme badevannet, duppet en halvstor mandarin i vannflaten. Haha, merkelig! Jeg aner ikke helt hva det skal være godt for, men japanerne mener at om du gjør dette (jeg vet ikke helt om det gjelder akkurat datoen i dag...), så skal du visst være frisk i en hel måneds tid, pluss minus. Haha, bemerkelsesverdig facinerende!!!

Men, sliiiten! Nattinatt!!

4 kommentarer:

 1. Svømehallen hørtes gøy ut :D Og artig du skriver om hvor annerledes julen er der :o

  SvarSlett
 2. høres ut som at du alltid har noe å gjøre og at hver dag er like spennende ^^, bra du koser deg vennen :D savner deg masse men er gla du koser deg <3 stor klem fra Thea :)

  SvarSlett
 3. facinere tradisjon det derre med den mandarinen! :P satser på at du ikke blir syk da ^^

  SvarSlett
 4. Malene: Det var kjempegøy! Annerledes, men gøy!

  Thea: Haha, ja, hver dag er mer eller mindre fylt med noe! Men, det føles bra! <3

  Kristian: Ja, facinerende, og etter å ha badet sammen med den, forventer jeg å være frisk! Haha.

  SvarSlett