søndag 20. desember 2009

Japanese grammar?

Guess what I've been doing today... Ingenting spesielt!!! Okei, liten løgn.. Først og fremst, sto jeg opp sent! Jepp, halv elleve. Så, jeg mumset i meg litt frokostblandning, og etter det, dro jeg, Mama og Papa til nærmeste bokhandel, for å se etter japansk studiebok til meg. Ja, jeg vil jobbe mer med japansk! Men, nærmeste bokhandel er veldig liten, og selv om den har omtrent all mangen jeg kan tenke meg, har den ikke studiebøker for utledninger. Så, vi brukte en god halvtime i bil, for å finne en stor bokhandel. Der hadde de selvfølgelig bøker til meg, og jeg kjøpte meg tre stykker. En som er 50/50 engelsk japansk, altså det engelske forklarer det japanske. Jeg kjøpte en til fra samme serien, men denne er bare på japansk, med oppgaver jeg skal løse. Så kjøpte jeg en liten en til. En bok om japansk gramatikk, som også forklarer det på engelsk. Japansk gramatikk er ikke vanskelig, men man må sette seg inn i det! Så, denne boken var perfekt for meg. Det som er det triste, er at bøker er dyrt i Japan, og jeg måtte ut med 500 kroner for alt sammen... Trøsten er at det hadde nok kostet litt i Norge også, men.. Ja, jeg er gnien!!!

Etter dette dro vi til Starbucks cafè, hvor jeg fikk en Cookie, og valgfritt drikke. Jeg var ikke helt sikker på hva jeg skulle ha, og lurte litt på hva som var søtt og ikke. Mannen bak disken (som egentlig var litt søt) rådet meg til White Chocolate Mocca. Nam! Utrolig søtt, sjokoladeaktig med kaffesmak! Ikke værst!

Ellers kan jeg si at jeg er ferdig med første sesong av Dark Angel, og at foreldrene mine, som har sett hele greia før, sitter ved siden av meg og ser på, og syns ikke jeg kaster bort tid i det heletatt! Koselig!

Til middag hadde Mama hovedsaklig disket opp med grønnsaker, og, som de fleste vet, er ikke det noe jeg spiser... Så, hun hadde lagt omelett! Sånn med sånn syrlig krem inni! Jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive det, men det smaker helt himmelsk! Jeg elsker det, til tross for at jeg fant det merkelig de første gangene jeg spiste det. Jeg liker det faktisk så godt at Mama har planer om å sende med meg en firkantet stekepanne (Ja, spesiell stekepanne som er firkantet for å lage eggene sånn de gjør i Japan!!!) hjem til Norge. Haha, den er tung, så jeg vurderer å ha den i veska, men jeg tror folkene på flyplassen kommer til å se rart på meg om jeg har en firkantet stekepanne i veska...

Bøkene mine! Ja, jeg vet de er feil vei.. Skakk på hodet!!

4 kommentarer:

 1. HA! "dette er en flykapring! snu ellers slår jeg deg ned med stekepanna!!!"
  Greier du å si det på Japansk, så har du kommet langt!!!!!!!!

  SvarSlett
 2. panneklaskeren fra norge.....Du skjelden du gråter men..... men å bruke penger er vel noe av det vanskeligste du gjør. Ungen min jeg er så glad i deg. KLEM til deg fra meg. Gleder meg over det du skriver. Fått pakka de enda?

  SvarSlett
 3. Uæ... bøker er dyrt, tenk hvor mange skjørt du kunne kjøpt for de pengene =O

  Du blir sikkert tatt som en terrorist på flyet =D

  SvarSlett
 4. Pappa: Haha, jeg kan ikke ordet "flykapring" eller ordet "snu", men jeg kan klare resten!

  Mamma: Haha, sant, jeg er utrolig gnien... Men, jeg klarer meg! Glad i deg også! <3

  Snod: Hah, jaa, det er vondt dyrt!!

  Mhm, jeg skal klaske til folk med den firkantede stekepanna mi!!! <3

  SvarSlett