torsdag 12. november 2009

Skoledag, resturant og litt randomt!

Nå har jeg omsider opparbeidet et morgenrituale her i Japan også, et av den typen hvor man står opp og gjør ting i helt nøyaktig lik rekkefølge hver dag, rett og slett fordi man ikke klarer å tenke om morgenen. Jeg er sånn, og jeg må liksom rutinere meg våken, og nå, omsider, et rituale i Japan også. Utrolig behagelig å komme seg inn i en sånn rytme. Enda mer behagelig er det at Mama også lager frokost til meg. Jeg er utrolig bortskjemt. I dag spiste jeg faktisk cornflakes til frokost. De har det her også! Selv om pakningen er annerledes, og ikke heter kellogs.. Men de har faktisk noen kellogsfrokostblandinger også! Masse sånne greier med sjokolade på.. Neitakk, ikke til frokost. Haha.

På toget i dag, kom jeg over tidenes værste hentesveis. Ikke at hentesveis egentlig noensinne har vært OK, men når du har en liten en, så er det forholdsvis akseptabelt. Det går ann å se presentabel ut. Men denne mannen hadde bare veeeeeldig langt nakkehår, som han hadde dynket fullstendig i gelè eller ettellerannet slikt, og dratt det fremover. I panna hadde han laget en veldig forseggjort twistet krøll, som holdt hele stasen på plass, sammen med x-antall sprayboksers innhold. Huff, det er ikke pent av meg å glo eller kommentere sånne ting, men enkelte ting er så ille at det bare må snakkes om. Hahah. Glad jeg ikke kan snakke nok japansk til å kommentere det ovenfor søsteren min. Okei da, jeg kan det, men likevel, jeg har blitt flinkere til å tenke før jeg snakker! Yay meg.

På skolen var det egentlig ganske kjedelig, og utrolig kaldt!! Jeg frøs skikkelig i klasserommet, og kommer til å kjøpe meg et lite pledd, sånn som jentene i klassen gjør, og gå til innkjøp av strømpebukse. Jeg overlevde da, men kaldt var det... I de to siste timene, hadde vi long homeroom. Dette er vanligvis veldig kjedelig, men i dag var det greit! Fordi vi har fått gruppeprosjekt! Og folk var faktisk ganske ivrige etter å komme på gruppe sammen med meg, selv om de er fullstendig klar over at jeg antagelig ikke kan bidra til stort mer enn klipping, liming og oppmuntre de andre. Hahah. Vi fikk faktisk velge grupper selv, og alle skrev seg opp på tavla. Vi sto oppe der og drodlet litt, og jeg fant ut at jeg liker japanske svamper. De er ikke svamper, de er faktisk sånne stoffgreier med håndtak, sånn typisk gammeldags som alltid skulle bli slått mot hverandre for å bli kvitt krittstøvet. Bortsett fra at vi har en blåse-støvsuge maskinting som gjør det for oss. Dette er mye mer praktisk enn den norske versjonen, hvor lærerene må vente til tavla har tørket igjen, før de kan begynne å skrive.

Jeg holdte også på å få latterkrampe av klassekompisene. Folk husker sikkert Oka-kun, han som tegna på tavla og som er ganske hentai? (pervers). Joda, i dag hadde han og guttene på gruppa hans flokka seg rundt en pult, hvor han og en kompis satt bak hverandre på en stol. Jeg vet egentlig ikke helt hva de drev med, tror egentlig bare det var uskyldig plaging av hverandre, da Oka-kun holdt armene rundt Nakai-kun, og dyttet ham frem og tilbake, han hoppet litt opp og ned på stolen, mens Nakai-kun sa au. Det hele så mistenkelig ut, noe jeg ikke tror de tenkte over, før jeg begynte å se på hva de gjorde, med resultatet at venninnen min, Sari, holdt for øynene mine, og sa "Du må ikke se på det der! Det er privat!" Noe som resulterte ganske heftig latter fra alle guttene untatt de to på stolen. De begynte å anklage Sari for å være pervers, og så begynte å de å anklage meg, fordi jeg hadde glodd. Og jeg fikk latterkrampe, og snudde meg unna i protest, jeg skulle jo ikke se på! Også begynte de ganske ille igjen, og jeg kunne ikke annet enn å le og smile etter dem. Og de prøvde å forklare meg noe, men jeg fikk det ikke helt med meg, så de begynte å gesirkulere på engelsk, hvor de påpekte at Maruyoshi-kun, som hadde vært relativt uskyldig hele tiden, var den mest perverse. Haha.

Da vi var ferdig for dagen, gikk jeg mot døra, og skulle ut, men den var blokkert av gutta i klassen. Det førte jo selvfølgelig til masse prat rundt det tidligere temaet, og de anklaget stakkars Maruyoshi-kun igjen. Kalte ham Mr. Hentai nr. 1, og Champion. Jeg sa at alle sammen var like ille, haha, gøy. Nå har liksom de fleste fått snakket med meg, og sett meg i øynene i det minste. Greit nok om det er en merkelig måte å få det til på, men jeg har fått dem til å synes jeg er mindre skummel! De bruker ikke engang høflig japansk til meg lengre! n_n

I det jeg sneik meg ut døra, ropte Oka-kun "Haha, rømmer du!?" Og jeg svarte bare "Selvfølgelig, du er skummel!" Før jeg smilte, gjeipet og gikk.

Jeg og søsteren min skulle gå sammen hjem i dag, hun gadd ikke studere. To av vennene hennes ble også med, og siden jeg er raskere enn dem, sto jeg utenfor inngangsdøra på skolen, og ventet. Da kom en av de guttene jeg har klassifisert som litt finere enn halvfine (han her er faktisk søt.) forbi, og det var litt morro. For de fleste gutta som går forbi (de som ikke vinker og sier "Hey") har en tendens til å la blikket hoppe videre, som om det bare var tilfeldig at de så på meg. Men han her gjorde ikke det! Han så på meg, helt til han gikk forbi! Morro. Spesielt siden han er en av de søte, ikke en av de randomsa som "hey"'er meg.

Da søsteren min omsider kom ut, sammen med vennene sine, løp han faktisk etter oss, og jeg fikk inntrykket av at han skulle forbi. Men neida, han saknet farten, og spurte hvorfor de tre (søsteren min, og venninne hennes) gikk sammen med me hjem! Venninnene til søsteren min fortalte at jeg og Yoshie er vertssøstere, og derfor. Haha, så spurte han om noe mer, som jeg ikke fikk med meg, men det var rett og slett underholdene at han spurte.. Lurer på hvorfor.. Hmm.. Siden han er i elevrådsstyret, kanskje han var bekymret? Men.. Litt merkelig det også da, siden vennene til søsteren min også er venner av ham.. Hah, jeg syns i alle fall det var gøy, og spanderte et smil.

I dag har vi også spist på resturant! Mama gadd ikke lage mat. Resturanten var en typisk japansk en, med lave bord, og sitteputer. Midt på bordet var det en svær, svart stekeplate, som man kunne regulerere varmen på selv. Maten var heller merkelig. Altså, først var det noe oksekjøtt, som egentlig var ganske godt. Dette kom på en tallerken sammen med diverse løk. Også kom det som forundret meg definitivt mest.. Noe japanske folk visstnok elsker, og syns smaker godt, men samtidig er det visst ikke så godt. Jeg kan si meg enig. Det går ann å spise, men smaker ikke videre godt. Tror ikke jeg ville ha brukt penger på det, for å si det sånn! Men, ja, det var da en blanding av egg, rømme og ost, og masse grønnsaker, som liksom vispes sammen. Så slenges det på plata, og legges i en rund form. Etterhvert må man snu på den, og man ender opp med en slags kakelignende ting, som man deler opp. Etter dette, var det noe lignende, som hadde veldig mye veske, og maaaaaasse ost. Dette ble helt på plata det også, men det stivnet ikke ordentlig. I stedet brukte du en bitteliten skrape, og dro til sides litt av denne blandinga, og så skrapte den av plata. Forestill dere ost på en varm panne, som er sånn halvklissete og lettere brent... Joda, akkurat sånn var det vel, og smaken var ikke langt derifra, bortsett fra diverse grønnsaker og krydder. Sært, er den eneste måten jeg kan beskrive dette på.

Jeg ble uheldigvis ikke særlig mett av den lille mengden jeg klarte å konsumere, derfor dro vi på en konbini! Nesten som en bensinstasjon, bortsett bra at det ikke er en bensinstasjon, men butikken er lignende, man finner bare ikke bilting (Vi har shell bensinstasjoner i Japan også!!! Og, Pappa hjemme i Norge, du lurte på om man bruker vinterdekk her. Nei! Det gjør vi ikke, ikke i "min" del av Japan, men mot mer nordlige strøk!) Jeg elsker konbiniene. De har så mye facinerende. I dag var vi innom en litt annerledes en (haha, jeg trodde først det var 7 elleven. Vi har dem i Japan også!) hvor alt i butikken kostet enten 100 yen, eller 110 yen. Og, dette tilsvarer omtrent 10 norske kroner. Haha, seriøst, der er det altfor lett å bruke mye penger. Hvor mange ganger kan du kjøpe alle ingrediensene du trenger for et normalt middagsmåltid til 10 kroner per stykk? Hver dag i Japan.

Ellers har jeg fortalt om norske panteautomater, og den merkelige greia vi har for å betale noen kroner for flaska i tillegg til selve drikke. Dette var noe som facinerte moren min spesielt, for her bare klemmer vi sammen plastflaskene, kaster etikettene i papir/plast søppla, og korka i hard plast. Og, da jeg forklarte at det er som ca 20 kroner for en brusflaske, sånn alt i alt i Norge, fikk hun nesten hakeslepp, fordi dette var så dyrt. Men, det er jo det. Og det at sånne brusautomater i Norge er dyrere enn i Japan, syns hun var merkelig. De i japan er billigere, og de har virkelig brusautomater ALLE steder. Det er utrolig mange av dem. De har også røykautomater. Røyk og tobakk i japan, er utrolig billig. Du får det for 20-25-30 kroner... Sånn sett er det vel bra at vi har dyr røyk i Norge, dyrt i drift liksom.

Jah, det var egentlig det meste jeg hadde å si for i dag! Gårsdagen var ikke spennende, jeg holdte bare på å regne bort. Kraftig regn. Og noen av alle de store stygge edderkoppene (eneste tingen jeg virkelig misliker med japan så langt, de store edderkoppene!) har regnet bort! Hurra!

4 kommentarer:

 1. Hehe, er nok shelll hvor du er henn hehe... finnes også i Egypt hehe, sammen med burger king og mcdonalds selvfølgelig hehe

  SvarSlett
 2. Haha, selvfølgelig. Har faktisk ikke støtt på burgerking ennå! Tror den er utkonkurert av macdonalds her! : o Hihi.

  SvarSlett
 3. Du! sånn mat som du beskriver har jeg spist og! det her helt konge da! selv om jeg mener å huske at den ikke skal bli brent :P

  SvarSlett
 4. Haha, den ble ikke egentlig brent, bare smakte sånn : 3

  SvarSlett