søndag 22. november 2009

Japansk tempel

Jah! Jeg er omsider våken! Okei da, jeg har vært våken en stund... Men! Nå blogger jeg! Jeg har dratt det ut litt, frokost og sånt.. Og så leide jeg og Papa film! Vi har leid supernatural serien, og i går gikk vi tom, og måtte leie mer i dag. Derfor slengte jeg på et par filmer også. Jeg har ikke sett særlig mye fra supernatural. Det er egentlig for skummelt for meg, og innebærer at jeg må sitte halvveis gjemt bak en pute over lengre tid, men likevel, det er så spennende at jeg holder på å dø på meg! For de som ikke vet hva det er/har sett noe av serien/hørt om den, så handler det om brødrene Sam og Dean, som har i oppgave å urydde slemme demoner. Jeg har virkelig ikke fått meg med alt fra det ennå, spesielt siden jeg ikke har sett noe annet enn ganske mange randomme episoder. Men likevel, ambefalles, om du tørr å se litt blod og godt animerte skumlinger! Vil du vite mer om det, bør du google det, eller søke det opp på wikipedia. Jeg elsker wikipedia, de har alt muligrart.

Men! Gårsdagen! Et japansk tempel i nærheten hadde hat store oppgraderinger, som ikke har blitt sett før. Familien min bestemte seg for å se på dette, og jeg ble jo med. Derfor kledde vi litt godt på oss, ettersom det var et godt kjølig sting i lufta. Ja, det er kaldt i Japan også. Man har hvit pust!

Vi skulle også ha med og "master", som er kokken på stamresturanten til familien min. Jeg vet ikke hva han egentlig heter, men alle kaller ham master. Så dro vi til templet. Det er ganske stort, og minner litt om en svær mur i treverk, bygd i firkant form. Treverket er mørkt, dekorert med gull, og har liksom tak, i typisk japansk form. Inne i "muren/firkanten" var det en stor gårdsplass, som var dekket med hvit grus. Det var også lagt om stier i form av store hvite steinheller. Pent! Vi gikk kjapt gjennom her, og inn i en bygning, hvor vi ble satt i et par stoler, og fikk servert te, fordi det var kaldt ute. Så kom guiden vår, typisk tradsisjonelt kledd. Han hadde hvit skjorte, som er sånn skrått kuttet ved halsen, og har laaange, vide ermer. Buksa hans var lyseblå, og knyttet rundt livet, med et hvitt belte. Han viste oss rundt på stedet, og tok oss først med og viste oss oppgraderingene på buegangen som man går gjennom for å komme inn til bønne-penge-kassa. Så viste han oss videre, til en lang sti. På begge sider av denne, var det masse trær og busker, som var klipt i halvrunde former, sånn litt pynta for anledningen. Litt etter halvveis, var det en grind midt i veien. Den markerte at en annen person hadde klipt. Her var det klipt for å få frem det vakreste i trærne, og det som så mest naturlig ut. Og det var faktisk rimelig pent. Alt så naturlig ut.

Så ble vi tatt med til en liten brønn av noe slag, hvor man vasker hendene sine. Denne var under et lite tak, og det var egentlig ganske søtt. Jeg har med bilde! Etter dette viste han oss hvor brønnens vann kom fra, nemlig en liten kilde, eller mer en dam. Midt i vannet, som var hellig, sto en stokk av noe slag. Disse har sånne hellige papirstrimler på seg. Har med bilde av det også!

Så tok han oss med til det som hovedsakelig har blitt nytt. Vi gikk gjennom en stoooor port, og kom inn i en hage. Åh, det var så utrolig pent. Førsteintrykket var overveldene. Det første man så, var en stor, hvit, firkantet stein, hvor du kunne velge å gå i to retninger. Rett frem var det et vann. Det kan ikke kalles stort, men større enn en dam. Ved kanten av vannet, var det en stor stein, og foran den, en fontene av noe slag. Det ble sagt at man kunne kjenne den varme energien som strømmet opp fra stedet, fordi det var hellig. Hele den lille innsjøen var omringet av trær, som var klippet for å fremheve naturlig skjønnhet. Rundt om i vannet, var det små steiner, og det var tilogmed en liten bro. Den var facinerende, fordi den så ut som den var av stein, men var lagt av mose og greiner. Utrolig solid, men likevel, det høres så pinglete ut! Jeg tror ikke jeg kan beskrive stedet på en riktig måte, det var så pent, så idyllisk og fredelig. Det var tilogmed et lite hus der, hvor kvinner i kimonoer serverte deg te. Og noe godteri. Folka må bare se på bildene, og forestille seg
det med klarere farger, stillhet kun brutt av rislingen fra vann. Kan så være at japaneserene mine er rare på mange måter, men er det noe de kan, så er det natur og å få ting til å se bra ut!

Etter å ha virret rundt i den pene hagen, og drukket te, gikk vi tilbake til templet, hvor vi kastet mynter i sånn bønnekasse, og ba. Jeg kastet oppi en norsk penge! Det er lov det! Hihi. Og husker dere at jeg fortalte om de lykke-lappene man trekker? Takk en da også, men, den var mer eller mindre lik den fra lørdag. Samme beskjedene om det meste, haha. Så mye for bløff x) Etterpå bandt vi dem opp i et tre i nærheten. Det var også noen lange tau, som sånne snorer blir bundet i,men de var liksom litt overfylt.. Se bilde!

Vi spiste også taiyaki, kake med fyll. Denne gangen fikk jeg med sjokolade! Det er virkelig best..! Fikk også sukkerspinn, haha, mengder i en pose! Men det smaker da godt! Vi dro også ut for å spise. Toriyaki, kyllingbiter grillet på spidd, med søt saus. Godt. Så fikk jeg friterte potetbåter, som smakte helt pomfi. Nammm!!

På vei inn til hagen!

Brønne tingen.

Brønne tingen og guiden vår.

Kilden vannet til brønnen kom fra.
Trestokken med papirstrimler på!

Første kikk på hagen!

Yoshie og Marion i hagen, med te-huset i bakgrunnen!

Man kan så vidt se den fancy brua!!

Og stenene i vannet!

Teen vår. Det smaker ikke godt, men var varmt i det minste!

Og godteriet, det var egentlig ganske godt...

Tauene jeg snakket om... Overfylt sa du?

4 kommentarer:

 1. Wow, der skulle jeg likt å vært... :) Så nydelig!!!

  SvarSlett
 2. Ja, det er litt morro, for jeg tenkte faktisk på deg mens jeg løp rundt og tok bilder; "Åh, dette skulle Aina sett!" Hihi, det var virkelig kjempepent, synd det ikke var sol. n_n

  SvarSlett
 3. du har så fint hår :D

  SvarSlett
 4. Nå... er jeg offisielt litt sjalu på deg... igjen... det var så utrolig pent der! =O

  tipper jeg hadde fått skinnende øyer og en trang til å dø og gå igjen der om jeg hadde besøkt det stedet =P

  SvarSlett