tirsdag 17. november 2009

Nei! Du må ikke ligge på gulvet!! Det er farlig.

Hmm, hva gjorde Marion i dag...?
Jo! Hun sto opp som vanlig, til en relativt krøllete pannelugg. Som de fleste som kjenner meg, har jeg issues mot krøllete pannelugg, ingenting på meg selv som irriterer meg mer enn det faktum at luggen min ikke er naturlig rett, og heller ikke vil høre på meg når jeg retter den ut med rettetang. Da er den bare snill over en kortere periode. Heldigvis gikk det relativt fort å få den noenlunde normal, men da det var ganske kraftig regn i dag (jeg liker regnet, det gjør det på en måte varmere å gå ute, det er liksom ikke sånn skarpt kaldt! Dessuten regner det så mye om gangen!) holdt den seg ikke sånn særlig lenge, og fikk liksom litt fall i seg utover dagen. Og jeg syns ikke musefletter går så godt overens med luggen min når den er sånn, selv om det garantert er 300 ganger værre inne i hodet mitt. Jeg mottok relativt mange kawaii'er i dag også, så det er nok mest meg. Men! Skolen.. Uah, jeg er overrasket over japansk matte! Den er så utrolig stri. Men så er det jo japansk og matte sammen. De gjør det også på en litt annen type enn det jeg er vant med, så selv om jeg kjenner igjen noe, så husker jeg ting for dårlig og er uvitende, så jeg ender bare opp med å glo på tavla og ligningene, håper at de skal fortelle meg hemmlighetene og løsningene sine. Selv om jeg neppe ville forstått dem om de gjorde det. De hadde nok snakket japansk.

Jeg ga forholdsvis fort opp på det området, og kastet meg heller igang med å studere japansk på egenhånd. Jeg kan si at jeg snart kan 50 kanji! Jeg er utrolig stolt, og klarer å tyde flere når jeg er ute og går, men så kommer gledesdreperen... Nesten hver eneste kanji kan leses på to forskjellige måter. Og det er skjeldent at det bare er to... Så, selv om jeg vet hva de hovedsakelig står for, ender jeg opp med å se dumt på de likevel, fordi de har en litt annen mening. Hahaha, det er virkelig vanskelig. Og det som er ennå mer morro, tilogmed de japanske menneskene hater kanji. De sliter faktisk litt på kanjitestene, klassekameratene mine. Greit å ikke være alene om det!

Vi hoppet over til moderne japansk, noe som heller ikke er lett å forstå seg på. Men læreren er utrolig søt og snill (hun heter Suzuki til etternavn!) og i dag ga hun meg papirer med noen daglige japanske fraser, oversatt til engelsk. Og et kart over japan, med japanske og engelske navn. Utrolig hyggelig av henne, å anstrenge seg for min skyld. Så, etter å ha studert disse, fortsatte jeg med japansken min. Jeg fører også en dagbok på japansk, som jeg litt ettersom leverer inn til klasseforstanderen min. Hun retter meg, og spørr meg spørsmål, alt sammen på japansk.

Etter moderne japansk, hadde vi engelsk lesning. Det går ut på at vi får en engelsk tekst, også skal elevene lese setningen først på engelsk, og så oversette den til japansk. Altfor enkelt for meg, den engelske delen, og jeg gleder meg til jeg kan joine dem i å oversette til japansk. Jeg er egentlig ganske facinert av den japanske skolens måte å undervise på, for de fleste skoler i Norge, i hvertfall i mitt nærområde, går som regel gjennom noe en del av timen, og lar elevene jobbe selv en annen del. Her gjennomgår læreren ting på tavla hele timen, og elevene må notere. Jeg har også funnet ut av at de få gangene de studerer selv, eller lurer på noe, rekker de opp hånda, og roper "lærer!". Læreren reiser seg ikke, bare spør "hva er det?", og eleven kommer med spørsmålet. I Norge pleier de fleste lærere å komme bort til en, og hviskende hjelpe eleven. I går førte dette til litt snakk om mobbing, sammen med Mama. Det finnes selvfølgelig i Japan og, men her er det skumlere, fordi lærerene er skumle, og lærerene kan faktisk fike til elevene. Dette er mer sjeldent, og bare om eleven gjør noe streng galt, eller er usedvanlig obsternasig. Oppfølgning med dette, er at foreldrene kommer til skolen, og det er masse streng snakking, og jeg syns synd på eleven, om foreldrene finner ut av at ørefiken var på sin plass. Japan er streng på disiplin, og å oppføre seg i offentlighet. Dette fikk jeg erfare i gymmen i dag! Det kan du lese om senere, først skal jeg fortelle om oral communication!

OCI som er forkortelsen, er gøy. På tirsdager har vi en annen type, ikke favoritten min, og en annen lærer. Men, likevel, det er morro. I dag skulle leksene gjennomgåes (noe jeg hadde brukt ti min på på skolen..) og så plukket læreren ut tilfeldige elever, som skulle skrive svarene sine på tavla, fem-seks personer kom bort til meg med en gang, og lurte på om svarene deres var riktige. Haha, så gøy!!

Men, joda, gym! I dag skulle vi egentlig ha tennis, men pga det ekstreme regnet, kunne vi ikke bruke bana. Så vi varmet opp inne i gymsalen, og det er det første jeg har vært i nærheten av å ha gym sammen med gutta. Det er ikke normalt at jenter og gutter har gym sammen. Så gikk vi til "konsertrommet" på skolen. Jeg har ikke noe navn på det, vet bare at det er en stor scene der, uten at det er gymsal. I gangen utenfor, har de pingpong brett, så vi dro inn disse, og alle sammen, både gutta og jenta, spilte bordtennis. Men, ikke sammen. Guttene sto på ene siden av hallen, jentene på den andre. Jeg har litt trening i bordtennis (amatørmessig fra hjemmelaget bord sammen med pappa hjemme i norge), så jeg overlevde, og vant mer enn jeg tapte. Og på et tidspunkt jeg og venninnen min ikke brukte bordet, ble jeg lei av å vente, og gjorde som jeg pleier å gjøre i norge, når jeg blir lat i gymmen. Jeg la meg ned på gulvet, og hvilte nakken på armene mine, og lå egentlig ganske behagelig. Det ble det en slutt på da venninnen min røsket tak i armen min, dro meg fort opp mens hun hysterisk hvisket "Pass deg, det der er skummelt!!!!" Jeg ble lettere overrasket, og så dumt på henne, uten å skjønne hva som var galt i å slappe av litt. Jeg spurte hvorfor, og hun stammet ganske mye, og det ble en salig blanding av dårlig engelsk og stammende japansk. Så rødmet hun, og jeg begynte å skjønne at det ikke var noe heeelt uskyldig noe.. Men, jeg kunne liksom ikke skjønne hva jeg hadde gjort, som gikk i den retningen...? Så hun tok meg med til en felles venninne, og prøvde å beskrive dette for med. Hun bablet ting som: "Skummelt, farlig, pass deg, gutter, 16 år, farlig alder, interesse, kvinnekropp." Og rødmet veldig, helt til jeg spurte om de simpelthen hadde seksuell interesse? Og ja, det var visst det. Men jeg skjønte fortsatt ikke hva jeg hadde gjort galt, helt til de forklarte meg at å legge seg ned på gulvet, med mage og bryst opp, kunne tolkes som billig. Haha. Og at det var mindre sannsynlig at noen ville reagere dersom en av guttene overfalt meg.. Hahahah. Da jeg forklarte at jeg gjorde det hele tiden i Norge, syns de det var morro, men ble store i øynene da jeg fortalte at man alltid hadde gym sammen i Norge. Og de fikk hakeslepp da jeg fortalte at man har svømming sammen også... Jeg skjønner det ikke helt jeg... Alle gutter vet da vel mer eller mindre hvordan en jentekropp ser ut? Jeg burde ikke gå sammensunket og unngå enkelte bevegelser/ting fordi formene mine synes? Og, haha, om de er så desperate på dette området, syns jeg det er utrolig fasinerende at de syns det er greit å skifte i klasserommet som har vinduer i dørene... Men, jaja, dette er Japan! Ingenting galt, bare annerledes!! Underholdene i alle fall, og det endte opp med mye latter, hvor jeg også fikk bekreftet mistankene mine, japanske jenter er perverse. Hahah.

5 kommentarer:

 1. hmmm... det du sa om å ligge på ryggen sånn fikk meg til å lure litt... men jeg merker det vel snart nok på jentene i klassen tenker jeg. Om jenten i japan er bare halvparten så perverse som en del av vennene mine i norge, så er det nesten en lettelse xD

  SvarSlett
 2. hahahahaha! Åh! Det er såå asia! Men du har i hvertfall gutter på skolen din du da! Huff, stakkars kvinner synes jeg. Man blir ikke mindre pervers av å koble enhver bevegelse som seksuell. ..

  SvarSlett
 3. Andrea: Haha! Helt enig, det er direkte sprøtt! Jeg skjønner ikke hvordan de får det til å gå overens med at skjørtene deres er uanstendig korte x) Haha, men skolen din var gøy??

  SvarSlett
 4. hehee :D "gøy" var kanskje ikke ordet. Men det var heelt rått i Taiwan altså! :D (Y)

  SvarSlett
 5. Lol, ligg på gulvet og bli raped... fin beskjed xD

  SvarSlett