onsdag 25. november 2009

Japansk kurs, lykkelig dag og 7/11.

Også til alle dere som lurer på hvordan det går med den lille rariteten på andre siden av jordkloden som så gjerne vil være japansk... Joda, i dag er hun lykkelig-sliten.

Hvorfor? Jo, fordi! Først av alt, jeg sov så utrolig godt i natt! Det var herlig å våkne! Og, til frokost fikk jeg varm milk tea, og, selv om kald er bedre, så er virkelig milk tea uslåelig. Jeg kommer til å savne den noe intenst når jeg drar tilbake, og må nøye meg med selvlagde erstatninger. Trist. Men! Joda, etterfulgt av dette, fikk jeg faktisk sitte på toget i dag (okei, jeg innrømmer det... Det var på en plass for funksjonshemmede/gamle mennesker/gravide og de med små barn.. Jeg har syndet..), til en forandring. Ikke at jeg klager... Eller, jo jeg gjør det. Det er ikke så gøy å stå 20 min på toget hver dag. Også... Skolen i dag var hyggelig. Jeg snakker stadig mer japansk, og er derfor til mer selskap på vei til skolen. Jeg og Yoshie kan derfor ha en hyggelig samtale, der vi begge viser den andre at vi egentlig er ganske morsomme mennesker! Og på skolen ble jeg jo møtt med en hel haug GOD MORGEN MARION!!! (bare på den japanske versjonen, som blir "OHAYO GOZAIMASU MARION-CHAN!!!") Vel, dagen er vel egentlig en av de kjedeligste vi har, men, av en eller annen grunn la jeg ikke såå stor merke til det. Kanskje fordi jeg jobbet litt med japansk (og endte opp med å bruke halve kladdeboka mi på å skrive fanfictions?). Jeg kjøpte også kakao i drikkeautomaten med varmt drikke (ja, de har faktisk automater for både varmt og kaldt drikke. Og pudding!). Så det gikk fort mot lunsj. Og jeg ble utrolig glad i lunsjen, fordi jeg hadde tidenes beste lunsj. Åh, favoritt risen min, som da er noe gult, som kan minne veldig mye om curry, men jeg tror ikke det er det. Og det er erter og paprika i den. Jeg merker ikke noe til paprikaen *stolt* og jeg liker faktisk ertene *enda stoltere!* de smaker søtt. Også hadde jeg stoore omelettbiter, med krem inni. Til å begynne med, syns jeg de smakte rart, men nå elsker jeg dem. Det eneste som er bedre, er når jeg får med skinkebiter. Jeg hadde også godt kjøtt, og en form for kylling. Aner ikke hva det er, men kjempenam. Så, jeg satt der og smilte for meg selv og nesten nynnet, og fikk vennene mine til å kalle meg søt, fordi jeg ble så åpenbart glad for matboksen min.

Resten av dagen dullet jeg litt rundt med vennene mine. Jeg liker den nye plassen min veldig godt, for jeg er liksom omringet av snille mennesker. Gutten som sitter foran meg er ubersjenert, på en snakkesalig måte. Han er litt morsom. Og i dag gikk Risako, ene venninnen min, rundt og spurte alle hun kjente, om hva de liker best av sånn topp på hodet, eller hestehale. De fleste guttene støtter hestehale (Snod!!! Om du leser dette, Kyon!!! Ponytales turns me on!) mens de fleste jentene liker topp på hodet best. I dag hadde både jeg og Risako hestehale, derfor går vi for topp på hodet i morgen. Jeg skal lage min FIN! Men, i alle fall, da hun spurte gutten som satt foran meg, sa han hestehale, og jeg sa "Haha, alle gutta sier hestehale!" også ble resultatet at jeg og Risako ser på hverandre, jeg mumler noe om sjenert, og vi knekker i latter, fordi tidligere hadde vi diskutert faktumet at japanske gutter er så utrolig sjenerte, han også. Han ser på meg og spør høyt "Hva!?!?" Ikke helt sikker på hva jeg sa. JEg sier "ingentingen!!" og snur meg i motsatt retning, og later som ingenting. Og ler. Snur meg mot Risako igjen, ler mer, og han blir sånn type meganysgjerrig, og sier noe sånt som "Jeg trodde japansken din skulle være dårlig, jeg!" Og jeg bare holder hånda foran munnen, og sier ops, noe som får han til å knekke sammen i latter, pga ansiktsutrykket mitt. Haha.

Også skulle jeg hente søsteren min, fordi vi skulle gå sammen hjem. På veien til klasserommet, støtte jeg mer eller mindre sammen med en av de fineste gutta på skolen, og sammenstøtet fikk ham til å snu seg og mumle unnskyld. Jeg kom bare med sånn latterlyd, og smilte, og da snudde han seg og gikk videre igjen. Så snudde han seg helt brått rundt, mens han gikk, sånn at han stirret på meg, og jeg smilte bare, som alltid, og gikk forbi ham. Haha. Stakkar fyren, han ble mobbet av vennen sin fordi han hadde krasjet inn i meg. Det er ikke så greit.

Da jeg kom hjem, hadde Mama bakt eplepai til meg! Hun er meget talentfull, jeg kommer til å ha med meg litt oppskrifter hjem igjen, tror jeg. Også, i dag dro jeg til en.. Hmm, i går nevnte jeg kanskje på det frivillige japanskekurset? Joda, vi dro dit! Trodde bare vi skulle hilse på og spørre litt, men det viste seg at jeg tok hele timen. Etter litt blaing i forskjellige bøker av forskjellige typer, fant vi frem til en med engelsk, og bare hiragana, for å starte pent. Etter en del konsentrasjon, klarte jeg 90% av det, og er ganskeså stolt! Det er gratis, jeg har privat lærer, og alt jeg gjør, er helt greit så lenge jeg prøver. Selvfølgelig kommer jeg til å fortsette å dra dit! Og, jeg fikk en ny venn tilogmed. Han er fra australia, (og til min forskrekkelse, 18 han også! Seriøst, jeg klarer virkelig ikke å venne meg til faktumet at jeg er 18. Rart!) og bor i Japan sammen med kjæresten sin, som er japansk. De snakker engelsk, og han prøver å lære seg japansk. Han er flinkere enn meg, men sliter mer med lesing enn det jeg gjør. Han lurte på hva slags språk vi snakker i Norge, og jeg sa norsk. Han lurte også på om alle snakker engelsk, eller om det var bare jeg som kunne det. Jeg sa som så at de aller aller fleste kan engelsk, forstår det, og kan og snakke det, men, vi har en veldig sær aksent. De fleste av oss har det. Og, *sukk* han hadde lagt merke til det. Jaja, jeg snakker i det minste engelsk! Jeg er fornøyd med det! Haha. Og han var fornøyd han også, fordi han kjente ikke så mange som kunne engesk i nærområdet, bare tre personer. Jeg føler meg bortskjemt. Han kjeder seg også en del, fordi han går ikke på skole, og leter etter jobb. Så, i mellomtiden vil han gjerne ha noen å være med. Derfor utvekslet vi mobil mailadresser, og kommer sikkert til å henge sammen i fremtiden. Ikke dumt det!

Leksjontingen var utrolig artig, jeg liker virkelig å lære mer japansk, og føle at jeg klarer noe mer, og lærer noe nytt. Det er gøy! Og, den 16 desember, har de party. Ikke meg i mot, men jeg skal presentere noe jeg kan, og, frem til nå ser det ut til at det blir en norsk julesang.. *furteleppe* og jeg som ikke har sangstemme. Jaja, det er ikke mine ører som kommer til å gjøre vondt! n_n

Forøvrig, i morgen skal vi til optiker! Vi har visst en snill optiker (og om jeg har skjønt det helt rett) får vi synsundersøkelsen gratis. Jeg glemte brillene mine i kine, og siden japanske briller er billig (jeg trodde det var dyrt, men jeg tok feil!!!!!), vil jeg kjøpe noen nye. Jeg har ikke bestemt meg helt, jeg har litt lyst på sånne nerdebriller med tykk ramme (veldig populært i japan), eller litt advokataktige briller. Får se hva de har å by på, og hva som kler meg. Kan ikke ha noe som ser helt fjernt ut! Ønske meg lykke til da folka!

PS!!! Jeg klarte å ta ut penger på 7/11 i dag! Det tok ikke visaet mitt, men det likte mastercard gold!! Så jeg har offisielt penger. Jeg elsker 7/11.

1 kommentar:

  1. *nikker bekreftende* Pony tails...

    Jeg henger etter med å lese bloggen din =(
    Jeg hater å ha mye å gjøre =(

    SvarSlett