onsdag 4. november 2009

La-la-la

Jeg tar offisielt tilbake ALT jeg har sagt om at Japan er varmt. For det er det nemlig ikke! I løpet av de to siste dagene, har det blitt høst. Og kaldt. Det gikk fra tidlig høst til senhøst. Og, til min forferdelse, jeg må fortsatt bruke skjørt. Uten strømpebukse. Jeg beundrer virkelig alle japanske skolejenter, spesielt de som fikler med skjørtelengden så du viser mer av lårene enn du skjuler. Det er så kald! Men likevel, de insisiterer. De er tøffe. Søsteren min lo av meg store deler av veien til skolen, for jeg hutret og gikk, mens jeg småløpte til hver lille firkant med sol på afalten. Altså, man kjenner til senhøst temperatur i Norge? Man bruker tykk jakke, og har dratt frem vottene sine, og snøen kommer hvert øyeblikk? Jaaaaa, det er omtrent sånn. Okei da, kanskje ikke fullt så ille, men en uke eller to unna da, sånn temperatur messig. Og vi går i skjorte, skolegenser, jakke og skjørt. På beina har jeg bare strømper. Jeg skal invistere i et pledd som jeg skal ha med på skolen. Brrrr!

I alle fall! Gårsdagen var lat, for vi hadde ferie! Aner ikke hvorfor, men behagelig i alle fall. Og dyna mi ble bytta ut med vinterdyne, så nå har jeg megatykk og utrolig herlig dyne. Jeg elsker tykke dyner, men det er enda vanskeligre å stå opp om morgenen. Som om det ikke er det i Norge også. Hahah.

På toget i dag fant jeg igjen han som tok bilde av meg for en stund siden! Men jeg sto med ryggen til i dag, så jeg tror jeg var trygg. Jeg hadde det også litt morro med en liten gutt som glodde noe veldig på meg, som ble kjempeglad når jeg smilte til ham, og han vinket til meg. Nesten som jentene på skolen min gjør! Og da jeg skulle ut av stasjonen, bip'et jeg kortet mitt som vanlig, men det sa "EEEE!!!" ikke "biip", og så slo plutselig to dørklaffer mot meg, som resulterte i at jeg nesten snublet, og lagde kø, før jeg fikk biipet det med riktig lyd. Jeg skvatt!!!

Skolen gikk egentlig ganske rolig i dag. Elevene hadde tester, derfor byttet vi plasser igjen. Altså, hver elev på skolen har sitt eget nummer, og når vi har tester, setter vi oss i den rekkefølgen, men bytter tilbake igjen til de vanlige plassene våre etterpå. Så, dagen i dag har gått med på å lese japanske barnebøker i hiragana, og jeg lot læreren min lese den japanske "dagboken" jeg har fått i oppgave å føre. Det skal visst forbedre japansken min, så jeg prøver å skrive i den nå og da. Jeg fikk den tilbake med notater om at hun syntes japansken min gjorde store fremskritt. Det er hyggelig da!! n_n

Jaaa, jeg rotet meg litt bort i dag og da.. Jeg gikk rundt i feil etasje for å finne rommet mitt, og ble rimelig flau da jeg skjønte hvorfor. Heldigvis var det ikke sååå vanskelig å finne tilbake til sitt eget rom. Det er stadig like facinerende hvordan alle roper "god morgen" helt likt når noen går inn i klasserommet.

Hmm, jeg vet ikke hvor mange som er klar over hvilken drittunge jeg var da jeg var mindre, men jeg var visst ganske drastisk. Jeg gjenfortalte mye av dette til den japanske moren min i dag, og det endte i ganske mye latter, for det viste seg at hun hadde vært ganske ille hun og. Hun har to eldre søstre, som hun hadde fått til å gråte gjentatte ganger pga vold. Haha. Jeg fortalte om den gangen Norske mamma hadde måttet bære meg ut av strandtorget under en arm fordi jeg var så sint. Altså, jeg hadde lagt meg ned på gulvet og hylt fordi jeg ikke fikk barbie dukke. Det japanske utrykket for dette er pa-pa.

Og! For alle de som husker den halvnakne dansende fetteren min, jeg har funnet ut hva han er, og hvorfor han danser i undertøyet! Han er synkronsvømmer!!! I dag fikk jeg se en film av ham og laget hans, og de er merkelige, komiske og utrolig flinke! Selv om jeg ikke liker badetrusene dems. Kanskje fordi de er hvite??

I dag har Mama bakt kake til meg! Sjokolade kake! Fordi hun vet jeg elsker søtsaker, og fordi hun liker å bake. Ingen andre i familien er like glad i søtsaker, så jeg har på følelsen at oppholdet mitt her ikke kommer til å bli særlig slankende... Men det smaker så godt! Hmm.. På en annen side, jeg kan ikke bli for stor for alle de fine japanske tingene jeg skal kjøpe meg.

Fiskene mine heter nå offisielt Fisk 1 & Fisk 2. Takk for alle merkelige forslag.

3 kommentarer:

 1. Kjett med plutselig kuldebølge =(

  Kjedelige navn blant alle forslagene, men det var nøytralt og greit... litt sjelløst da =(

  SvarSlett
 2. hva er gullfisk på japansk da?????

  SvarSlett
 3. Jaaa, jeg fryser! Og ikke diss! Jeg liker navnene dems, hvertfall midlertidig! Jeg skal se om jeg kommer opp med noe som passer. Hvis ikke kan det hende de ender opp med guldrik og gulda!

  Pål: gullfisk på japansk er Kingyou n_n

  SvarSlett