fredag 13. november 2009

Ih... Fredag den 13!!!

Jeg ble litt overrasket når jeg fant ut dette. Ikke på en positiv måte. Helt siden jeg tente på håret mitt under Lucia feiringen en fredag den trettende, har jeg trodd på den dagen! Så, jeg hadde ikke sææærlig store forhåpninger. Men så langt har det gått greit! Jeg våknet til en veeeeeeldig vindfull dag. Jeg er vanligvis ganske glad i og begeistret for vind, men man får et litt annet syn på det når man har et lårkort skjørt å passe på. Det kan fort bli ganske luftig, og man kan få heller lystne blikk fra mannfolkene i nærmeste omkrets. Dessuten var vinden kald! Så, i dag kastet jeg på meg et skjerf. Vi kom oss til stasjonen, men i dag var en av de dagene det kommer så himla mye folk i motsatt retning! Så, jeg prøvde å streve meg mot trappa, men det funket jo ikke, jeg klarer virkelig ikke å brøte meg gjennom en så stor flokk med mennesker. Ja, det er virkelig så ille. Det kommer et antall jeg ikke er helt sikker på, men det skulle ikke forundre meg om vi snakker rundt 300 mennesker, som kommer stormende i en flokk mot en. Jeg er ikke japansk, jeg syns det er skummelt! Det er knapt nok plass til å snike seg mellom.. Miip.. Heldigvis gikk søsteren min, og en random fyr, forbi og brøytet vei, så jeg kunne følge etter i kjølevannet av dem. Du kommer ikke særlig langt når du bråstopper, fant jeg ut. Jeg må ha sett ynkelig ut, der jeg sto, men jeg ble nå reddet! Og den eneste dagen jeg drar alene til skolen, er lørdager, og da er det stille! Haha, jeg er litt heldig da. På en uheldig måte.. Hvem vil vel gå på skole på lørdager?

Men! Joda, skoledagen gikk greit. Søvnig, men jeg hadde sience, noe som er ganske artig. Jeg liker naturfag, og dette ligner. Dessuten driver vi med gener og blodtyper, så selv om jeg ikke forstår det på japansk, skjønner jeg hva vi driver med (jeg fikk fem på det i norge! *stolt*) dessuten er læreren kjempehyggelig. Han er egentlig litt proffessoraktig, med helt runde briller, svak hentydning til rufsete hentesveis, som gir han et sjarmerende, uryddig utseendet, veldig proffessor. Så har han alltid litt for store jakker, og umatchende skjorter til. Haha, han er morro. Så kommer han alltid med noen engelske ord, så jeg skal forstå det, og om jeg ser helt uvitende ut, bare flirer han og sier "Haha, du forstår det ikke, gjør du vel?" Så ser han så glad ut de gangene jeg skjønner noe. Og noen ganger kommer han med spørsmål. Han lurte f.eks. på hvordan toneleiet til normenn er, og hvor høyt/lavt språket er.. Skjønte det ikke helt, så jeg fikk ikke gitt noe svar. Men da han lurte på om jeg kunne bevege ørene mine, demonstrerte jeg! Det er visst ikke så vanlig i japan, for de fleste sa "ååååh! Stilig!" Haha. Vi hadde også engelsk, noe jeg takler rimelig greit. Og vi hadde oral communication, min desiderte favoritt. Engelsklæreren, Ben, er utrolig grei, og snakker kun engelsk. Selv om jeg holdte på å begynne å le da dagens oppgave var tall. Og de ble værre da vi skulle telle fra ti og opp mot 20, og så 30, 40, 50 o.s.v. VI tok også hundrer og tusner, og.. Haha, det er for lett. Slemt mot japsene som faktisk syns dette er vanskelig nok, men.. Det er virkelig lavmål. Menmen, de har jo så mye engelsk som det de har, for å lære mest mulig. Lykke til alle sammen! Nå for tiden er japansken min bedre enn engelsken deres, så resultatet er at jeg har begynt å oversette litt til japansk for vennene mine. I dag var jeg ganske lykkelig, da jeg klarte å oversette det hele uten problemer, og fikk strålende kommentarer fra vennene mine. Det gjorde meg glad!

I løpet av OCI (oral communication) timen, så skulle vi også gjette priser på div. varer læreren hadde skrevet ut på et ark. Så delte alle seg inn i grupper, og fant på gruppenavn. Jeg holdte på å dette av stolen av latter, fordi engelsken til disse søte små klassevennene er begrenset (engelske navn var HELST!!) så da guttene i klassen kalte seg selv "apple" begynte jeg å le. Det ble etterfulgt av en gruppe som kalte seg selv "blanket" og gruppen min... "shot". Why? Joda, i dag skulle jeg teoretisk sett ta en influensavaksine, og hadde klaget over dette. Jeg lærte dem også å si sprøyte på engelsk. Derfor, shot. Haha. Men, i alle fall, søte navn. Også skulle vi da lese opp disse prisene. Ei i klassa klarte ikke si dette riktig, og læreren skrev opp galt, så jeg skulle påpeke dette. Til min store fornøyelse ropte jeg ut "galt!!" på japansk! Japansk kommer mer naturlig enn engelsk! Åh, jeg ble så glad! Det betyr... FREMSKRITT FOR MEG!! YOHOO!!

OG, sprøyta jeg teoretisk sett skulle ta... Japanske folk er virkelig redd for influensa. Jeg vet ikke om det er svineinfluensa her, kan virke som det, men det er bare det at denne influensaen har de hatt lenge, ikke noe av nyere type, så jeg lurer litt. Influensa er det i hvertfall, og de liker den ikke. Derfor var det i dag vi skulle ta den, hele familien, men (Mama insisterer på at det er fordi det er fredag den 13, jeg er bare glad jeg slipper. Ikke at jeg har så mye i mot det, men det er ikke noe jeg gleder meg til) så viste det seg at de ikke hadde igjen vaksiner, og at vi må spesialbestille. Jaja, liten utsettelse. På en annen side, får håpe jeg ikke får influensa før det n_n

Grunnet dette fikk ikke Mama tid til å lage middag, og vi dro på "shabushabu". De som har lest noen av de tidligere innleggene mine, vet hva dette er. Du har en bolle med varmt vann, og rått kjøtt, som du liksom steker/koker i overflaten av vannet. Spises med forskjellige sauser, og ris. De japanske resturantene (nesten absolutt alle) har små kurver med sukkertøy ved diskene sine, så folk kan ta et hver seg etter mat. Mama og jeg gikk bort til disken (som forøvrig ikke var bemannet) og sa "Ta et sukkertøy, Marion." Og jeg så på kurven, og lurte på hvilken farge jeg skulle ta, da hun stappet hånda nedi, og dro opp en svær håndfull sukkertøy, dyttet dem opp i hendene mine og sa "skynd deg og gå ut!" Haha. Mama stjeler steiner, og sukkertøy...

I dag fant jeg også forøvrig ut at rektor på skolen er opera sanger. Han har laget og solgt flere plater! Ikke alle som kan si de har en operasyngende rektor altså!

Forresten alle som leser bloggen min, er det noen som har ideer på hva jeg kan bake til familien min? Jeg tenkte jeg skulle introdusere dem for mine kokekunster, og samtidig gi dem en smakebit av hva norske mennesker liker, og hva er vel bedre enn å forhøre seg med et flertall? Så, væærsåsnill kom med noen forslag på hva jeg kan fore de japanske folkene mine med!? n_n

10 kommentarer:

 1. jeg vet ikke om du kan bake vaniljekake, men det er så vist noe å servere dem. eller kanskje skolebrød? de har noen jukse greier, men ikke noe som kan måle seg med det som man får tak i i norge ;)

  SvarSlett
 2. Håret ditt ja, husker sivert sa det når han kom hjem :D¨
  Savner deg Marion <3

  SvarSlett
 3. Du kan bake fyrstekake:P hahe.. eller kanskje noen typiske julekaker, siden det ikke er så lenge til jul:P

  SvarSlett
 4. Mama er kleptoman :O hehe

  men du kan lage gulrot kake, banan kake, boller, pianøtt kjeks, wienerbrød eller kanskje toscakake^^

  SvarSlett
 5. Takk for tips! Jeg skal hvertfall bake fyrstekake, pepperkaker og boller! Ellers elsker jeg flere forslag! Lena, jeg fortalte om meg og deg som alltid spiser fyrstekake, og folka syntes det var kjempesøtt : )

  SvarSlett
 6. Du kan kanskje lage cookies, eller brownies, eller bløtkake? :O eller:
  eggedosis xd

  SvarSlett
 7. Kransekaker!
  eller, du har vell ikkje formar? då blir dei svidde i botnen. Men ellers har eg ei knallgod oppskrift på knallgode kransekaker(eigentleg så kan eg ikkje sei det, for eg likar det ikkje. Men alle andre, til og med folk som heller ikkje likar det, seier dei er kjempegode), som me solgte godt av som elevbedrift:D
  Ellers er skillingsbollar ein evig favoritt. Og når det er fastelavn må du lage fastelavnbollar!:D namm^^

  SvarSlett
 8. Ise-fis: Haha, genialt. Men, ja, kanskje det! Kan vel alltids improvisere, men.. n_n
  Boller står høyt på lista, de har faktisk ikke ordentlige boller!!! : o

  SvarSlett
 9. Delfiakake *garglegargle* =P

  SvarSlett