søndag 31. januar 2010

Yohoo, frisk igjen! Kanskje...?

Gode nyheter folkens! Den ekstreme sovinga mi i går... Vel, jeg ble frisk igjen! Eller, så frisk som jeg kan da. Nå har jeg bare litt gjenværende hoste, og jeg har vondt i hodet... Men det kan være fordi nakken min ikke er helt god... Bestefar!??? Haha. Men uansett, jeg har alltid hatt det sånn at jeg er ikke syk særlig lenge, men det står på litt hardt når jeg først er litt syk. Sånn, ganske syk når jeg først er syk. Jeg vet ikke om jeg har tendens til å bli syk ofte, men min japanske mor påsto at jeg antagelig hadde det, siden jeg var syk i høst også.. Jeg vet ikke jeg.. Hva er vanlig der hjemme i Norge? Jeg har en tendens til å ha en forkjølelse både høst og vinter, og gjerne en på våren også, som resultat av at man er glad for å se sola, og går rundt lettkledd. Men det er faktisk ikke uvanlig at jeg blir forkjøla på sommeren heller. For to år siden var vi i syden, jeg ble sikkelig syk, så jeg tilbrakte to dager på hotelrommet, og gjorde ingenting. Resten av ferien bare bjeffet jeg litt (hoste), og hadde det greit. Mama lurte også på hvordan jeg hadde klart å bli forkjølet. Jeg er faktisk litt forundret over ting jeg får lov til og ikke får lov til, fordi jeg kan bli forkjølet.

Som f.eks. det å sove på varme-teppet vårt.. Det er fy, fordi da kan jeg bli forkjølet. Men det er greit å ligge og sløve på det, jeg må bare ikke sove. Jeg lurer på hvorfor. Er det noen smartinger som vet hvorfor? Det er heller ikke bra å sitte på gulvet, noe jeg kan forstå, samtidig som jeg syns det er litt merkelig. Og hvis du er forkjølet, er det ganske mange familier som dropper det daglige badet, fordi de mener du kan bli mer syk av det. Merkelig, men det er bare sånn det er i Japan. En ting jeg ikke skjønner... Når de tar det så alvorlig å bli syk... Hvorfor varmer de ikke opp husene sine!?!?!?

I dag hadde vi forøvrig besøk av Mamas venninne, Miki-chan, og datteren hennes, Ayaka-chan. Ja, jeg vet. Navn etterfulgt av -chan, skal teoretisk bare brukes om de som er yngre enn deg, eller gode venner av deg. Men Mama sier Miki-chan, derfor fikk vi lov også. Jeg begynner også å lure litt på hvorfor guttene i klassen min sier Marion-chan... Siden de alltid bruker etternavnet og -san til de andre jentene.. Hmm.. Jeg er spesiell, haha.

Men, i alle fall. Miki-chan er ikke helt i toppform om dagen, fordi datteren, Ayaka-chan, nekter å dra på skolen. Hvorfor vet jeg ikke, men hun vil ikke. Derfor blir moren deprimert, og lurer på hva hun har gjort galt som mor, siden datteren nekter å dra på skolen. Det sier litt om hvor viktig skolen er for japanerene. Så siden de syns det er gøy å komme hit, og det får dem til å smile, kommer de titt og ofte. Det er ganske hyggelig, og moren syns Norge er facinerende. I det siste har vi begynt å planlegge et design til motorsykkel hjelmen til Ayaka. Den er helsvart, og hun vil gjerne dekorere den med små... rhine-stones.... Jeg er ikke sikker på hvordan jeg formulerer det på norsk.. Vel.. Små diamanter da, sånne falske man har på klær og sånt! (Jeg er offisielt flau over min ordmangel når det kommer til norsk. Når jeg kommer hjem, skal jeg kjøpe kryssord, og sitte med ordbok, slik at jeg kan øke ordforrådet mitt!)

Det var egentlig ganske gøy! Ayaka visste ikke hva hun ville ha, og derfor ble det opp til meg å skissere et design. Jeg lagde ganske mye forskjellig i et lett skisseformat, og det ente opp med at hun ville ha et hjerte med vinger. Hun tegnet hjertet selv, men slet med vinger, derfor lagde jeg noen forskjellige design, som vi viste til Ayaka, og hun valgte ut et av dem. Så i dag begynte hun å lime på steiner på hjelmen. Det ser faktisk ganske bra ut! Sort hjelm, med rødt hjerte, og hvite vinger med sort omriss. Jeg tror jeg skal satse på noe lignende når jeg kommer hjem! Jeg skal starte på billappen, men i mellomtiden må jeg nok holde meg til Bastian (min lille, søte, røde scooter, som jeg elsker, til tross for at han har sine mangler).

I dag var Papa med oss også! Han har vært veldig travel de siste to ukene, som følger av at det har vært nyttår, og veeeldig mange oppdrag, så vidt jeg skjønte. Men han trives! Og det var koselig å få litt testosteron blant oss igjen, haha.

Men, jeg er trøtt, jeg skal satse på å legge meg tidlig, tror jeg!

Jeg lovte et par bilder til! Her er meg og Sanae, og randomjapser fra 2.klasse. Ja, vi har teip i ansiktet! Jeg har værhår. De ga grunnlag for utrolig mange "Aa, kawaii!!!!!"


Meg som er i ferd med å tape hardt i badminton!

5 kommentarer:

 1. De bruker chan fordi du er nusselig =P

  Tipper jeg lo av deg som skal tape hardt i badminton, og fikk litt dårlig samvittighet :<

  SvarSlett
 2. Så utrolig søt du var på det nederst bildet Marion!!!!

  Klem Chanip :)

  SvarSlett
 3. Snod: Haha, takk n//n

  Huff, du er slem! Men, du er ikke den eneste som lo, så jeg tilgir deg!

  Chanip: Haha, tusen takk! Jeg fikk maaaaasse heiarop! n_n/

  SvarSlett
 4. chan betyr også ``søt``

  gutter bruker det om jenter de synes er pene søte.
  =)

  SvarSlett