tirsdag 12. januar 2010

Alt fra tannbørster til dårlig engelsk!

Heisann! Lenge siden sist, eller som japanerene ville sagt, "ohisashibori!". Vel, det er jo egentlig ikke sant, for det er bare tre dager siden jeg blogget sist. Men, det er jo faktisk det lengste oppholdet jeg har hatt siden jeg begynte å blogge om mitt liv her i Japan!

Helgen var sille, og utrolig komfortabel, noe jeg trengte, ettersom jeg har startet på skolen igjen. Jeg lurer på hva det er som gjør at jeg finner den japanske skolen så slitsom. Altså, det er gøy! Men, jeg må alltid sove litt når jeg kommer hjem. Nå gjør ikke det så mye, siden vi har korte skoledager. Hvorfor? Nei, vi har ikke testuke, sånn som det pleier å være når jeg har korte skoledager. Men nå har elevsamtaler, eller konferansetimer, begynt, og da dropper de halve dagen, slik at de kan bruke den på disse samtalene. Slik som i Norge, er det vanligvis bare eleven og læreren som har denne samtalen, men typisk meg, skolen vår er en streng, fin, privatskole, derfor må foreldrene komme med også. Så, på fredag skal jeg også inn til samtale.. Jeg gruer meg litt egentlig, for jeg lurer på hva de kommer til å si og mene, og forvente av meg... Men, jeg vet at jeg har forbedret meg stort i japansk, og jeg håper bare at lærerinnen min også synes det, etter å ha lest i "dagboken" min. Jeg skrev litt mer enn jeg pleier, så brukte jeg kanji. Forhåpentligvis blir hun glad! Lokalkontakten min ble i alle fall glad over det. Jeg har snakket litt med henne i dag, fordi på søndag skal jeg til AKIHABARA! YO~HOO! Jeg gleder meg, om du ikke skjønte det n_n

Så detså! Jeg kom med et litt furtete innlegg for noen dager siden, og vel, jeg mener fortsatt det meste av det. Men jeg har jo blitt flinkere til å kommunisere i løpet av ferien, og det fant folka på skolen ut av, så nå snakker de mer til meg. Jeg fant også ut av at Risako (hun som gir meg morgenklem hele tiden!), elsker Kuroshitsuji. Så da ble det litt skravling om det, og det kan se ut som vi prøver å få i stand en tur til disney-land også!

Jeg ble også litt glad i dag, i engelsk timen. For vi hadde sånn lytte-test, hvor vi skulle skrive ned svarene, og så rette oss selv via et ark etterpå. Jeg hadde jo selvfølgelig alt rett (lette engelsken!), og da læreren spurte hvem som hadde så og så mange rett, rakte jeg jo opp hånda på perfekt. Da gispet jo hele klassen, og læreren klappet for meg, og Oka-kun smilte og nikket til meg. Litt overraskende, men koselig å få sånn respons på engelsken sin, haha.

Vel, det var jo egentlig det spennende som skjedde i dag... Derfor skal jeg komme med litt randomt småplukk! Som f.eks. her om da vi satt og så på nyhetene, og fikk se en reportasje om kameraer. Her i Japan er det diverse "slemme gutter", som har små kameraer, som de fester på veskene og bagene sine, eller skotuppene sine. Merkelig? Det blir værre. Disse folka utnytter rulletrapper for det de er verdt, og stiller seg bak damer med skjørt, og setter foten sin, med skokameraet, mellom bena til damene uten at de merker det, og fotograferer det de enn måtte ha under! Samme gjelder for vesker, bare å plassere den litt behendig sånn at den tilfeldigvis peker opp under skjørtet på intetanende skolejenter. Haha, jeg ble lettere sjokkert! Hva er det som egentlig er så interessant med truser? Som en kompis av meg sa "-alle vet jo at det er kløft som er tøft!". Velvel... Disse perverse japanerene... Og, det stopper ikke her. En annen kveld satt vi å så på anime, og da fikk vi se en "slem gutt" (velvoksen mann i 50-åra), som klatret opp på balkongen til en leilighet, og stjal trusene som hang til tørk. Jeg lo ganske bra av dette, og fikk totalt latterkrampe da Mama og Papa fortalte meg en historie i den sjangeren.

En gang kom Mama og Papa hjem igjen fra hvor de nå enn hadde vært, og hørte romstering på rommet sitt. Papa stormer inn, men vedkommende hadde allerede klart å komme seg unna. Soveromsvinduet var knust, og selvfølgelig ble de bekymret, og ringte politiet. De ble også spurt om hva som var stjålet, så Mama sjekket gjennom hele huset, alt fra TV'er, stereo, smykker og penger. Alt lå på sin vante plass, uten hentydning til å ha blitt rørt en gang. Mama vasket også over hele huset, og da kvelden kom var det tid for å bade, og derfor skulle hun finne frem rent undertøy. Vel, det ble med den tanken, og et ganske bra hyl, for det viste seg at innbruddstyven ikke hadde dratt tomhendt. Han hadde tatt med seg absolutt alt undertøyet til Mama, truser, BH'er, undertrøyer, ALT! HAHAHAH! Jeg fikk så latterkrampe, det er knapt nok til å tro!!! Og det ble ikke stort bedre da Mama kom med siste delen av historien.. De måtte jo selvfølgelig melde fra til politiet... Og som om det ikke er flaut nok å fortelle at undertøyet ditt har blitt stjålet, politiet måtte jo også vite hva de skulle se etter for å identifisere tyven. Derfor, politi-mannen ser på Mama, lettere flau, og sier; "unnskyld, dette er jobbrelatert, men... Hva slags undertøy var det? Hvilke farger? Blondeundertøy? Sløyfer? Dyrt undertøy?" Hahahah... Jeg holdte på å dø på meg, jeg må innrømme, japanske innbruddstyver er gode på å skape merkelige situasjoner!

Og så noe helt urelatert... Jeg snakker litt med Mama om Tamae, min vertssøster som er i Amerika. Til jul fikk hun faktisk en gitar av vertsfamilien min! Jeg tror vi begge har vært heldige med familiene våre. Jeg gleder meg til Tamae kommer hjem igjen, for jeg tror vi kommer til å ha det morro sammen, hun virker helt sprø, men hyggelig! I alle fall. Hun kommer nok til å ha masse bagasje når hun kommer hjem. Jeg lurte på om hun hadde hatt med seg mye, og hun hadde faktisk det. Men, ikke klær! Omtrent. Det er selvsagt pga amerikanerenes fordommer mot stil, og japanerene er overdrevne.. Men også fordi japanske utvekslingsstudenter har forbud mot å ta med seg klær med engelsk skrift til amerika. Hvorfor? Jo, fordi japanske mennesker ikke er så flinke i engelsk, og de fleste klær har derfor en ganske rar tekst... Det er liksom ikke mening i det! Jeg har kjøpt meg en genser som er litt "whaat...", og vi får ser om det blir mange flere.. Haha, sprøtt. Og når vi snakker om dårlig engelsk! Jeg humret litt for meg selv da jeg satt i badekaret i dag! Mama har kjøpt en flaske med såpeskum! Flasken er egentlig litt fin, og såpa har kjempefin farge. Men etiketten... Vel, de har prøvd å skrive engelsk i alle fall! Men.. Ja, det må innrømmes, det høres helt merkelig ut! Haha.

Flasken med såpeskum!


Og etiketten.. Det står: "Bubble bath always make your heart beat fast.
Rich foam is gorgeous just like a party!" Sharmerende...

Og alle de som kjenner meg der hjemme, eller i hvertfall de som har pusset tenner sammen med meg, vet at jeg elsker tannbørster. Norske mor og far har måttet høre ordene "Kan jeg få ny tannbørste!?" mange ganger. Vell, jeg liker nye tannbørster! Og er det noe jeg er skuffet over her i Japan, er det mangelen på søte tannbørster! Jeg er skikkelig skuffa! Etter den fine samlinga av søte og annerledes tannbørster fra Jordan, tenkte jeg at de japanske måtte være uberfine! Jeg gledet meg faktisk til det! Men neida, Japan har tragiske tannbørster! Men uansett, jeg kjøpte meg en ny en... Og den er litt rar, for børsten er så liten! Men, jeg har da i alle fall rene tenner...

Nye tannbørsten, som jeg valgte ene og alene fordi det var fin farge, og fordi børsten var blå. Vi har også Aquafresh tannkrem i Japan! Det er kult! n_n

3 kommentarer:

 1. Søte japsene som noober i engelsk :3

  Stakkars mama xD

  Hvem skulle trodd at med alle de tøffe tingene de har så skule japsene suge i tannbørster... =O

  SvarSlett
 2. Hallo!
  Skriv en mail til Jordan med en gang, og start et Japansk agentur på tannbørstene deres!!!!

  (og hvis du ikke greier det ,få mor,far eller en annen voksen til å hjelpe deg)

  SvarSlett
 3. Hentai japser, haha xD Og gøy skum :O

  SvarSlett