torsdag 21. januar 2010

Japanesere liker medisiner.

Ja, det er sant. Japan er faktisk et av de landene her i verden som knasker mest medisiner! I tillegg til at det reklameres stort for det i blader, aviser og på TV, blir det også anbefalt av leger.

En kamerat av meg dro faktisk på sykehuset her i Japan, og jeg ble forskrekket over å finne ut av at man ikke får med seg bare en resept på en pakke eller to med medisiner, men at man faktisk får med seg et helt lite klede med diverse kapsler, piller og tabletter. Faktisk opp til så mange som ti forskjellige, om jeg forsto læreren min rett! Det er ille! Jeg skjønte jo at de overreagerte litt da Mama fikk meg til å kaste innpå to tabletter tre ganger daglig da jeg ble forkjølet, og hadde feber. Og at hun er så bekymret for meg hele tiden. Og at jeg fikk vaksine for vanlig influensa (Nei, ikke svineinfluensa, sånn som jeg trodde!). Men det er jo ganske mye! Så, derfor har ikke japaneserene så veldig sterke kropper, og det er veldig mange som drar til sykehuset ganske ofte. Dette gjør også at sykehus og legebesøk ikke er så dyre som det man skulle tro om et land som ikke lar skatt dekke legebesøk i så stor grad som Norge.

Velvel, jeg får bare passe på å ikke bli syk igjen! Jeg vil ikke spise så mye medisiner! Kan hende det er fordi jeg er oppdratt til å mene at dersom man ikke virkelig har vondt, skal man ikke spise smertestillende og lignende. Og at man heller skal ty til å ha noe varmt på magen enn smertestillende ved magevondt. Jeg tror det skal gå greit, vet dere hvorfor!? Vel... Fordi... Til tross for at det er Januar, har jeg nettopp hatt en dag med vår-varme her i Japan! Jeg skvatt ganske bra da jeg tok mine første steg utendørs i dag tidlig, og ble møtt av en varm, tung, litt fuktig hetebølge! Det var det siste jeg hadde ventet etter 0 grader, plutselig +18! Jaja, jeg antar sesongene skifter fortere i Japan! Uansett, det blir visst kaldere i morgen, det kommer nok til å svinge litt, før det bestemmer seg for vår. Jeg merker det bare ikke så godt, siden vi ikke har snø!

Ellers i dag har jeg vært utslitt, og er glad jeg har fri i morgen.. Åh, sånn som jeg skal sove!

Men! Jeg snakket med Momoko, en av de populære jentene i førsteklasse! Hun har bodd i Canada i fire år, så hun kan engelsk. Derfor snakket jeg litt med henne. Hun kom styrtende inn i klasserommet, med en av de søtere guttene i hæla. Mika, venninne av både meg og Momoko, sa hun var litt sjalu, fordi Momoko kommer så godt overens med guttene. Jeg sa meg enig, og forklarte at jeg alltid pleier å herje rundt med guttevennene mine på den måten i Norge, og syns det er trist at guttene ser ut til å unngå meg så mye her. Hun kastet seg derfor rundt, og fikk tak i kompisen sin, og fortalte dette. Og han sa noe sånt som at det er flaut å snakke til utvekslingsstudenten! Og jeg svarte jo selvfølgelig på japansk, og ville vite hvorfor, og sa at det var greit å snakke på japansk også. Da skvatt han visst ganske bra, ble seendes litt paff ut, og gjentok igjen og igjen for seg selv "Åh, hun snakker bra japansk, Seriøst, jeg trodde ikke hun snakket japansk!". Da ble jeg smigret, spesielt siden han er så søt... Kanskje jeg får litt mer kontakt med gutta etterhvert? -sukk- Jeg må nok bare forte meg å lære meg mer japansk, sånn at jeg kan tvinge dem til å konversere med meg. Men foreløpig.. Det er lettere pinlig å ta kontakt med dem sånn helt uten videre, siden jeg antagelig kommer til å bli stååendes og se dum ut. Tips til fremgangsmåte for å ha kontakt med dem/ eventuelle samtaleemner en japansk gutt kan finne interessante nok til å ville snakke med meg om? HAhahah. Lykke til meg! Det er et litt sent nyttårsforsett, men jeg skal få gutta til å snakke til meg!

2 kommentarer:

 1. Å dæven... bitch ass... å ha så fint vær er bare dårlig gjort =(

  Voldta dem! funker hver gang, og etterpå har dere noe å snakke om! =D

  SvarSlett
 2. Lek litt shy for di..
  litt osm på anime.
  vær litt klumsete ett eller annet som fanger deres oppmerksomhet så de synes du er søt.
  viiktig! lover at det funker

  SvarSlett