fredag 22. januar 2010

Skoleuniformen min!

Ja, jeg har samlet sammen bilder av den, med kåpe og jakke. Jeg har også tatt bilder av skjørtelengdene, og hvordan de gjør det.. Klar for litt bilder?


Dere husker sikkert standar utseendet på uniformen min? Skjørtet mitt er vanligvis hakket kortere enn dette, rett og slett fordi det var kaldt i dag! Ellers består det av en hvit skjorte, med veldig stiv krage. Man kan velge mellom en vest uten ermer, eller genseren jeg har på bildet. På vinteren bruker de fleste genseren, mens vesten blir tatt frem på vår/sommerstid. Men på sommeren er det såpass varmt at de fleste har på seg kun skjorta. På sommeren har man også et annerledes skjørt, og skjorta er kortermet og lyseblå. Jeg legger ut et innlegg om det når det blir varmere ute! Ellers har jentene sløyfe i halsen, som også skifter etter sesong. Guttene har slips i samme farger. Visste dere at det blir sett på som veldig romantisk å beholde "kjærestens" skoleslips her i Japan? Det er egentlig litt sjarmerende... Selv om du får lærere på nakken!

På vinterstid er også jakken påbudt! Du får faktisk "annmerkning" eller hva det nå kan kalles, dersom du ikke har den med/på. Du kan jo ha den i veska, men du må ha den med! Forresten, genseren min er lang, ermene stikker utenfor jakka! Haha. Nå som det er kaldt ute (ikke sammenlignet med norge!) bruker de fleste skjerf til.

Også har man kåpa da. Den er valgfri, og det er faktisk mange som ikke bruker den, selv om det er kjølig. Ellers er det en regel at kåpa ikke må være lengre enn skjørtet. Man må se skjørtet! Til kåpa har man som regel skjerf. Og, skjerfene er faktisk valgfrie! Så, det er vel det eneste som varrierer på studentene, samt hårfrisyre. Kåpa til skolen vår er ganske dyr, så jeg kjøpte en billig etterligning. Det er også greit, men den skal teoretisk sett ha en av knappene fra skolen vår, noe min ikke har. Men så lenge lærerene ikke legger merke til det, er det jo greit? Det sier i alle fall Mama!


Så til skjørtelengder:

Her har du skoleskjørtet vårt! Og i den egentlige lengden... Er det ikke langt? Tre cm nedenfor knærne! Og, jeg syns ikke det er særlig søtt heller.. Merkelig bare! Det synes de japanske jentene også. Derfor ruller alle opp skjørtet sitt! De snurrer liksom linningen i skjørtet rundt flere ganger, og skjørtet blir kortere! Det er knappest nok noen som har denne lengden på skjørtet sitt, jeg har faktisk bare sett to personer! Men, det er jo faktisk ikke søtt...


Derfor bruker de fleste denne lengden! Som er gjennomsnittslengden. Snurre skjørtekanten to ganger, så har du et skjørt lærerene syns er akseptabelt. Legg merke til livet på skjørtet! Det er ulikt det første bilde! Mitt er til vanlig et hakk kortere, altså tre ganger brettet!


Så kommer den dristigste lengden. Dette er überkort! Altså, kort nok til at den akkurat dekker rumpa, men man ser trusa di i trapper. Upraktisk! Ikke komfortabelt heller, i tillegg til at du alltid bekymrer deg for trusa... Legg merke til linninga på skjørtet her også! Merkbart større, hæ? Skjørtet har en tendens til å krølle seg, noe som ikke er pent, derfor bruker mange av jentene et belte for å holde foldene på skjørtet riktig. På den måten blir du ikke færsket så lett av lærerene heller! Japsejenter er smarte...!

I tillegg pleier de japanske jentene å binne en lenke eller noe sånt til sløyfene sine, sånn at den blir lengre, og du kan åpne skjortehalsen litt. Dette er faktisk ganske varriabelt, og selv har jeg den likesågodt vanlig. Stress med sånn lenke! Og det blir ikke sett ned på, slik som med langt skjørt. Så, hvorfor ikke?

Så, hva syns du om uniformen min?

5 kommentarer:

 1. Me liked pretty much ja :D
  Er det strikk i livet siden det bare er å brette?
  Hvor mange ganger har de bretta for å få "hullkort"?
  Kunne egentlig tenkt meg uniform her i Norge også :P Så lett som det blir å finne klær om mårran :P

  Klem Chanip :)

  SvarSlett
 2. Hei.
  er litt rart å se skoleuniform ettersom vi ikke er vant til det selv men ser jo greit ut da :) likte skjørte hehe men så ut som om genseren din var altfor stor hihi :)

  SvarSlett
 3. Kjempesøt uniform jo! :O :D

  SvarSlett
 4. Så det er sånn det gjøres =O

  SvarSlett
 5. Chanip: Haha, praktisk, sant!? Jeg elsker den! Og, man må brette den 5/6 gsnger for å få hullkort! Ikke strikk, men linningene er regulerbare, så du har det heller litt for stort, og ruller det passe! : p

  Siw: Sant!? Det er uvant, men utrolig praktisk, og ingen mobbing for annerledes klær! Bare skjørtelengde, haha. Og genseren skal faktisk være lang, man skal ikke se kroppsfiguren din. I tillegg er det uniforms-mote å ha ennå større gensere, haha! n_n

  Flyum: Tuuusen takk!

  Snod: Ja! Jeg har lurt så på dette så lenge, nå er de avslørt!

  SvarSlett