onsdag 20. januar 2010

I dag!

Altså, jeg tror kanskje jeg har nevnt det før, men jeg hater virkelig mattelæreren min. Han mobbet meg i går også! Tilogmed Kato-kun reagerte på det, og sa noe sånt som "Stakkar Marion-chan, sykt slemt av han å gjøre sånt, spesielt siden hun er utvekslingsstudent, og egentlig er et unntak for alt sammen!", jeg liker Kato-kun, han er så hyggelig. Men han har som oftest et sår i ansiktet, så jeg lurer på om han er sloss-bølle! Haha.

Ellers kan jeg si at i går hadde vi gym. Og derfor har jeg utrolig vondt i hele meg i dag, sånn kjempevondt! Mellom bena, ryggen og i armene, så jeg ser ut som en gammel dame når jeg går opp trapper. I går spilte vi faktisk soft ball. Omtrent som baseball, bare med jenter! Og, jeg hater softball. Først og fremst fordi de store skinnhanskene ikke er komfortable. Nummer to, fordi jeg ikke har sjangs om å fange ballen, men det kan være fordi at Sari virkelig ikke er flink til å kaste ball! Nummer tre, fordi jeg alltid snubler, og må løpe etter ballene! Så derfor har jeg vondt! Og, sånn sist men ikke minst, jeg er ikke fan av å dele jenter og gutter sånn at de har gym hver for seg, det forsterker jo bare avstanden mellom dem! Det er mye morsommere når alle er sammen...

Hele greia ble holdt på en svær uteplass på størrelse med en fotballbane, og alt var dekket med grus. Så splittet alle seg opp rundt omkring og gjorde sitt beste. Neste gang har vi faktisk test. Her i Japan, eller hvertfall på skolen min, er det sånn at man har tester hele tiden, i stedet for å bli øve og god, og ha en test. Dessuten holder de aldri på med en ting lenge nok til å bli god, de bare lærer basics innenfor alle sporter!

Jeg var utrolig sliten da jeg kom hjem, men Mama vartet opp med jordbær og søt melk til meg da jeg kom hjem, så det ble litt bedre. Jeg hadde jo hatt det rimelig morro, på tross av at jeg var utslitt. Så, det ble raskt senga på meg.

Jeg fikk desverre ikke sove med en gang heller. Jeg vet ikke hvordan det er med andre folk, men jeg sliter med å sove når jeg har store lys-kontraster. Altså, jeg får helt fint til å sove i dagslys, men når jeg sover i et rom med lys, blir kontrastene store, og jeg sover ikke godt. Da jeg var yngre, pleide jeg å sove over hos en venninne som hadde stereoanlegg, og det pleide alltid å blinke i en liten rød prikk. Ikke stort, og man legger jo ikke særlig godt merke til det når man har øynene igjen, men det irriterte meg faktisk nok til at jeg ikke fikk sove. Vel, søsteren min skal jo inn på universitet... Og selv om hun har gjort ferdig en test, jobber hun fortsatt av seg visse kroppsdeler for å klare de neste testene. Hun går ikke på skolen, da de siste månedene av skoleåret stort sett er valgfrie. Derfor studerer hun til langt på natt, og holder desverre meg våken også. Jeg er plaget av det, og vil gjerne snakke til henne eller Mama om det, men jeg er redd for at det blir møtt med irritasjon rettet mot meg, fordi Yoshie faktisk studerer! Så.. Ja, jeg lar det holde på en liten stund til, men.. Så er det nok, det burde jo ikke gå utover meg, og dessuten.. Hun kan i det minste bruke lampa på pulten sin, i stedet for taklampa... Dette er grunnen til at jeg ikke deler rom med noen hjemme i Norge!

Så derfor var jeg meget trøtt i dag morges! Så, jeg hadde faktisk en time hvor jeg satt og skrev japansk i en bok, og jeg ble bare trøttere og trøttere, og plutselig hadde jeg visst sovnet, mens jeg skrev... Jeg våknet av at foten min skled av kanten på pulten, og armen min dunket i bordkanten. Det sa ganske bra dunk, og jeg fikk et par lattermilde blikk av kamerater. Jeg ble ganske lattermild selv også... Litt flaut, men, jeg sov da godt!

Jeg hadde ikke matte heller, så jeg er rimelig fornøyd! Og jeg fikk vite at jeg har fri på fredag! Åh, jeg skal sove masse! Og kose meg... Slaske!

Jeg fikk forresten nesten latterkrampe på bussen i dag. Jeg ble litt distrahert av en møll som virret rundt inne i bussen, og så på mens den skiftet retning fra taket og ned mot en person som satt og leste en utgave av shounen jump. Så fløy møllen inn i vinduet, og dalte ned mot mannen, og da han fanget bevegelsene dens i sidesynet sitt, skvatt han så han hoppet over i det andre setet. Haha, jeg elsker å se folk og dyr som skvetter! Derfor fikk jeg nesten latterkrampe, og endte opp med noe midt i mellom et snøft og et grynt av undertrykt latter, og det påkalte jo mannens oppmerksomhet, så jeg måtte bråsnu på hodet for at han ikke skulle skjønne at jeg lo av ham. Åh, jeg fikk faktisk latterkrampe når jeg fortalte om dette også. Åh, det så så bra ut!

Jeg hadde også sånn japansk leksjon i dag! Det morsomste var nok å snakke med Zack, han er underholdene... Men, jeg liker også leksjonene i seg selv ganske godt! Det er en mulighet til å få litt mer oversikt over japansk, og ikke minst gramatikk. Det gikk ganske greit i dag! Jeg forsto nesten alt, og det er praktisk at Zack hjelper meg med de ordene jeg ikke forstår. Lærererinnen vår var også søt på en snill måte. Har jeg forresten fortalt at han leser bloggen min? Via google translator? Haha, derfor har han lært det norske ordet "nok", fordi google translator ikke oversetter det, men regner det som myntenhet. Så jeg måtte forklare at det også kan bety "mer enn nok", og "antageligvis". Norsk har visst dobbeltbooking av ord det også. Selv om japan er ekstermt... Den jeg har mest problemer med nå for tiden, er Oji-san og Ojii-san. Den ene betyr onkel, den andre betyr bestefar. Det er utrolig vanskelig å holde riktig lengde på i'en, og jeg ender opp med å kalle begge onkel. Og det som er enda værre... Ouji er det japanske ordet for prins.. Her gjelder det å være klar over hva du sier!

Sånn på slutten, jeg er bekymret... Først, for min venninne Mika. Hvorfor? Fordi hun har klubb aktiviteter. "Det er da vel ikke noe å bekymre seg for!" tenker sikkert flere av dere.. Vel jo, det er det! Fordi Mika har en svak kropp, og har nå blitt syk. De har aktiviteter hele tiden, og kommer gjerne to timer før på skolen, bare for å trene, og blir på skolen til halv åtte om kvelden. I tillegg har de ikke ferier, så selv på julaften og i ferien dro hun på skolen for å trene. Hver ENESTE dag! Hun får ikke engang tid til å studere ordentlig! Da mener jeg at det blir å overdrive.. Særlig når hun ikke kan slutte heller, ikke før skoleåret er omme... Dette liker jeg ikke.. Nest etter Mika, bekymrer jeg meg for Momo. Det er da hamsteren vår. Han er ikke frisk, noe mageproblemer. Han ser ut som han har svelget en golfball! Magen hans er virkelig på den størrelsen, og han sliter med å gå, og Mama har kjøpt nytt hus, fordi han ikke kom inn i det gamle.. Så vi er litt redde for at han ikke har lenge igjen.. Trist...

Vel, litt smått fra Japan denne gang også.. Jeg orket ikke ta de lengre tingene i dag, jeg er trøtt... Men kanskje i helgen!?

3 kommentarer:

 1. Smått og stort fra japan er alltid kjekt å lese!
  Men altså hver gang jeg sier oisann! i nærheten av en japaneser, så tror han at jeg roper på onkel? eller var det bestefar???????

  SvarSlett
 2. Har du prøvd sånn sovemaske som du har på augene om natta?
  Kan du tenke deg uttrykket/reaksjonen til mattelæraren om du ein gang hadde svart rett på ei oppgåva? Bare synd at dei skal vera uforståelege på fleire måtar:/
  Lukke til vidare;)

  SvarSlett
 3. Japanerne har et kjør jeg ikke klarer å forstå, hvordan orker de? =(

  Ehm... foten din skled av kanten på pulten? hvordan er det du sitter? ;)

  SvarSlett