lørdag 30. januar 2010

Eeeeh, feber?

Vet dere hva? I går var det skikkelig tungt å stå opp. Også ville jeg ikke ha frokost i det heletatt! Det var litt kjedelig egentlig.. Men jeg kom meg da på skolen! Og det var faktisk relativt gøy. Vi hadde Oral communication, og det er alltid like gøy, spesielt nå som jeg får til å oversette det engelsklæreren sier til japansk for de andre. Yay. Og guttene blir mindre sjenerte da, av en eller annen merkelig grunn. Haha. Men de to siste timene syntes jeg at klasserommet ble helt utrolig merkelig varmt, og jeg fikk rimelig røde kinn, så Mika lurte på om jeg var helt ok. Det endte med litt kjenning på panne og ettersom jeg var varm, spurte vi læreren om vi kunne få gå og sjekke tempen hos helsesøstera. For på alle japanske skoler har de et rom med senger, og helsesøster, og masse annet rart. Det var første gangen jeg gikk dit for at det var noe galt med meg selv, og det var litt.. Pussig! Først ga hun meg en temperaturmåler (helt like de hjemme), og spurte meg om jeg hadde vond hals eller hostet eller noe. Jeg nevnte at jeg hadde hostet litt, men jeg hoster så ofte, at jeg ikke hadde tenkt noe særlig over det. Og så bipte det i temperaturmåleren. Jeg hadde feber! Yessda. Jeg burde ha skjønt det da jeg ikke ville ha frokost. Jeg klarer nesten ikke spise når jeg er syk. Så jeg fikk noe som ligner en svær tapebit i panna, som avkjøler, og føles kjempebra når du har feber. Jeg vet ikke helt hva det er for noe, men det lignet på en slags gele.

Jeg fikk også et par tabletter, som jeg skulle svelge. De har faktisk lov til å gi deg medisiner på japanske skoler, det syns jeg er bra! Jeg fikk også tilbud om å sove litt der, men begge sengene var opptatte, så jeg valgte å si nei. Dessuten var det bare igjen en time. Men en dag skal jeg være dårlig og sove i en av sengene, har jeg bestemt. Bare for å ha gjort det, fordi det er standar japansk.

Jeg fikk beskjed om å si i fra hjemme, og etter å ha klart meg gjennom den siste timen (som jeg faktisk ble merkbart slappere, sikkert fordi jeg faktisk fikk høre at jeg ikke var i form), fikk jeg noen "ta vare på deg selv" kommentarer, og folk som lurte på om det gikk bra. Vel hjemme sa jeg i fra til Mama, og vi tok tempen, som var helt lik som på skolen. Jeg sov tre timer, og hadde litt lavere feber, så jeg spiste litt, men.. Det var kanskje ikke så lurt, for det fikk meg til å kaste opp. -sukk-

I dag tidlig hadde jeg også feber, så Mama ga meg valget om å bli hjemme, eller dra på skolen. Etter litt tenking og føling, fant jeg ut at jeg ble hjemme, og heller sov det av meg, enn å bli værre (selv om jeg vilel shoppe på alt det fine salget...). Så jeg har tilbrakt mange timer i senga i dag, helt til jeg fikk den høyeste feberen i dag, og bare gikk rundt fordi jeg var så varm. Jeg følte meg bra, men var helt utrolig varm! Og en time etterpå ble jeg superkald.. Nå er jeg helt normal, tror jeg, har ikke tatt tempen, men jeg har hals som klør. Haff. Resultatet er nok at jeg slapper av masse i morgen også, og kommer til å gomle halsdrops, og bruke sånn maske! De tar ikke så lett på sykdom her i Japan, har jeg skjønt. Jaja. jeg blir nok fort frisk igjen! I mellomtiden får jeg ta forhåndsregler.

2 kommentarer:

  1. Synd å høre at du driver og dør tilogmed i japan =(

    Bilde av Marion med medesin/overgrepsmanns maske? =P

    SvarSlett
  2. Jeg vet. Det er trist. Mama mener jeg har dårlig immunforsvar! : o

    Jeg skal fikse xD

    SvarSlett