mandag 1. februar 2010

Bææææ, og feber.

Veell... Frisk igjen!? Tydligvis ikke... Jeg sa jeg skulle være syk en gang, så jeg fikk ligge og sove i sengene på helsesøsters... Sykerom? Ja, i dag var dagen her... I løpet av de to siste timene, hvor vi hadde tegning, gikk jeg og Mika til helsesøster igjen, fordi jeg var så varm. Joda, jeg hadde feber, og fikk sånn fancy lapp på panna igjen. Så tok jeg med en lapp tilbake til læreren min i kunst. I kunsttimene skal vi nå lage to bilder, som skal være abstrakte, og kontraster av hverandre. Jeg lagde et lite utkast til hva jeg kunne tenkt meg å tegne, før jeg følte meg helt utslått, og spurte læreren om jeg kunne få gå og sove litt. Det var greit, så i omtrent tre kvarter lå jeg og sov i en av de myke sengene på sykerommet. Rommet har to senger, med forheng, pute og stor dyne. Det minner litt om et sykehus, og er faktisk veldig hygienisk, så vidt jeg har skjønt. Du kan måle feber, få maske og alt mulig annet der. Det er tilogmed en beholder med kokvarmt vann, som man kan få på små flasker om man er kald, har vondt i magen eller ting som det. Da jeg kom inn i rommet, var helsesøster der, og ei jente til fra 1klasse. De roste japansken min masse, så la de meg godt til rette i en seng, og ga meg en flaske varmt vann som jeg kunne varme meg på, i tillegg til den avkjølende tapen i panna. Jeg hadde det veldig bra, egentlig, så bra som jeg kunne når jeg var sliten.

Jeg ble vekt av Mika og Sayo, som fortalte at timen var over, og jeg fikk lov til å skippe klubbaktivitetene mine i dag, fordi lærerene var bekymret. Jeg fikk også masse beskjeder om å ta vare på meg selv, og passe på å ikke bli mer syk. Så bar det rett hjem. Fra morgenen av var det faktisk fint vær, men nå regnet det. Sånn, skikkelig masse, hølja ned kan vi si. Det var ikke gøy når man hadde feber og hoste, og ikke hadde med paraply! Men det gikk da greit, jeg ble bare litt våt. Vel hjemme drakk jeg en kopp kakao, og sov derretter i to timer. Jeg pleier ikke å ha feber på kvelden, men nå som jeg skriver det (og klokka er 21:00 her i Japan), har jeg faktisk feber, og er nektet det daglige badet, fordi man får ikke bade om man har feber her i Japan! Det sjokkerte meg litt, men dette er visst noe alle vet her. Har du feber, bader/dusjer du ikke! Så nå skal jeg nok snart sove litt mer, og håpe jeg blir frisk til i morgen.

Og sånn forøvrig... Jeg fikk klassevenninnene mine til å dø på seg av latter i dag. Hvordan? Vel, i Japan har de bare morsomme lyder som skal forestille dyrelyder. Som f.eks. kyllinger, de sier visst "piju piju" og hunder som sier "wan wan". Jeg illusrerte derfor de skikkelige etterligningene vi bruker i Norge, og siden jeg er spesielt treffsikker på høns og gjeiter, knakk de ganske godt sammen. Jeg fikk dem til å snakke norsk også! Og, jeg trodde jeg skulle dø på meg... Spesielt da hun ene ville vite typiske norske banneord. Det viser seg at ordet "pule" (med den typiske tykke L'en) og "faen" er heller vanskelig for japsene å si. Åh, det får man seg en god latter av!

3 kommentarer:

 1. Du må lære dei å seie skykkjeskokkjen! Det gjer alltid eg når folk vil lære sære, norske ord.

  SvarSlett
 2. Hva med sju sjøsjuke sjømenn på sjusjøen :P

  Chanip

  SvarSlett
 3. God bedring, håper du snart er frisk igjen :)

  SvarSlett