torsdag 4. februar 2010

Blandede følelser!

Okai, først klage til folk, fordi de er dårlige til å kommentere! Vi har vært gjennom dette før. Det trenger ikke å være en særlig fornuftig kommentar heller, jeg blir som regel utrolig glad bare du legger igjen et lite spor etter deg selv! Og, er det så vanskelig å legge igjen en kommentar? Haha. Uansett, takk for at dere leser i det minste! n_n/

Så, over til dagen! Den var... Fylt med blandede følelser!
Først, lettere overraskelse og undring ved frokosten. Jeg satt og spiste den ristede brødskiva mi, og plutselig tok Mama en håndfull med en spesiell korntype, åpnet vinduet, og ropte "Djevelen (eventuelt onde ånder) bor ute!" Og kastet ut kornene. Så snudde hun seg inn mot kjøkkenet, og kastet en håndfull til, mens hun ropte "inne er lykke og fred." Jeg visste ikke helt hva jeg skulle si eller gjøre, bare satt og så dumt på henne, mens jeg stoppet mitt i et tygg. Dette ga henne selvfølgelig latterkrampe (Ja, se for deg det, ansiktsutrykket mitt, og en morgensveis som garantert hadde gitt meg rolle som et disney-monster.... Er det noe rart hun ler?), og forklarte fort hva alt dette dreide seg om. Det skulle egentlig ha blitt gjort i går, men siden vi glemte det, ble det gjort i dag. Dette er japansk tradisjon, som skal holde onde ånder ute, og sørge for fred i hjemmet. I teorien skal man i etterkant spise kornene (Ja, fra gulvet!!! Og da har de ligget der lengre enn tre sekunder!), og alle spiser et korn for antall år man er. Altså, jeg er 18, så jeg skal teoretisk sett spise 18. Men, de smaker æsj, så vi slipper unna, yay! Så fikk jeg en håndful korn, og kastet litt av dem ut vinduet mitt og resten på gulvet. Det føltes veldig dumt på en underholdende måte!

Og så... Utrolig motvilje, da det viste seg å være utrolig kaldt ute (Ikke sammenlignet med Norge, men om du også måtte ha hatt på deg en tynn skoleuniform, tror jeg du hadde hatt det på samme måten...). Det var fælt, og jeg må ærlig innrømme at jeg bekymret meg veldig for tærne mine, jeg er sikker på at de var blå da jeg kom frem til skolen.

Jeg ble faktisk lettere overrasket også, da jeg sto på toget, og gikk til skolen. Det var snø ute! Ja!!!! Det var snø ute! Det er for varmt rundt huset vårt, siden havet er ganske nært, men på vei mot skolen, der var det snø! Åh, bare bitte litt, nok til å lage en skitten snøball, men det var utrolig koselig å se snø igjen! Det er virkelig ikke vinter uten snø altså. Gjett om jeg gleder meg til å stå på ski neste vinter. Hvem er med meg!!?!?

Da jeg ankom skolen, tilbrakte jeg de første to timene med å være trøtt, og kald. Jeg har som sagt fått vindusplass... Visste dere at det trekker fra vinduer!? Vel, det har jeg funnet ut av!

Dette ble etterfulgt av sjokk! Hvorfor? Vel, fordi.. Jaa.. Husker dere at jeg fortalte om det prosjektet vi hadde, det om verden, miljø og forurensning og sånt? Det viser seg at hele klassen skulle velge ut en gruppe de syntes var best, og at den gruppen senere skulle holde foredrag for hele førsteklasse. Og, siden gruppen min hadde fått meg til å være med på å lese noe av det vi hadde skrevet om, ble de fleste imponert over gruppen vår og meg, så derfor ble vi stemt frem som den beste gruppa. Hvorfor jeg syns det er dumt? WAAH! Fordi, det innebærer da å holde dette foredraget for førsteklasse, som da består av 300 elever! Og, ikke nok med det, dette skulle da holdes fra og med matfri i dag. Ikke nok med at jeg er utvekslingsstudent, og at jeg ikke kan japansk nok ennå, og at jeg knappest nok forsto det jeg selv leste, så skulle jeg da gjøre dette foran 300 elever fra skolen vår. Yessda.

Så ble jeg veldig nervøs, og fylt med skrekk, da vi ble plassert i gymsalen for foredragene. Vi var den siste gruppen av syv grupper (Vi ble antagelig plassert sist, fordi jeg var "godbiten" i det hele, ble jeg fortalt!). Så mens vi satt og hørte på de andre, steg spenningen hos de andre i gruppen min også. Jeg fikk øvd, men jeg var veldig fylt med motvilje. Jeg innså at jeg syns 300 mennesker er maaaaange.

Så var det vår tur. Åh, herregud det var så skummelt å stå der på scena, holde en mikrofon, og innse at 300 mennesker (som tidligere hadde kjedet vettet av seg), nå satt og glodde intenst på meg, utvekslingsstudenten. Men! Jeg er stolt av å fortelle at jeg klarte meg utmerket, og at stemmen min ikke skalv en gang! Hoho, jeg er flink! Derfor, utrolig lettet, og småskjelvende kunne jeg gå av scena sammen med gruppekameratene mine, som klappet meg på hodet og fortalte hvor flink jeg hadde vært. Vi fikk også hørt relativt mange små gisp, og folk som sa "utrolig!" og sånne ting. Hoho, jeg er virkelig glad jeg klarte å gjennomføre det. Jeg føler meg flink.

Jeg gikk faktisk innom en brødbutikk ved stasjonen min også, for å kjøpe en doughnut til å belønne meg selv. Det funket. Jeg liker doughnuts.

Så, da jeg kom hjem, var jeg bare trøtt. Nå skal jeg straks sove, og nyte det, sånn masse. I morgen skal jeg opp tidlig igjen, men jeg har store forventninger, fordi vi har heimkunnskap! Vi skal lage noe som heter... Meat Loaf? Aner ikke hva det er, gjør du? vi skal også lage pannekaker og diverse. Håper jeg liker det, for jeg får ikke med niste i morgen. Dette kan bli interessant!

Og til slutt, unnskyld, men jeg har ikke igjen penger på kortet, og siden jeg bruker mobilen som fotoapparat til det meste, får jeg ikke sendt og lagt ut alle bildene mine! Så, vent litt på dem a, værsåsnill!

Natta!

5 kommentarer:

 1. Meat Loaf er kjøttpudding det Marion ;)

  Stolt av deg som klarte å holde foredrag!!! Nå har du jo alltid vært flink da, men er litt forskjell fra norsk, rundt 30 elever til Japansk, 300 elever.

  Er det langrenn eller slalom du vil stå på da? Blir gjerne med på slalom ;)

  Klem Chanip

  SvarSlett
 2. så artig og flott. Ser det for meg...Du skriver jo så levende. Stå på videre snupp. Klem fra mammadi

  SvarSlett
 3. Kanskje nokon 1.klassingar vil ha lættare for å ta kontakt med deg etter foredraget ditt. No føler dei kanskje at dei er blitt litt kjent med deg, og då er det lettare å ta kontakt?
  Du fortjente doughnutten;)

  SvarSlett
 4. Jeg legger aldri inn fortnuftige kommentarer =D *stolt*

  Den tradisjonen har jeg hørt om, men har du tenkt over hva de stakkars onde åndene skal gjre når de er jaget ut av huset, de blir jo hjemløse =(

  Oh shit... tipper du er værste sirkus attraksjonen på skolen din da x)

  SvarSlett