fredag 19. februar 2010

ZzzzZzz....

I dag hadde jeg heimkunnskap igjen!

I dag var det ikke like gøy, selv om det var gøy. Jeg fikk i oppgave å ta meg av fiske-steking, og det... Vel, det er annerledes enn vi gjør det i Norge, og jeg må ærlig talt innrømme at jeg ikke skjønner hvordan jeg endte opp med å tilberede noe jeg hater så intenst...

I dag bestod menyen av fisk (hvilken type er uvisst..) miso suppe, ris med grønnsaker og en slags sær gelè-ting til dessert. Jeg er faktisk ikke sikker på hvem som gjorde hva, men det var nok gruppearbeid. Jeg fikk i oppgave å blande sammen en spesiel brunaktig sauseting, jeg vet ikke hva det er, men japser overdriver den i matlagingen sin. En slags smaktilsetter. Denne ble blandet sammen med alkohol (av uvisst slag) og sukker. Så ble fisken lagt oppi, og lå omtrent 20 minutter og trakk. (Jeg likte ikke delen da jeg måtte vaske fiskenbitene og legge dem i fatet. Jeg liker ikke å ta på fisk, ikke en gang poke fisken, så det var fælt. Det resulterte i at jeg hadde et rimelig merkelig ansiktsyutrykk, og sa "ekkelt!", og da knakk Oka-kun sammen i latter, av en eller annen merkelig grunn...) Så måtte jeg steke alle bitene, og det var ikke gøy! Det luktet fælt, så nå stinker skolegenseren min av stekt fisk! Gjett om den skal vaskes...!

Og, jeg syntes ikke fisken smakte særlig godt heller, men meg om det. De andre syntes det smakte godt! Yay me! Jeg likte ikke suppa så godt heller, Mama er mye flinkere til å lage ordentlig misosuppe. Men, geleèn, som var utrolig merkelig, var faktisk god! Litt søt, og rar. Men god. Og risen likte jeg. Så jeg ble mett i dag og! Forresten smigret jeg en gutt i klassen min i dag, inndirekte. Jeg sa noe sånt som at han var snill, og minnet meg litt om en kosebamse. Det er den gutten jeg aldri husker navnet på, men nå kan jeg det! Yanagawa-kun! Han ble litt forfjamset, og lettere sjenert, men også glad. Haha.

Jeg syns heimkunnskap er så koselig, fordi alle gjør noe sammen. For en gangs skyld snakker guttene og jentene sammen, og det spiller ingen rolle hvilket kjønn du er av. Utrolig fint for meg som er vant med sånne kår hjemmefra, haha.

Vel, dagen utenom det var kjedelig, og jeg var utrolig trøtt etter en lang dag, med utfordrende matlaging, så jeg endte opp med å sovne over en japansk barnebok i engelsktimen. Og, jeg sovnet visst ganske godt, for etterpå rufset Sari meg i håret og sa "Marion, jeg tror du er sliten, for nå sov du godt!" Og så lo hun, og fortalte at jeg hadde kommet med tre bitte små snork, noe som hadde fått Oka-kun og Nakai-kun til å fnise av meg. Tihi. Det er faktisk ganske vanlig i Japan, det å snorke offentlig, men de hadde nok ikke ventet seg det av meg. Haha, hva kan jeg si? Jeg venner meg til det japanske! Haha. Se det for deg, der jeg sitter med hengende hode over pulten min, sover søtt, og durer svakt! Ikke noe rart folk ler av meg, egentlig.

Jeg har faktisk funnet ut at jeg får til å sove med hengende hode nå også! Jeg tror det er en bieffekt av det å komme til Japan og slite seg ut. Det er jo ikke noe rart at japanesere får til å sove hvorsomhelst og nårsomhelst, for de sliter seg jo ut! De velger tilogmed å holde seg gående til langt på natt, bare for å slite seg ut. Så da er det ikke noe rart om du kan sove stående på et tog, henge over en pult, eller ligge i fanget til en vilt fremmed person, fremdeles sovende. Haha. Det er Japan det!

2 kommentarer:

 1. ha ha. da ble det litt soving på Marion.
  En venn av meg her i Norge klarte også å sovne i timen. Han hadde døgnet og var helt ferdig og ville bare hjem og sove.
  Så i siste timen fant læreren ut at vi skulle høre på lydbok av en gammel norsk bok. Så måtte alle legge seg på gulvet mens han skrudde av lyset.
  Det tok ikke lang tid før han snorket ivei.
  og ikke bare tre små snork som deg, men store dype mannesnork som virkelig durer.

  ha ha. det er gøy.
  Men da vet vi hvorfor japanske folk kan sove overalt. De er kronisk utslitte. dakkar.

  Jeg liker fisk jeg... eller, laks og torsk da.
  (ikke ta munnen for full tenkte jeg.)

  SvarSlett
 2. Ein lærer noko nytt heile tida. Du har lært å sove i vonde/rare stillingar.;)

  SvarSlett