lørdag 13. februar 2010

Valentinsspesial!!!

Ja! Valentinsspesial, akkurat som jeg lovte!

Japan er offisielt helt... Jeg vurderer å bruke ordet sykt, for å beskrive hvor ille de er på valentinsdag. Jeg som er fra Norge, er vant med at valentinsdag er relativt rolig, og at man kanskje gjør noe sammen med kjæresten, eller gir gave. Men det er jo relativt sjeldent, og opp til hver enkelt, er det ikke?

Vel, i Japan er det skikk at spesielt jentene lager hjemmelaget sjokolade, kaker eller muffins, kjeks, alt mulig smått hjemmelaget, og pyter og dekorerer det, og så gir det til vennene sine. Også kalt tomo-choco, om det gjelder sjokolade. Det er det japanske ordet for venn, tomodachi, og sjokolade smakket sammen! Og dette er litt som julaften og gaver. Alle gir hverandre, bortsett fra at det er sjokolade i stedet for gaver. Så det er ikke måte på hvor mye sjokolade man får tilslutt!

Butikker støtter såklart oppunder dette, og selger utrolig mye sjokolade, konfekt og andre ting til dyre penger, og så har de hundre tusen forskjellige ting for å lage sjokolade! Alt fra små esker til å ha sjokoladen i, til ingredienser og dekorasjon til selve sjokoladen. Jeg fikk lettere sjokk jeg, for det er så utrolig mye! Som Mama sier; "De som blir gladest på valentinsdagen, er sjokoladeprodusenter..." og det er det virkelig noe i. Men, det er i allefall søtt å se på alt du kan lage, kjøpe og ikke minst de søte plakatene og posterene alle steder. Romantisk.

Japsene er rimelig forundret over at Norge er så dårlige på valentinsdag (Ja, de spørr jo selvfølgelig om det også! Så da må jeg fortelle). Men de er sjarmerte over at det er de parene som går ut med hverandre. Japanske jenter elsker kjærlighetshistorier og alt sånn søtt. Og om man foreksempel ser et par som går under samme paraply, da tar de av! Haha.

Visste dere at i Japan så er det også noe som heter "White day"? Vel, det går ut på at, om du lager sjokolade til den personen du liker, og gir det til vedkommende, kan dette tolkes som en "confession", en hentydning på at du liker vedkommende, i allefall om det er en person av motsatt kjønn (med mindre dere bare er veldig gode venner da). Derfor har de en dag som heter White day, en måned senere, hvor personen (som oftest gutter...) som fikk sjokolade, kan lage noe og gi tilbake, så er det en bekreftelse på at vedkommende gjengjelder følelsene dine! Så, kort tid etter er det ofte nye par å spore rundt om kring. Er ikke det søtt? Mama fortalte meg om "søskenbarnet" vårt, Ririka. Hun er nå ni år, og da hun var litt yngre, var hun forelsket i en gutt i klassen sin, og fikk Mama til å hjelpe seg med å lage et svæært hjerte av en cookie, som hun ga til ham. På white day, fikk hun tilbake sjokolade, men da var hun over ham allerede, haha.

Så, siden dette er noe som er utrolig japansk nå tildags, bestemte jeg meg for å slenge meg med på trenden. Så i går sto jeg og lagde sjokolade som en gal! Vi har tatt hensyn til at jeg er utvekslingsstudent, så vi lagde noen veldig lette, men velsmakende.. Trøfler? Jeg tror det er hva det blir på norsk... Jaja, uansett, det er sjokolade kuler! Først og fremst tok vi frem en ferdig-kake fra fryseren (Det er sånne kakebunner, og her i Japan heter det spongecake.. Svampekake!), og smuldret den opp. Så smeltet vi sjokolade, og hadde i litt smør og melk, og slengte dette sammen med den oppsmuldrede kaka. Det fikk kjølt seg ned en stund, og så rullet jeg dem til kuler, men jeg har så varme hender, så det endte opp med at jeg fikk litt hjelp av Mama. Etterpå rullet vi 1/3 i kakaopulver, dere vet sånn bakepulver som smaker helt forferdelig bittert? Vel, alle her i Japan syns det smaker greit (æsj....). 1/3 fikk melis på seg, mens den siste delen ble dyppet i smeltet sjokolade. Da de med sjokolade på hadde stivnet, dekorerte jeg dem med sjokoladepenner! Man smelter sjokoladen i dem, og kan bruke dem på å lage søt dekor. Det var vanskelig! Jeg trodde jeg skulle klare å lage noe skikkelig fint noe, men Mama lo, og sa at de lignet på Tamae sine (den amerikanske verstssøteren, hun som minner veldig om en gutt, og alltid lager veldig stygge, men smakfulle sjokolader... *kremt*). Så, jeg øvde meg masse, og fikk tilslutt noen ganske akseptable noen!

Etterpå la jeg dem i noen kjempesøte former jeg kjøpte på 100-yen butikken, og pakket dem så inn i noen kjempesøte poser. Åh, passe sliten etterpå sa du! Men det var utrolig gøy!

Så i dag ga jeg dem til vennene mine. De ble kjempesjarmerte, og Sari, som spiste dem med en gang, ble helt rørt, og sa noe sånt som "åh, tenk å få hjemmelaget sjokolade av en sånn person, og så gode sjokolader da!" Haha. Mika-chan ble så glad at hun nektet å spise dem, hun skulle ha dem med hjem og ta bilde av dem først, sa hun, haha. Og ellers fant jeg ut av at de fleste tar med seg sjokolade på mandag, og bruker helga til å lage dem. Så, da skal jeg oppdatere dere mer. Jeg fikk faktisk sjokolade i dag! Av Sanae. Og noen kjempesøte hjerte-kjeks. Tihi.

Så, det var litt valentinsdag! Nå er det bilder...

Jeg kokelerer!


De som feilet veldig masse! XD


Og noen av de som ble valgt ut til vennene mine.


Du må innrømme, de feilet ikke helt?


Du er litt lei deg for at du ikke får smake?


De er så søte!


Yey, ferdig!

7 kommentarer:

 1. Ahh jeg vil ha.. de ser så utrolig gode ut :) hihi, håper du har lært nok om dem for å ta det med til Norge slik at vi også får smake ;) hihi

  Og den treadisjonen hadde hvert koselig å hatt i Norge også :) så slipper de som ikke har kjæreste og føle seg så ensome :D

  SvarSlett
 2. De var utrolig søte Marion :) Smaker sikkert godt også ;) Kanskje jeg skulle gjort no sånt jeg å :P Har jo kvelden på meg mener jeg :P

  Valentine skulle vært litt mere utbredt her i landet å. Ihvertfall sånn sjokolade opplegg ;)

  Klem Chanip

  SvarSlett
 3. Nam! De ser utrolig gode ut ^^
  Kanskje jeg skal gjøre det samme :3

  SvarSlett
 4. De var kjæmpe fine:D jeg vil også ha:P hehe

  SvarSlett
 5. For en søt tradisjon, det med å lage egen sjokolade! Og de rosa posene var kawaii :D

  SvarSlett