torsdag 25. februar 2010

Fortell meg hva du mener!

Heihei igjen, menneskene!

I går ble dagen hektisk! Skole gikk greit, og til tross for at jeg var trøtt, gikk det fort, og en sliten meg kom seg hjem til tomt hus. Alle var på jobb, og derfor bestemte jeg meg for å ta en snartur på super'n. Mama har litt hektiske dager nå, så hun lurte på om jeg kunne lage matboksen min selv en stund fremover. Ingentingen i veien for det! Så jeg lagde en lapp til folka, men det hadde det ikke vært vits i, for jeg møtte dem på vei ut døra. Men, jeg ga i allefall beskjed!

Da jeg kom hjem igjen, var det å spise litt mat (altså currypan!) og så pakke sammen litt saker, for man skulle på japansk leksjonen sin igjen. Første gangen jeg hadde denne læreren, og folka mente jeg hadde kommet meg såpass i japansk at de plasserte meg sammen med Zack og en brasiliansk fyr jeg ikke forsto navnet på. Det funket fint, og jeg forsto faktisk nesten alt vi gikk gjennom, og jeg leste mer flytende enn den brasilianske mannen, så jeg føler jeg har gjort en god jobb. Men selvfølgelig kan jeg ikke slå Zack, haha.

I dag tidlig våknet jeg hakket forsent, altså 20 minutter etter at jeg skulle, og fikk vist Mama hvordan jeg er når jeg ikke er zombie om morgenen. Altså, veldig rask, og jeg rakk alt som vanlig. Hun ble imponert!

Nå om dagen nærmer det seg testuka, og alle er derfor litt mer asosiale enn ellers. Selv fikk jeg i dag beskjed om at jeg også skal få ta noen tester neste uke, men det er japansktester tilpasset for meg. Det kan bli spennende. Jeg lurte på hvorfor jeg skulle ta dem, og lærerens svar var "for å motivere deg til å jobbe hardere med japansken!". Hvorav jeg spurte "Eh!? Men jobber jeg ikke mer enn nok med den fra før av da!?", noe som fikk læreren til å se skyldig ut, le, og si "Joda, men..." Så løp hun sin vei. Waaah, de har umennesklige forventninger til meg! Men bare glem at jeg studerer ekstra pga de testene altså! Det får holde med 6 skoletimer japansk daglig. Jeg gjør mitt beste, og selv om det ikke betyr å studere hjemme (de to timene jeg har helt fritt for meg selv...), så mener jeg det er bra nok. Dessuten har jeg bestemt meg for at jeg skal ha det gøy mens jeg er her, og ta sjansen på at japansken kommer automatisk med. Så det så!

Jeg ble også litt... Overrasket i dag! For her i Japan også, er playboy-bunnien populær. Det er jo greit nok, den er jo det i Norge også, men det jeg sliter litt mer med å takle, er hvordan skolen kan akseptere denne kaninen på skolestrømpene til jentene, når de ikke tillater strømpebukse og skolesokker utenpå der igjen, ikke for å snakke om sokker i en annen farge, eller et skjørt som er hakket for kort, eller hvor mange knapper i blusen som er kneppet igjen! Haha, Japan er underlig.

Forøvrig har jeg bestemt meg for å prøve å få til et halvår med generell studiekompetanse på mesna når jeg kommer hjem igjen, men vet dere hva? Det er vanskelig! Jeg syns virkelig at det systemet de har med å søke på internett, er mer vanskelig enn det det burde være. Så, jeg sitter nå her og prøver å bli klok på det, haha. Blir fint å kunne være på skole og forstå absolutt alt av det som foregår i timen, og hva læreren snakker om! Det er nemlig en stund siden.

Og vet dere hva? På søndag har jeg vært her halve oppholdet mitt, og jeg har bare fem måneder igjen! Hvordan skal jeg rekke flytende japansk på den tiden!? Men... Hvordan skal jeg unngå det? Æsj da, det får komme som det kommer, nå skal jeg fokusere på ha det fint den siste delen av oppholdet mitt, i stedet for å gjøre andre mennesker fornøyde, når jeg egentlig gjør dette her for min egen skyld, er dere ikke enige? Jeg kom jo tross alt ikke bare for å studere, det kunne jeg ha gjort i Norge!

Hvor mange er det som er syns jeg burde studere mer? Og hvor mange er det som syns jeg kan bremse ned studier og nyte tiden min her? Kanskje dere kan hjelpe meg litt, etter deres oppfatninger? Sånn at jeg får litt mer peilig på hva dere synes. For alt jeg vet, kan det jo hende dere oppfatter meg som veldig klagete, og syns jeg burde jobbe hardere. Så, nå syns jeg dere skal bruke to ekstra minutter på å fortelle meg akkurat hva dere synes!!!

4 kommentarer:

 1. Jeg syns du skal nyte resten av oppholdet og utforske litt mer ;) Du kommer jo høyst sannsynlig til å dra til bake en gang eller 2, men nyt masse nå og vis andre senere ;) Teller vel ikke på karakterkortet ditt det skoleåret her vel?

  Klem Chanip ;)

  SvarSlett
 2. Nyt tiden din Marion, min holding til livet er at så lenge det går framover så er det viktig å nyte det man gjør, og dette er jo trossalt noe du bare kan gjøre 1 gang i livet, så kos deg med det. :) la det bli en kjempe fin opplevelse for deg :D

  SvarSlett
 3. Nyt litt og studer litt, finn en balanse i det :D

  SvarSlett
 4. jeg skal ta generell studiekompetanse på mesna samtidig som deg evt^^ Vi kan slite sammen ^^ du er sikkert smart nok til å ta det som privatist også ^^

  SvarSlett