fredag 26. februar 2010

Engelsk presentasjon!

Hei!

I dag har jeg lagt niste heeeelt selv, og vet dere hva? Jeg klarer ikke å lage fancy'e egg sånn som Mama gjør. Så jeg tok heller ikke bilde, siden de ble så fæle. Jeg må øve. Men, jeg er überflink til å lade gode sandwithcer da! Så nå skal jeg holde meg til sandwithcer... Og curry ris, kanskje. Og brød. Haha. Jeg er uansett flink som prøver! Men det er virkelig ikke lett å lage egg i firkantet stekepanne...

Så i dag hadde vi veeeeldig varmt vær igjen... Og, høøøøy luftfuktighet, sånn som vi bare har de varmeste dagene hjemme i Norge, noe som bekymret meg litt. Varmt og fuktig nok til at luggen min krøllet seg, til min fortvilelse! Jeg vil ha rett permanent! Jeg har aldri opplevd å ha det så varmt når det er i slutten av februar, det er gøy! Jeg kan faktisk bruke lårkort skjørt og strømper bare, uten å fryse. Er jeg ikke heldig?

Og gjett hva mer vi hadde i dag? Engelsk foredrag! Eller, så bra foredrag man kan ha med ikke-engelsk-snakkende japser. Alle måtte snakke på engelsk, og fortelle ting om landet sitt. Det gikk ganske greit, eller i hvertfall for 60% av de japsene jeg klarte å forstå (til tross for at de snakket engelsk alle sammen...). Gruppene hadde enten om Mat, festivaler, sport eller kultur. Gruppa mi hadde kultur, og jeg hadde om karaoke. Det gikk fint, selv om jeg syns alle hadde dårlige mannerer, som fniste og snakket i munnen på dem som holdt foredrag. Jeg tenkte at jeg ikke hadde noe å være nervøs for, fordi alle bråkte sånn, men det jeg ikke hadde regnet med, var at hele klassen skulle bli helt stille (faktisk så stille at man kunne ha hørt en knappenål falle i gulvet...) når jeg begynte å prate. Jeg ble skremt, og tok meg et par mindre naturlige pauser i forskrekkelsen, og ble rett og slett satt ut! Jeg er ikke vant med så fullstendig oppmerksomhet som det jeg ble viet der. Jaja, det positive er at jeg ble kalt kul, stilig, og at jeg hadde perfekt engelsk...! Haha.
Men det var virkelig skummelt. Se for deg en livlig klasse på 37 elever, som plutselig blir helt stille, og glor intenst på deg i det du holder foredraget ditt. Jeg ble faktisk så sjokkert at jeg tok pause, og bare glodde på dem, og så litt merkelig på dem! Hihi.

Engelsklærerene, to britiske, merkelige herremen ved navn Ben og Cary (De er snåle! Han Cary minner meg om Wallace fra Wallace & Grommit!!!) fortalte meg at de nesten var sjalu, fordi klassen holdt så kjeft når jeg pratet. Vel.. Jeg hadde nok ikke hatt noe i mot litt mindre konsentrasjon om meg. De fortalte også om klassen fra forrige året, som bare hadde kopiert arket læreren delte ut. Det hadde et eksempel på sport, nemlig Sumobryting. Det sto noe sånt som: 1. Sumo er en veldig kjent japansk sport. 2. Den går ut på at to feite menn bryter mot hverandre i en ring. o.s.v. Det den gruppa hadde gjort, var å bytte ut sumobryting med fotball, og resultatet ble: Fotball går ut på at to feite menn... o.s.v. Haha, jeg lo. De er hyggelige! Synd jeg ikke kommer til å ha dem nesteår...Forresten! Jeg snakket med Thorstein og Snod (Norske fra gamle skolen hjemme!) på skype i dag, men vi bare tastet, ikke noe skravling! Samtidig hadde vi på cam. Jeg kan vel strengt tatt ikke si det bare var Thorstein og Snod, siden x antall andre randoms satt rundt og ba om oppmerksomhet, men likevel, det var gøy. Jeg fant ut at Sondre har fått langt hår, så han har lange, gylne krøller, minner litt om en sånn englebaby man ser på gamle glansbilder! Nusselig, på en merkelig måte. Thorstein var som alltid, og det var gøy å prate med dem igjen. Jeg gleder meg til å kunne terrorisere dem litt i virkeligheten også, ikke bare via internett.

Dessuten! Jeg har OMSIDER fått i stand de skolegreiene via internett, takket være mye hjelp fra både Lena, og Anna! Jeg er så glad i dere, jenter! Jeg hater virkelig vigo.no og skjønner ikke hvordan jeg klarer å feile så fullstendig på det selv. Så, takk som hjalp meg! Nå kommer jeg nok til å gå et år til på mesna til høsten igjen, samtidig som jeg jobber meg opp penger igjen, og pleie alle mine kjære der hjemme, som har vært foruten mitt selskap i 10 måneder. Jeg gleder meg til å kunne forstå alle studier igjen! Flere som skal gå Mesna til høsten igjen?

Kort for i dag. Nå skal jeg ha søvnen min, jeg har faktisk lettere vondt i hodet. Sees i morgen!

3 kommentarer:

  1. Jeg er på Mesna nå. Hadde folk blitt helt stille forran meg hadde jeg ikke fått ut et eneste ord troer jeg :P

    Gleder meg til du kommer hjem, vet hvor du bor :P Er så nysgjerrig på alle japse-tingene dine :P Får du med deg skoleuniformen eller blir det gitt videre til noen andre?

    Klem Chanip

    SvarSlett
  2. Kvifor blir klassane miksa på nytt kvart år, trur du?

    SvarSlett