torsdag 8. april 2010

Trygt fremme!

Heisann! Da har jeg omsider byttet til den (forhåpentligvis) siste familien, og har nå et (noenlunde) oppegående nettverk!

Familien består, som jeg tror jeg har nevnt tidligere, av Mama, ei på 16 (som da går på samme trinnet som meg!) og ei på 12 som går ungdomsskole. Papa jobber i Indonesia. Familien har faktisk bodd noen år i Indonesia, og har fortalt en masse om det. Huset er også fullt av små indonesiske gjenstander, mikset opp med typisk japansk.

Nå bor jeg for første gang i en leilighet, som er utrolig liten. Veldig fin, kanskje litt gammeldags, men ser pent ut! Vi bor i 6 etasje, og har heis som funker (forventet av Japan!!!) og, toalettet vårt har oppvarmet sete! Er ikke det fint? Slippe å sette seg på et kaldt sete om morgenen, når man er trøtt og kald fra før av?

Vi har forøvrig kjøkken og stue som er i samme rom, og et knøttlite bad. Jeg er helt forelsket i badekaret, fordi det er en liten firkant, sånn... Du sitter akkurat nedi det, med beina bøyd, også er det kjempedypt, sånn at man har vann til over skuldrene. Jeg digger det!

Ellers er det ikke mer enn to ekstra rom, et hvor vi da henger jakker og skoleuniformer, og halvparten er liksom rommet til hun yngste. Det andre deler jeg og Shiori, eller Shin-chan som jeg kaller henne. Vi har køyeseng, og en pult hver oss, og det er.. Litt trangt, men jeg har det greit, hun er kjempehyggelig! Mama sover forøvrig på stua, på en futon, altså sånn smal madrass som jeg har blogget såvidt om før.

Jeg trives relativt godt sålangt, fordi jeg bor kjempenærme stasjonen, og fra stasjonen er det rundt 25 minutter med tog, også er det å gå til skolen, som tar rundt 20 minutter. Kort og godt bare en time til skolen, noe som føles kort i forhold til før. Dessuten virker familien snill, og jeg har masse til felles med barna her, altså Shiori og Mizuki. De liker og liker ikke den samme maten som meg, og vi liker mye av de samme tingene. Når det kommer til studier, har de bedt meg om å slappe av, og ikke bli syk. Jeg "må ta ting i mitt eget tempo". Så jeg tror vi kommer til å gå godt overens. Jeg må bare venne meg til å dele rom. Haha.

Og! Jeg må venne meg til pulten på skrivebordet mitt! For første gangen jeg skulle skru på lyset, så trykte jeg på en knapp på en firkantet ting som sto på "foten" til lampa. Resultatet var en høy during, og ikke noe lys, og en vertssøster som sto tvekorket i latter. Det var visst den lille "pussegummi brask støvsugeren!" Jeg har ikke sett en sånn før en gang jeg... Men, det var humoristisk, og det hele ble jo ikke bedre av ansiktsutrykket mitt, tror jeg... Haha.

1 kommentar:

  1. Så bra da^^ Høres ut som en bra familie. Har foressten et spørsmål:
    1.Ehhm hva gjør du med skittentøy? Jeg bare lurer, til jeg skal der, og det ikke skjer noe tull. Har de en sånn egen korg til deg eller noe?
    Du trenger ikke svare, men hadde vært godt å vite. Og du må jo sikkert vaske dem selv? Da må jeg i hvert fall lære å vakse klær.
    Ville bare ta et hverdagslisspørsmål xD Håper du ikke trenger å bytte familie igjen, du har vært i gjennom mye, og jeg synes uansett at du studerer mer enn nok(har lest alle blogginnleggene dine). ^^

    SvarSlett