fredag 30. april 2010

Dagen.

Heihei! Nå har da nok en måned passert for meg her i Japan, og jeg reiser faktisk hjem om knappe tre måneder. Herregud, så fort tiden har gått! Jeg kan ikke helt skjønne at jeg har vært her så lenge allerede...

I allefall, for tur står Golden Week, noe som er veldig japansk. Det er altså fire helligdager rett etterhverandre, som utgjør "uka" og siden fri er gull... Vell, det taler for seg selv! Så, fire dager fri! Jeg er lykkelig... Så hva skal man gjøre disse fridagene? Standar japanske familier pleier som regel å dra bort til et annet sted over helgen, sammen med familie og venner. Andre alternativer (spesielt for de familiene som har skolebarn med sportsklubber (som man ikke får fri fra!)) er å være hjemme, og nyte tiden sammen med venner, og alle andre som er hjemme. Rett og slett slappe av. Familien her skal først og fremst på kino i morgen! Og hva skal vi se? Alice in Wonderland! Ja, for de som ikke har fått det med seg; Filmer kommer tregt til Japan! Eller, ikke nødvendigvis tregt, men.. Det tar visst lang tid å oversette til japanske undertekster... Såvidt jeg har skjønt! Derfor. Så skal vi shoppe, og jeg hørte rykter om et mulig onsen-besøk! Yay.

Skal vi se... Ellers blir det jo mai i morgen, derfor har vi offisielt lov til å bytte over til sommeruniformen om vi vil! Denne perioden på våren, og en viss periode på høsten, er skoleuniformen valgfri. På vinteren må man bruke den dere allerede har sett bilder av her inne, den med mørkt skjørt. På sommeren bruker man et lyst blått rutet skjørt, og kortermede blåe skjorter. Men, på våren og høsten er alt valgfritt, yay. Jeg liker det!

1 kommentar: