mandag 5. april 2010

Sakura!

Heihei!
Gjett hva, nå er det høysesong for sakura! Ja, kisjebærtrærne blomstrer, med alle sine rosa blomster. Derfor tok vertsfamilien min meg med på noe som på japansk heter ohanami, eller på norsk... Blomsterkikking!

Det bar i veien, og vi dro faktisk til et svært tempel, sånt typisk japansk et som dere har sett bilder av før. Inne på tempelområdet, var det svære parker, og ALLE steder var det trær, som for sesongen var helt lyse hvit/rosa av blomstene. Det var også satt opp maaaaaasse boder rundt omkring, som solgte mat, goterier og drikke. Du kunne også fiske gullfisker!

Vi slepte rundt på en litt furtete Miu (hun på 2år), som ble glad da jeg delte en maiskolbe med henne. Non (hun på 9 måneder) var egentlig fornøyd hele tiden, og nøyde seg med å glo storøyd (eller så storøyd som en japansk baby kan bli, siden de er smaløyde hele gjengen her nede...) rundt seg på alt som var å se. Masse liv! Litt gøy egentlig! Jeg så også noen utledninger, og en av dem blunket faktisk til meg, haha. Og, noen tyrkere hadde satt opp en bod med kebab, og smilte stort, og ropte "HEY!" til meg da vi gikk forbi, haha.


Sånn ser Sakura trærne ut, helt randomt plassert i bystrøk. Kjedelig grått, med masse lyserosa som titter frem her og der!


Et lite tempel og sakura


Store templet!


Boder, sakuratrær og masssssse mennesker!


Jeg ble så facinert av hvordan folkene gjorde det. Alle sammen hadde med seg alt mulig fra pressedninger og plastikposer til sitteunderlag som de la ut på bakken, og satt på under trærne mens de spiste, drakk øl og bare koste seg.


Se hvor rosa det er!?


Boder, boder og atter boder. Man kan kjøpe maiskolber, pannekaker, japanske nudler, kjøtt, kebab, goderi som kandiserte epler og gele, bakte poteter, fisk, yakisoba, vel egentlig ganske mye forskjellig. Dette ble frokosten min, og for å si det på den måten, den holdt til rundt klokka åtte på kvelden!


Pent, ikke sant!?


Nærbilde! Alle tok nærbilder av blomstene, og bilder sammen med blomstene. Jeg så også en dame som holdt hundene sine langt opp i været, mens mannen hennes tok bilder av dem, haha.
4 kommentarer:

 1. Skjønt! For en digg rolig ting å gjøre, slappe av mens man ser på pene trær :D

  SvarSlett
 2. Pappa: Sant!? De er overalt! Og det ser litt ut som rosa snø når de faller av trærne! Bli med meg til Japan og ta bilder en vår a!

  Flyum: Ja, jeg er helt enig. Jeg digger det, pent og frydefullt! Det som er litt værre, er "kafuncho" eller, pollenallergi.. Tilogmed jeg nyser masse! Ennå jeg ikke er allergisk! : o

  SvarSlett
 3. Jeg vil ha sånne trær!!!111oneone

  SvarSlett