torsdag 1. april 2010

Bilder og løvetenner!

Jeg sa jeg var vel på plass i nye vertsfamilien, sant? Vel, jeg er det, og nå har jeg tilogmed bilder! Familien har tatt kjempegodt i mot meg, og jeg er allerede nesten vant med å kalle dem "mama og papa". Det egentliget navnet til Mama her er Miho, mens Papa heter Takamitsu (det er vanskelig!). Barna heter Miu og Honoka, men Honoka kaller vi bare for Non. Jeg har aldri vært særlig glad i barn, men jeg har heldigvis barnetekke, og på et eller annet vis så har det blitt sånn at jeg veksler veldig med å synes de er nusselige og leke med dem, eller å bli småirritert og oppgitt over de små, siklende beistene som kan lage så mye lyd. Men, jeg har blitt glad i dem, de er liksom litt sjarmerende. Hun minste, Non, viser at hun liker meg ved å hele tiden krabbe-kråle-dra-seg-langs-bakken måten sin mot meg, og glise stort når hun får sitte på fanget. Hun minste ligner litt veldig masse på meg da jeg var på den alderen, forskjellen er nok at hun er japansk! Hun trasser utrolig! Og jeg må innrømme at jeg syns det er facinerende å se/høre på japansk trassing. Men hun er jo søt da, for hun holder på å lære seg å snakke, og kommer med halvuttalte ""velkommen hjem" og "kawaii". Jeg sliter desverre litt med å skjønne det når hun roper på meg, for hun også bruker kallenavnet mitt Mari eller Marin. Men hun får ikke til å si Mari, så det høres mer ut som Bai, eller, engelsk for hade! Det er en smule forvirrende, haha...

Ellers fant jeg ut av at hundene deres, som heter Basu og Nimo, er oppkalt etter disney-figurer! Jepp, Buzz etellerannet fra "Toy Story", og Nemo fra "Oppdrag Nemo". De er bråkete, men nusselige. Jeg lufter dem faktisk hver dag det er fint vær! Det, og å snakke engelsk til ungene en time hver dag, er faktisk de eneste pliktene mine! Her er det utrolig fritt i forhold til hos den gamle vertsfamilien! Jeg tror det var riktig å skifte jeg. Nå er jeg bare litt spent på den neste familien, fordi denne familien her bor så langt unna skolen (Ja, to timer hver vei, jeg syns det kanskje blir litt langt...), så folk har sagt at det er best om jeg bytter igjen etter ferien. Huff, jeg vet ikke om jeg vil bytte, jeg liker meg her!

Dessuten, jeg lærer masse fra å høre på de japanske barneTV programmene her hele dagen, haha...

Det nye rommet mitt!


Utsikten fra balkongen min!


Nimo, ovnsrør 1!


Basu, ovnsrør 2!


Og bare fordi det er varmt nok til at vi har løvetann i Japan!


2 kommentarer:

  1. Pene ovnsrør :D Bra du trivdes med den nye familien!

    SvarSlett
  2. Hehe, den halvt japanske veninna mi ser også på japansk barnetv for å lære mer japansk xD Men det funker fett, ser det ut til :)

    SvarSlett