mandag 1. mars 2010

OL i Japan!

Noen som lurer på hvordan Japan kom ut av det i OL? Og om du allerede vet det, kanskje du heller vil vite hvordan det var i Japan under OL, og om hvor stort dette med OL er på andre siden av jordkloden? Vel, da skal jeg fortelle litt om alt sammen jeg.

Ja, OL er stort i Japan også!
Man er ganske ivrige, og man ser hvor mye de støttet de landsmennene sine, der de var i Vancouver. Det var også stoooore innlegg om det på TV hver dag, og du fikk alltid se siste nytt om dem på nyhetene, radio eller hvor du nå enn var. Men så skal det være sagt, japaneserene utmerker seg ikke så veldig i vinter OL, desverre. De er mye sterkere når det kommer til sommeren og varme. Men det er jo egentlig helt akseptabelt, når de største delene av Japan faktisk ikke har snø i det heletatt. Men, de prøvde seg! Og det vi fikk se aller mest av på TV, det var curling og kunstløp. Også kortbaneløp på skøyter. De fikk ingen gull, men kan smykke seg med tre fine sølvmedaljer! To var tatt i kortbaneløp på skøyter, ene med kun en mann, og den andre med tre damer som... Skøytet etterhverandre? Aner ikke hva det heter (sportsfan sa du...)! Men, de tok sølv! Og de fikk sølv i kunstløp. Dama som tok det, er 20 år, og dritflink, og gjorde ingen feil under selve opptrednen. Det ble seg bare slik at dommerene likte den koreanske damen bedre. De tok også bronse i kunstløp hos menn! Jeg er imponert over hvor flinke japsene er i kunstløp, det er fint å se på, og de gjør det på en helt egen måte. Eller kanskje jeg bare syns det er så fint, fordi jeg vet jeg aldri kunne ha gjort det? Haha, menmen, flott var det i allefall!

Og vet dere hva? Jeg tok meg også frihet til å vise dem bilder av de norske curlinggutta og deres flotte bukser! For de er ganske orginale, og ble visst godt gjenkjent på isen i Vancouver! Og hva syns den japanske familien? De lo godt, og roste buksene kjempemasse, og ønsker seg mer fargerike bukser til sine egne curlingteam! Og gjett hva, de nevnte faktisk det japanske ordet for klovner...

Jeg er litt overrasket over at Japan fokuserte så veldig på noen av folkene sine der i Vancouver, mens andre lag og sporter ble helt bortglemt, men jeg antar det kommer mer ann på hva de japanske menneskene er interesserte i å lese og høre om.

Men! Jeg skal skryte litt av de norske gullgutta våre, for gjett hva? Bjørndalen fikk et fint, halvstort bilde i en japansk avis, og sitt eget japanske navn. Stolt av han! Tenk, de norske gutta våre når meg helt bort i Japan, jeg fikk rett og slett litt sånn hjemmefølelse, til tross for at avisen var på japansk, og Bjørndalen var omringet av japanske tegn i alle retninger....

Jeg fikk faktisk mange kommentarer mens OL sto på, om at folk hadde sett Norge på TV, og hvor bra de gjorde det, og at det var "forventet!" at hjemlandet mitt skulle klare seg så bra. Læreren i klubben min kom faktisk og viste meg avisen med bilde av Bjørndalen! Så, gratulerer til nordmennene som skaffet oss gull! Dere er kjente i Japan også, selv om de ikke klarer å uttale navnene deres!

Hihi.

Japan på isen, fortfort!Daisuke Takehasi (tror jeg han het!). Han fikk bronse i kunstløp. Han er nesten kjekk!

Og damene som vant i kunstløp. Hun med sølv, helt til venstre, er japansk. Stakkar var ikke helt fornøyd der, men hun gjorde sitt beste, i alle fall!

3 kommentarer:

 1. Hei!

  kjempe kult!
  ligger japan forran eller bak norge? i tid.
  hva er klokka?
  sorry for så mange spørrsmål allzå...

  hvordan er skolen din?
  sier di fortsatt kawaii hele tiden??
  hehe
  skikkelig kult.

  SvarSlett
 2. Så fin sida di er blitt!
  Eg liker antrekket til japanarane, på forkjellige måtar.

  SvarSlett
 3. http://idatsuu-chan.blogspot.com/2010/03/ma-chans-bilder-mixa-up-liten-gave-hehe.html

  kan du væær så snill å se på denne siden?
  og lese det som står?

  det er en gave til deg ;)
  fordi jeg er så stor fan og som en takk for at du skriver så rå blogg.
  kan du svare plis?

  idatsuu---

  SvarSlett