søndag 21. mars 2010

Kino?

Vel, i dag har jeg vært på kino! Og, jeg er like imponert over kinoene i Japan, og hele opplevelsesfølelsen man får ved å dra på en, som jeg var første gang! Hva vi så i dag? Vi så Sherlock Holmes! Papa har hatt lyst til å se den lenge, og dro like så godt med seg hele familien. Kinoen var i en stor bygning, hvor underetasjen besto av "loppemarked", og en annen del av kun spillmaskiner og sånne automater hvor man fisker etter bamser og ting man vil ha. Jeg liker ikke sånne maskiner, de lyver, man kan aldri få tak i ting i dem!!!! UMULIG! Krokene er altfor svake... Men likevel lar jeg meg lure til å prøve... Sånn som å få tak i en stor purreløk bamse, eller et helt nytt digital kamera.. Vel, når det er 12 kroner for et spill, blir man jo optimistisk, og "tenk om man får det til bare denne gangen!?" Wah...

I alle fall, vi hadde litt dødtid før filmen startet, så vi brukte den opp på å spille Mariokart, med ordentlige seter, pedaler, ratt og hele pakka. Gjett hvem som vant? MEG! Haha, jeg ble småstolt! Jeg er flink i Mariokart! Tehee! Etterpå spilte vi noe som lignet, bare med motorsykler. Du satt på en fake motorsykkel, og måtte bikke på den for å svinge.. Det var ikke lett! Men, blant oss fire, kan jeg trøste meg med at jeg kom på 3.plass! Haha.

Jeg har også funnet ut av at jeg elsker popkorn med karamellsmak. Det smaker så utrolig godt! Vanlig, litt salt popkorn, som har fått søt karamellsaus på seg, som har stivnet. Jeg digger det, og kommer til å savne det masse når jeg drar hjem igjen. Kanskje jeg skal tipse norske kinoer om det, så vi får det til Norge og? Verdt å prøve ut!

Selve filmen var ikke så interessant, desverre. Jeg ble litt skuffet, selv om den var facinerende. Og den hadde jo sine morsomme øyeblikk. Men jeg er litt forundret, for japanesere er veldig høflige selv på kino! Ingen som lo høyt (kan jo hende det var fordi filmen ikke var så morsom...) og ingen slurping av bruskopper, knitring av papir eller noe! Og jeg har funnet ut av at de ikke gir deg masse reklame på starten av filmen, sånn som i Norge. De gir deg bare reklamasjon for de nyeste filmene som går, og ellers kan du fort nyte filmen din. Kino salene er forresten større enn de norske, så om noen skal sitte lenger inn på raden enn det du gjør, så trenger du faktisk ikke reise deg, mer enn god nok beinplass til deg, og for at personen skal få passert! Fiiint!

Etterpå dro vi forresten og spiste på en japansk resturant. Stedet var egentlig kjempestilig, for store deler av gulvet besto av store steiner til å gå på, og grus mellom. De hadde virkelig utnyttet plassen, og stedet besto av små båser og "bur" hvor mennesker satt og spiste. De rommene jeg ble mest facinert av, var de som var helt oppunder taket (ja, man krasjet hodet i taket om man sto oppreist!), med små trapper som ledet opp, og de hadde masse puter på gulvet. Og de rommene som var halvveis oppe i rommet! Man sto oppreist, men det var liksom 1meter over gulvhøyde. Jeg digget det! Men, desverre er jeg ikke så glad i den typen japansk mat de serverte der. Men jeg fikk kake! Og en spesiell type pomfri. Jeg overlever jeg! (Beklageligvis er jeg ikke velsignet med det å like grønnsaker... Eller fisk...) (Og forresten! Papa spurte om jeg ville ha noe å drikke, og tilbød meg alkohol menyen. Jeg så skeptisk på ham, og spurte om han syntes det var greit, og han sa "Jaja!" og viste med hvilke han ambefalte... Så jeg satt og nippet til en svak, syrlig drikk, med melonbiter oppi. Den smakte godt! Haha. Morro.
Jeg ble også overrasket over serciven der... Yoshie bestilte seg noe... Jeg aner ikke hva det var, men det minnet litt om en slags gryte eller noe.. Den var visst ganske smakløs, så det endte med at før vi dro, spurte Mama servitrørene om "hva slags smak den gryten egentlig har?", og da de fortalte det, samsvarte det ikke med smaken på gryta, og det viste seg at.. Kokken hadde visst glemt krydderet. Så, vi slapp å betale, og jeg fant det litt spesielt at servitøren la seg på kne på gulvet, bukket dypt for oss, og unnskyldte dypt for feilen de hadde begått. Jeg vurderte å le, men jeg tror ikke det hadde tatt seg ut, haha! Men, de var veldig hyggelige! Og de hadde god kake.


I dag har jeg også sendt post til Norge! De fleste har hørt om at jeg skal bytte familie antar jeg? Siden jeg skrev det her og hele pakka? Vel, det skal gjøres. Jeg har ennå ikke fått ny vertsfamilie, men det er fordi det ikke er familier til meg. Så vi har snakket med skolen, og flere av venninnene mine spørr familiene sine. Jeg har to personer som det "kanskje" går hos, og ei som virker sannsynlig, men jeg sier ingenting for sikkert, for jeg vil jo ikke jinxe det. Håper bare det funker jeg. Uansett, vennnene mine er utrolig snille, som stiller opp sånn, og er villige til å ta meg inn for 4 måneder. Jeg blir helt rørt av hvor vennlige de er. Jeg må bare si, klarer du først å skaffe deg en ordentlig japansk venn, til tross for hvor vanskelig det kan være, har du virkelig fått deg en ordentlig venn! Her holder man godt om sine!

Men i allefall, jeg sendte hvertfall post til Norge. To relativt store pakker, som innehold en god del klær, og litt sko! Mamma, Pappa, om tre måneders tid, muligens mer eller mindre, kan dere vente dere to pakker fra Japan! Jeg skrev tilogmed et lite brev til dere... :)

Det var tøft! Jeg visste ærlig talt ikke helt hva jeg skulle pakke ned, men jeg fikk da tilslutt bestemt meg, og ble kvitt varme vinterting, og en boks med diverse minner, bilder og smått. Det ble tilsammen rundt 20 kilo, som jeg betalte en tusenlapp for. Jeg tror ikke det var så værst, med tanke på at jeg fikk god plass i kofferten i etterkant, pluss... Tenk hvor mye det hadde blitt i overvekt på vei hjem!

I prosessen med å bytte familie, lurte lokalkontakten min på om jeg kunne skrive et brev på japansk. Jeg skrev et før jeg reiste fra Norge, men hun mente jeg klarte bedre nå (noe jeg definitivt kan...) så jeg skrev et nytt. Her er det, fullt av japanske tegn, tilogmed kanji, og jeg kan stolt si at jeg forstår alt! Gjør du? Hvis ikke, står det bare basic ting som; Hvorfor jeg ville til Japan, interesser, og litt av hvert sånt.


Jeg var også innom drugstore'n i dag, fordi.. Vel, det er "den" tiden av måneden igjen. Og, jeg måtte bare legge ut et bilde av hvor diskrete og flinke folka som jobber der er! De har gjennomsiktige plastposer, men for at man skal slippe å være flau, får man sånne ting i en ugjennomsiktig papirpose! Fint!? Forresten, skal du til Japan (om du er dame...) trenger du hvertfall ikke å tenke på å ha med deg sånne ting, de har et UTROLIG utvalg, og jeg kan selv garantere det meste. Flere andre land kan være... Skeptiske! på dette, men, Japan er trygt!

Og dette er et bilde jeg snappet opp på kinoen! Forbud mot monstre å kjøpe poppkorn og biletter...

3 kommentarer:

 1. hei.
  drit kult innlegg =)
  du henger en smule etter ma-chan...
  det FINNES pppcorn med karamellsmak på kinoene i norge.
  =)

  SvarSlett
 2. Hei!
  Takk for svarene i forrige innlegg. Det med at jeg og en venninne reiser sammen betyr selvfølgelig at vi har hver vår vertssfamilie da, men bare for å støtte hverandre. Tusen takk for tipset om nettsidene og alt annet, jeg er så glad for at jeg endelig har funnet en aktiv utveksling i japan blogg der jeg også kan spørre sprøsmål! Du skriver bra og Japan høres virkelig spennende ut. Hadde vørt fint om du kunne abefale noen kanjii for meg? Har foressten også lært en del fra www.thejapanesepage.com, og der fikk jeg til og med lastet ned en pdf(internett bok) med 1000 kanjii! Skal prøvde sidene du kom med. Jeg øver meg også ved å se anime, da jeg leser på skilter på cafeer også videre i serien, og også i openingene når det ofte er karaoke og det står japanske tegn. De leser jo ofte på en helt annen måte på japansk, så jeg øver meg ved å kjøpe Manga. Lykke til videre i Japan, stå på!

  SvarSlett
 3. Japangirl: Hei! Hmm, da må det være sånn halvveis nytt eller noe, for jeg har faktisk ALDRI sett det : 3 Og, jeg ville sette pris på at du slutter å kalle meg Ma-chan, jeg hater det sånn halvveis ^^" Men, takk! Bra du likte innlegget n_n

  Silje: Bare hyggelig! Gjør mitt beste : D Og det med å reise sammen, det tror jeg ikke blir så vanskelig. Og jeg blir svakt sjalu om du får det til, for jeg hadde ikke med meg noen på den måten x) Men, det er virkelig fint om du får med en god venninne på den måten, det er så viktig å ha noen til å støtte seg skikkelig når man skal gjennom så mye nytt, fremmed og kanskje litt hardt! Jeg skal se om jeg kan slenge ut et innlegg om smarte kanji-er for fremtidige utvekslingsstudenter, hadde ikke det vært fint? n_n Også litt andre tips, kanskje... n_n

  SvarSlett