onsdag 17. mars 2010

Kamakura!

Her om dagen dro jeg, Mama, Yoshie og noen venner av familien, Momona og Okasan til Kamakura. Det var ganske spennende egentlig, fordi jeg fikk sett mer av Kamakura enn det jeg gjorde første gangen jeg dro dit.

Startet med å ta buss, og møtte Momona og Okasan på den første stasjonen, den jeg alltid er på om morgenen. Så kjørte vi masse tog, hvor vi måtte stå tettpakket sammen med masse andre mennesker, helt til vi kom til Kamakura. Kamakura er egentlig en ganske gammel by, som i følge forskning, en gang skal ha vært en den fjerde største byen i verden. Nå til dags er den kjent som et sted hvor du kan finne mye tradisjonell, japansk mat, kjøpe suvenirer, klær, smykker, og diverse. De har f.eks egne spisepinne butikker, hvor man kan få gravert inn navnet sitt på spisepinner, boder hvor man kan få navnet sitt på riskorn (Ja, på riskorn! Hvordan får de det til!? Bitte lite jo!!), og det er også et svært, og veldig pent tempel der. Kamakura er også kjent for den svææære Buddha'en som står der! Sånn meget høy! Vi dro dit, og så så vidt på buddhaen gjennom et gitter, for om du ville se hele den, og ta bilder av den, måtte du betale en hundrings. Så vi sa ellers takk! Men utrolig kult å kunne se det! Kamakura var fullt av liv, mennesker som gikk alle steder, matlukt som sivet ut på gata, boder og butikker med mennesker, og omtrent alle stedene kunne du prøvesmake på forskjellige ting.

Jeg prøvesmakte ikke så utrolig mange av tingene (mest fordi siden jeg antageligvis står på tur til å bytte familie, må jeg være litt forsiktig, fant jeg ut...), men jeg kjøpte meg jo litt. Og det jeg er mest overrasket over, må være den lilla softisen jeg gumlet i meg. Kan dere tenke dere hva slags smak den hadde? Søtpotet. Ja! Lilla softis med smak av søtpotet! Det som er det værste, var det at faktisk smakte godt! Anbefalles å prøve om du bestemmer deg for å dra til Kamakura!

Vi ruslet også rundt inne i templet, som var veldig pent, men stort. De hadde også diverse boder satt opp på vei inn mot templet, og der kunne man kjøpe mat, søtsaker og typisk Japan, masker... Jeg må prøve å finne ut hva det er med Japan og masker, for omtrent hvor man er og spesielt om det er en festival i nærheten, er det oftest flere boder med masker rundt om. Skal jeg gjette ut i fra det jeg vet om Japan så langt, er at det har noe med å skremme vekk onde ånder... Men, jeg må google det! I hagen rundt templet, så jeg forresten også mine første sakura blomster! Sakuratrær er den japanske versjonen av kisjebær trær. Jeg vet ikke helt hva som gjør dem så annerledes enn de norske, men her så er de helt rosa, og i mars/april blomstrer de skikkelig, og det er rosa trær over alt! Og da de faller av trærne... Rosa snø! Jeg gleder meg utrolig til dette, og kommer til å knipse så mange bilder jeg bare kan! Gled dere, dere også!

Hovedgaten i Kamakura!


Prøvsmake umeboshi? Det er en form for japansk plumme. Utrolig surt, og i følge meg, ikke spiselig!


Mannen lager sembe, riskjeks. De smaker greit nok, hvertfall om du har sukker på dem. De kan ha ganske mange forskjellige smaker, faktisk! Det så litt ut som han lagde potetgull, fordi han slengte dem rundt på grillen, til de var gyllenbrune. Han brukte noe som lignet på en pølseklype i tre, og bare vippet kakene rundt, superfort!


Se hva jeg kjøpte! Aner ikke hva det heter, men smaker kjempegodt! Har litt... Søtaktig krem inni, og kjeksen utenpå er sprø. Sånne må jeg kjøpe flere av...


Den lilla potetisen min! Halvparten er vanlig is, halvparten er potetis. Smake?


Spisepinne butikken!!!


Veien opp til templet! Midt baki der, mellom trærne, kan dere se templets hovedbygning!


Ser dere det rosa treet? Sakura!!!


Typisk bod. Legg merke til maskene!


OG et internettstjålet bilde av den store Buddha'en!

2 kommentarer:

  1. Weird iskrem, pent Sakuratre!

    SvarSlett
  2. så kult, men dumt at du skal bytte familie. di høres så snille ut...
    men hvis det er det du vil så er jeg glad for det da ;)

    SvarSlett