torsdag 11. mars 2010

HARAJUKU!!!

Noen som kjenner til Harajuku? Hvis dere ikke gjør det, får dere vite litt om Harajuku nå!!!
Harajuku er en ganske berømt gate i Tokyo, og absolutt en av de stedene det er verdt å dra til når man først bestemmer seg for å dra til Japan. Harajuku er det stedet i Japan som først og fremst er kjent for sin ekstreme mote! Hver søndag (som er den eneste dagen Japanske ungdommer har mulighet til å gjøre noe i det heletatt) pleier det å samle seg utrolig mange mennesker i denne gata, og flertallet av dem er kledd i ulike stiler, som vi knappest nok har hørt om i Norge! Det er snakk om alt mulig fra jenter med helt brune ansikter (brunkrem...) og masse glitter og fargerik sminke, til de som går med skjørt som er 1,5 meter i vidden. Så uansett hvilken stil du har, er det fritt frem for den her i Harajuku. Er den annerledes nok, risikerer du kanskje å bli oppdaget av moteskapere, modellagenter eller diverse andre ting.

I tillegg til å være kjent sånn for stil og ekstrem gatemote som det Harajuku er, har det også blitt en av de stedene i Japan som har aller best tilbud når det kommer til billig, varriert og stilfulle butikker og shoppingmuligheter. I tillegg til å finne de utrolig dyre butikkene, kommer man også over mindre som er kjempebillige, og du kan få med deg mange plagg til å friske opp et kjedelig klesskap for under en tusenlapp her! Du har også de ekstreme butikkene med lenker, lær og pvc klær, eller de som får deg til å se ut som en liten gotisk dukke. Man finner også cosplay butikker, og butikker med klær som minner om en tur på landet, eller mer sukkersøte steder der du tilogmed kan få tak i prinsessekroner og falske vinger.

Jeg dro hit sammen med to venninner av meg, fra kunstklubben på skolen. De er kjempehyggelige, og syns det hørtes koselig ut å dra. Så det gjorde vi! Vi møttes på stasjonen jeg er på hver morgen, og der startet vi alt med en kopp valgfritt drikke (jeg drakk kakao!) på Starbucks. Så kom vi med på toget (hvor vi måtte stå i en time... Wah, fullt tog er fullt!), og kom oss omsider til Harajuku.

Åpningen til gaten som utgjør Harajuku, er en slags stooor bue, med navnet til gaten, og dekor som varrierer alt etter sesong, begivenheter og høytidsdager. Siden vi dro dit på en onsdag, var det ikke så mye folk der, eller jo, det var stappfullt, men det var ikke mye å se til de ekstreme stilene som pleier å løpe rundt der på søndager. Men likefullt, interessant, fordi folk der er mye mer stilbevisste enn den dagligdagse japaneseren (selv om de også er stilbevisste sammenlignet med norske mennesker...). I løpet av dagen var vi nok innom de fleste butikkene i Harajuku (unntatt den med cosplay, fordi vennene mine er opplært til at sånne butikker må man passe seg for...) og fikk sett alt hva de hadde. OG! Jeg elsker det! Jeg har ikke sett så mye fine klær og antrekk, og ikke minst kombinasjoner som er så bra, noen sinne noen gang før!!! Jeg er lamslått.

Selvfølgelig shoppet jeg litt også, men ikke mengder, siden det hadde blitt dyrt. Men likefullt, billigere å shoppe fancy klær i Japan enn i Oslo eller London for den saks skyld! Problemet er bare at flybiletten koster litt...

Inngangen til Harajuku!


Harajuku fra bruene over veien!


Denne fant jeg faktisk på en av bruene. Det var hugd ut små bilder av alle sportene i steinflisene!


Så shoppet vi litt, og så oss masse rund omkring, og jeg fant to litt... Morsomme tannbørster! Ikke så vanskelig å skille ut din egen i allefall.. *kremt*


Så tid for lunsj på McDonalds. Den besto av pomfri (ja, denne stavelsen er nok ikke godkjent av det norske språkrådet...), cola og ShakaShaka Chicken. Det er liksom en svær Chicken McNuggets som du rister sammen med valgfritt krydder. Kjempenam! Og finnes forresten bare i Japan.


Og de übersøte vennene mine, Erina til venstre, og Maro (egentlig Mariko) til høyre.


Og meg som viser frem hva jeg spiser. De insisterte på at jeg skulle ha på meg den bittelille hatten jeg kjøpte meg! Og så sa de "kawaii!!!!" og insisterte på bilde, og i etterkant syns de jeg minnet dem om en model... Haha, de er så søte, og altfor snille mot meg!


Og bilde av den nye ryggsekken min.


Så tok vi jo purikura bilder!


Er vi ikke søte? Jeg lover dere, alle blir søtere med purikura...


Etter det satte vi kursen for Shibuya!


Der ble det randome utsiktsbilder!


Ikke sånn i Shibyua altså, men på veien! Jeg glemte å ta bilder i Shibuya.. Whops.


Og Maro stakkar, var ikke vant med å gå i trapper når hun hadde høyhelte sko, så vi leide henne i alle trapper, haha! Hun lignet en bestemor... Tihi. Men hun er unnskyld, hun går jo ellers bare i skolesko, japansk som hun er.


Denne minnet meg litt om vikingskipet!!!


Og jeg har vel fortalt hvor gale de japanske folka er etter Disney? Vel her har du beviset. Dette er bare en butikk, ingen relasjoner til Disney Land i det heletatt...


Og! Jeg fant noe helt merkelig! Bryst pudding!!! Så kan du lese etiketten!


Sånn så den ut da jeg åpnet den...


Og sånn etter å ha åpnet den ennå mer! Det er en maid! Og teksten rundt hodet hennes sier; "Velkommen hjem, mester. Hva med litt brystpudding?"

Hahahahahahaha!!! Du kan altså få kjøpt slike ting i Japan også.... Unnskyld på etterskudd enkelte grovheter i dagens innlegg, men, hahahah!

5 kommentarer:

 1. Do veit du kor du skal gå om du treng ein spesiell tannkost som erstatning for den vanlege, kjedelege.

  SvarSlett
 2. Harajuku virker så nice! :D Gøy pudding xD

  SvarSlett
 3. Kult å lese om hva du gjør sammen med ungdommer derfra, og på en onsdag da gitt! Ranselen din var bare drit tøff!! *-*

  SvarSlett
 4. Det stedet der er fancy as hell =D

  SvarSlett
 5. Hei~

  Begynte å lese bloggen din i dag og liker den skikkelig godt ^^ :)

  Var forresten i Tokyo i påskeferien og kjøpte nøyaktig lik hatt som den du kjøpte!! :DD hihi~ artig ^^

  forresten.. kunne du mye Japansk før du dro til Japan?

  SvarSlett