mandag 31. mai 2010

Australia, siste innlegg!

De to siste dagene i Australia ble brukt relativt.. Hm... Ja, hva skal jeg si? En dag ble brukt på litt stressing igjen, fordi datteren hos de vi bodde hos, hadde fløytetime ganske tidlig på dagen. Så vi ble med og fikk høre på henne spille. Facinerende, men ennå begynner, så ikke så mye å skryte av. Men, det er jo fremdeles mer enn det jeg klarer!

Så fartet vi en god del rundt, blant annet for å kjøpe hundemat til hunden i familien vi bodde hos. Liten krøllete, svartpelset skapning, visstnok litt cockerspaniel og puddel. Søt var den i allefall. Og, morro å få vært med på Australsk dyrebutikk, for de hadde UTROLIG masse dyr, og det var fritt frem for å klappe dem. Selv smeltet jeg for to papegøyer, som var meget selskapelige, og fant det serdeles morro å klatre på armen min. Aw, jeg vil ha papegøye.

Ellers ble vi tatt med på et kjøpesenter, og fikk sett masse rundt, og bare hygget oss litt. Der var vi relativt lenge, og fikk se vertsmoren i aksjon, der hun smigret seg inn hos noen selgere som ga ut gratis smaksprøver av diverse mat, og sørget for noe som nesten kunne sammenlignes med lunsj. Jentene fra klassa mi, de japanske, er ikke vant med sånt. Prøvesmaking er ikke så stort i Japan, så derfor ble de rimelig fornøyde. Litt søtt.

Også ble det shopping. Hun tok oss med til en av de billigere suvenirbutikkene (fordi de rundt i byene er DYRE! Og vi hadde desverre ikke lov til å kjøpe taxfree stuff, fordi da blir det litt komplikasjoner med å komme inn i Japan igjen...) så vi fikk kjøpt suvenirer. Eller på japansk, omiyage. Fancy?

Ellers dro vi hjem igjen rundt klokka fem, fordi da hadde vertssøsteren pianotime, og læreren kom bortom. Kjempehyggelig gammel kar, som fant det fornøyelig å se en norsk pike blant de japanske. Fortalte masse morsomme historier, og jeg hadde det hyggelig. Venninnene mine også, og fant han fornøyelig, og sa han hadde fin stemme. Haha.


Siste dagen ble egentlig ganske stress, med å sørge for pakking, og så komme seg avgårde til møteplassen, si hadebra til vertsfamilien og ellers stappe ting på busser, for så å kjøre et godt stykke, til Sydney's flyplass. Der ventet vi i innsjekkinga rundt en time, og ble selv nødt til å lempe på bagasjen. Så hadde vi litt dødtid på flyplassen, og fikk kjøpe mat, og ellers suvenirer som var å få tak i. Så sløvet vi rundt der rundt en time.

Så ble vi ropt opp til gaten. Læreren ga oss nye seter igjen, og vi ble pakket ombord på flyet. Ingen vindusseter denne gangen, men jeg fikk sitte ved midgangen, så jeg kunne flytte på meg relativt lett. Praktisk med 10 timer på flyet. Og på veien hjem så satt jeg ved siden av Sari. Som ikke spiser flymat, og bare sover. Hele tiden. Joda, praktisk nok, og jeg får slappet av, men.. Hun sover ikke som folk flest! I stedet for å sitte godt tilbakelent i setet, tar hun frem bordet, og legger overkroppen sin oppå det! Også gled hun sakte men sikkert mot meg, så benplassen min ble halvert under veis.. Haha. Men, jeg sov da godt jeg og! Jeg trives egentlig ganske godt på fly, sånn for å være helt ærlig.

Sådet, detaljene som man trengte å vite fra turen, og nå har dere fått drøyt mange bilder, er ikke det fint da? Og, jeg hadde det jo bra, selv om det ikke anbefales å storme Sydney på 5 dager... Ta deg god tid! Haha.

2 kommentarer:

 1. Høres ut som en utrolig gøy tur til Australia :D Bloggen din er kjempebra, kjenner jeg blir bare veldig glad av å lese den, den er veldig interessant og bra. Kjempe varmt her i Norge nå også =) Ha en fin dag videre! Noen animer du anbefaler fortiden btw?

  SvarSlett
 2. hei Marion
  du vet ikke hvem jeg er, men jeg fant bloggen din i forbindelse med at jeg skal på utveksling og har kommet meg gjennom nesten hele, vel hit. du skriver SYKT mye, som er kjempebra! har funnet andre bloggere som bare skriver kort hvilke fag de har hatt.
  men uansett, jeg skal reise med explorius og har en del spørsmål jeg kunne tenke meg å stille deg om organisasjonen og reisen gjenerelt. så jeg lurte på om jeg kunne få mail adressen din?
  min er hvertfall synne_20min@hotmail.com

  gleder meg til å ta fatt på resten av bloggen din
  hilsen synne

  SvarSlett