lørdag 15. mai 2010

Australia og sokker!

Hei alle sammen! Beklager et lengre fravær på bloggen, men det har plutselig skjedd veeeelig mye i det siste! Skal jeg forklare?

Vel, først og fremst så skal jeg til Australia!!! Ja, det er en organisert skoletur på skolen min! Det er faktisk slik ved omtrent alle japanske skoler at man tar en lengre eller kortere tur til et annet sted i løpet av videregående, som oftest i 2.klasse. Så, ved skolen min drar man til Australia.

Så ble det jo spørsmål om jeg skulle bli med. Og dette fikk jeg faktisk høre om før jeg dro til Norge! Og, med masse oppmuntring fra foreldrene mine der hjemme, så ble det sagt; "DRA!", så nå skal jeg til Australia. Men... Så kommer problemene. Først og fremst, så ble det dette med visum da. Kan jeg dra til Australia med det visumet jeg har i Japan? Så, jeg maste litt på det norske reiseselskapet mitt, Explorius, men fikk beskjed om at de ikke hadde noe med skoleutflukter innenfor skolen i Japan å gjøre, så det måtte jeg ta opp med reisekontaktene i det japanske selskapet. Så, det gjorde jeg. Følgende var at kontakten min der ringte litt rundt, og tok så kontakt med meg, og fortalte at "Ja, det er helt i orden, god tur!". Men... Så ringte hun opp igjen for noen dager siden, og fortalte at sånn var det visst ikke likevel. Så, jeg er litt skuffet over innsatsen dems, fordi hvorfor har ikke de funnet ut av/visst om ting som det før når turen min til Australia har vært bestemt i snart et år allerede? Tilogmed vertsmoren min her ble litt arg. Så hva gjør jeg nå? Vel, vi drar den 18. mai, og det sier seg selv at jeg har litt dårlig tid da, når det er den 15. mai i dag. Så, jeg tilbringer 17.mai i år med å dra inn til et utledningskontor for å skaffe meg et re-entry-visa sånn at jeg kommer inn i Japan igjen... Sukk. Dagen før vi drar ut og hele pakka.. Jarra.

Så kom et problem til, betaling... For dette ble det masse tul med, og hvordan betalingen skulle foregåes, men omsider så klarte skole, reiseselskap o.s.v. å bestemme seg for hvordan det skulle foregå, så nå er det også overstått. Yatta! (Altså en form for JIPPI!, bare på japansk!)

Så kom dette med pakking også da! Jeg må jo huske å pakke ting til Australia, og vanligvis er pakking veldig vanskelig, syns jeg.. "Hva skal jeg ha med meg?". Men, nå er det ikke noe problem. Skolen har nemlig satt opp en SVÆR liste over hva vi får lov til og ikke lov til å ha med oss. Ting vi ikke får ha med oss; Skjørt, kjoler, shorts, pirat/kortbukser, sandaler/slipperser, sko med heler, boots, dristige klær, bukser som ser slitt ut (såkalte damaged jeans), utringede topper o.l. Vi får heller ikke lov til å bruke tights under skjørt, eller skjørt utenpå bukse. Så, det ble rimelig begrenset. Pluss at vi kun er borte i 6 dager, og tre av dagene brukes i skoleuniform.

Til tross for alle begrensningene, så gleder jeg meg STORT! Vi skal bo hos en australsk vertsfamilie, og oppleve Australia. Man bor 2&2 eller 3&3 sammen, og er ellers delt opp i grupper, sånn at man er trygg hele tiden. Og, HALLO! En uke sammen med engelsksnakkende mennesker, sånn som jeg gleder meg! Og jeg skal bo sammen med Mika. Hihi. Og Yuuki. Gleder meg. Også blir det spennende å kjøre fly fra Japan til Australia i skoleuniform. Vi får heller ikke lov til å ha med oss noen form for spillmaskiner, eller musikk (Musikk muligens fordi det er rapportert om tilfeller hvor folka fikk hjemmelengsel og ikke gjorde noe annet enn å høre på japansk musikk).

I tillegg til dette, har det også vært prøveuke på skolen, så jeg har kjedet meg halvt ihjel på biblioteket siden onsdag! Lest barnebøker, studert, og sovet litt når lærerene har gått ut. Huff, testuker er så deprimerende, alle er helt fokusert på studiene sine, og drukner seg i dem. De finnes ikke sosiale i det heletatt, og det er relativt trist for meg, som ønsker å være sosial. Jaja! Nå er det over! Vi skal til Australia sammen! Yay!


Og litt mer! Jeg har kjøpt meg kamera i dag! Fordi kameraet jeg hadde fra før av, var så gammelt og trist, så jeg ville ikke engang ta bilder. Men! Fra og med nå av skal jeg knipse i vildensky! Så gled dere! Jeg kjøpte meg finfint kamera! Og det som er ennå mer morro.. Mannen som hjalp meg med å finne kameraet på butikken jeg kjøpte det på, var kjempeflink i engelsk! Han hadde visst studert i Colorado (eller hvordan man nå skriver det), og i tillegg bodd fire måneder i Nederland, og ville en tur til Norge. Hyggelige mannen! Fant meg kjempefint kvalitet, som faktisk viser seg å ha ganske bra resultater på tester... Ikke værst! Til å ha kjøpt det i Japan. Jeg er litt stolt... Tihi. Jeg slengte faktisk med på et SDkort i samme slengen.. Hvor masse? 30 kroner.. Latterlig og frydefullt billig for 2GB.

Forøvrig! Morsom ting skjedde i dag! Da vi var på samme turen som for å kjøpe kameraet, så var vi innom en 100 yen shop. Der så fant jeg meg en pakke med pussegummi, fordi jeg trengte det. Jeg kommenterte at de var søte, og det gjorde Shiori også. Plutselig sto en helt random, japansk mann ved siden av meg og sa "Aa, kawaii!", han også! Og så snudde jeg meg og så dumt på ham, hvor han formelig skvatt en meter bakover, og ropte ut med stor stemme "Aa! GAIJIN DA!!!!" (Åh! Du er utledning!!!), og bråsnudde seg og ble borte. Haha. Det var så merkelig at jeg ikke kunne annet enn å fnise, og bli litt paff... Og jeg som begynte å bli så fornøyd med at det virker som folk glor mindre og mindre på meg... Haha. Det skal bli godt å komme tilbake til Norge og gjemme seg blant alle de andre som har brunt hår, blå øyne og hvit hud.

Men, nå må dere se på bildet av kameraet mitt!

Vennligst ikke fokuser på det lille dere ser av meg, fordi jeg ser veldig skummel ut! XD Og, forresten... Det er kameraet mitt, speilbildet av det i allefall. Fint!? Jeg elsker det...


Forresten vertsfamilien min! Innerst i hjørnet, Mizuki. Lillesøster! Nærmest kamera, med peace tegn, har vi Shiori. Sammen på alt vi gjør! Utfordrende, men jeg liker henne! Og så har vi en utslitt Mama, som sjekker bena sine. Det var begravelse for bestefaren hennes i dag, og hun fikk vanvittige gnagsår, så tilgi den litt.. Tilbakelente holdningen hennes. Jeg digger henne nettopp fordi hun kan være så tilbakeholden, hun er så naturlig! Haha.


Shiro og meg! Litt organisering og rotete rom siden vi pakker til Australia, men.. Det er da oss! Er det ikke hyggelig å se relativt fine bilder av oss til en forandring, og ikke med det gamle, forferdelige kameraet?

Og sokkene mine. De er så nusselige! Jeg elsker Rilakuma!

3 kommentarer:

 1. Så gøy da! Synd det ble så mye styr med visumet og alt det der andre=( Det var veldig mye dere ikke fikk ha med dere! :-O Hva skal dere gå i da, liksom? Jaja. Gleder meg mer og mer til å reise til Japan med Explorius(hvis det er best da, og hvis jeg får lov). Håper du får det fint i Australia! Håper du kan fortsette med de kanjiiene også=) Sayonara, fra Silje(som har bloggpause-.-)

  SvarSlett
 2. Søte sokker! Og Australia blir sikkert nice! :D

  SvarSlett
 3. moou! urayamashii! jag ville också hänga med in klass när dom åkte till australien XC
  men gud vad kul för dej XD hälsa alla koalor!
  när du kommer hem tycker jag att vi ses <3

  SvarSlett