fredag 28. mai 2010

Australia, dag 3.

Dag 3:
Man sto opp tiiiidlig! Eller, klokka 6, som fremdeles, i følge mine meninger, er veldig tidlig. Og, husk på tidsforskjellen mellom Australia og Japan, en time! Så, teoretisk sett, sto jeg opp klokka 5 i følge tidsregningen jeg er vant med. Huff. Hardt. Men, vi kom oss da opp! Og fikk stelt oss. Og gjett hva, ingen uniform. Jeg har omsider innsett hvor merkelig det er å plutselig vise frem de vanlige klærne sine til klassekameratene sine, som vanligvis ser en i skoleuniform. Utrolig gøy! Og jeg er helt facinert over hvor stilful japansk ungdom er.

Tilbake på sporet! Vi spiste en rask frokost, som bestod av cornflakes (og for en gangs skyld kunne jeg helt problemfritt lese hva som sto på pakka! YAY!) og dro derretter til et slags forsamlingslokale, der vi ble delt inn i gruppene vi skulle ut i. Gruppene var 1. Dyreterapi, 2. Dra til en australsk barneskole og fortelle om japansk kultur, 3. Få høre om... Hvordan sier du det på norsk? Aboriginies heter det på engelsk... Sånne Australske indianere, haha. I allefall, høre om dem, og få prøve ut forskjellige ting innenfor kulturen deres. Sist, men ikke minst, nr. 4, som het Wildlife park walkabout, altså min gruppe. Jeg endte faktisk opp alene på gruppa, eller.. Yuuki var også med, men vi kommer virkelig ikke så godt overens, så hun endte opp med vennene sine, mens jeg.. Vel, jeg ble kort og godt mikset sammen med alle de andre, og var sosial med.. Ja, alle. Så jeg tror jeg kommer bedre overens med de fleste nå!

Vi kjørte først buss i rundt 40 minutter, for derretter å komme frem til stedet, altså en SVÆR naturpark. Der ble vi møtt av en såkalt Ranger, hvis navn jeg ikke husker. Men i løpet av dagen, så ble vi tatt med på en ganske lang gåtur i parken, og fikk se forskjellige dyr, natur og steder aboriginiene hadde lagt igjen spor etter seg, sånn som f.eks. helleristninger (bare litt annerledes enn hva vi har hjemme...) og trær/planter de brukte til forskjellige formål.

Parken var faktisk full av kengeruer, og hadde flere koalaer, og noen svære emuer. Den ene emuen fulgte oss faktisk gjennom hele den 2 timer lange gåturen, og.. Jeg syns den var søt! Vi fikk faktisk klappe den. Søte pippipen. Den hadde faktisk lagt et egg vi fikk se på også! Knall grønt... Stilig!

Vi fikk også klappe kengeruene, og koalaene. Søte dyrene. Vi fikk også se dingoer, som må være noe av de nusseligste dyrene jeg noensinne har sett... Og jeg som alltid har vært litt interessert i dyr og sånt, spurte jo selvfølgelg ranger mannen ut om alt muligrart, altså på engelsk, som fort sørget for masse kommentarer blant klassekameratene mine om hvor "stilig og kult!" det var å høre på at jeg snakket engelsk.. Hahah... Takk skal man ha. Iallefall fint å kunne bli forstått problemfritt igjen! Det norske systemet med hvordan man lærer engelsk, og internett... Jeg er takknemlig for at det har gitt meg en funksjonell engelsk jeg kan være stolt av, haha! Men jeg mener det virkelig, man vet ikke hvor glad man er for at man kan engelsk før man har vært i et land der man ikke vanligvis kan snakke engelsk...


Meg og den søte kenguru-ungen! Jeg skulle gjerne hatt med meg en hjem...


Og masse hoppedyr!


Hoppedyr og japanske studenter.


Noe som ble kalt "naturlige stein-basseng" og en emu med stalker tendenser.


Og et særdeles tilbakelent hoppedyr.


Så var det Kato-kun, Yasumori-kun og meg som fikk oppleve ansiktsmalingen til aboriginiene! Noe som resulterte i utrolig mange "KAWAII!" for min skyld, og latter til de to i bakgrunnen.


Så fikk vi lage vår egen aborigini-hytte. Av kvister og blader... Jeg tror ikke jeg vil satse på å bygge huset mitt av noe sånt i fremtiden (lite egnet for norskt vær og snø, vil jeg tro...), men artig nok å ha vært med på!


Så fant mannen frem den søte, men litt sjenerte koalaen.Etter dette, så ble vi tatt med for å spise lunsj. Som var BBQ, eller på godt norsk, grilling. Masse god mat, og jeg fikk også servert kengerukjøtt, noe som forøvrig var helt greit. Men jeg tror jeg holder meg til de litt mer vante rettene. En av de andre gruppene fikk faktisk smake på emu også! Interessert? Vel, ikke noe de vanligvis spiser der borte, men omtrent alle utledninger får det servert. Haha.

2 kommentarer:

  1. Aborginere heter det på norsk xD Tok du ikke bilde av dingoene? :O Virker som en superartig dag, spennende :D

    SvarSlett
  2. Flyum: Haha, takk! XD Joda, jeg tok bilder av dem, men de var bak et stort gitter, så bildene ble ikke så fine : <

    SvarSlett