mandag 3. mai 2010

De siste 36 timene! Onsen!?

Ja, latskap i ferien, og jeg nyter det! Derfor dårlig med blogginnlegg, beklager. Så, en liten oppdatering nå!

På lørdag var det skole, som vanlig. Ikke særlig begeistret for det, og jeg er litt skremt over det jeg selv tenker akkurat nå, og det er at det skal bli godt å komme tilbake til norsk skole! I allefall. Dagen gikk tregt, til tross for kun 3 timer. Men, kjedelige timer! Så jeg syns jeg er unnskyldt. OG vet dere hva? Jeg nevnte kanskje det at folk begynner å bli trygge på japansken min? I allefall, nå har faktisk guttene (altså foreløpig to stykk...) lurt på om jeg vil bli med i større grupper og finne på ting så snart tester og sånt på skolen er over! Haha. Endelig. Litt trist at de først begynner med sånt når det er 3 måneder til jeg skal hjem.

Så bar det hjem, hvor vi spiste lunsj. Så var det skifting, sminking og finne frem ting ellers, så dro vi til Yokohama! Der vandret vi litt rundt i finværet (Jeg kunne faktisk gå i skjørt! Okei, ingen stor bombe siden jeg gjør det hver dag, det er skoleuniformen min... Men! Sommerskjørt, sånn behagelig! Genser og skjørt, that's it!), for vi gikk til et rimelig stort kjøpesenter der. Svært var det! 6 etasjer, og de to første var beregnet for kino!

Til å begynne med ruslet vi kun litt rundt. Så tok vi purikura (sånne søte små bilder vet dere...), og så bar det til kino-etasjene! Der sto vi litt i kø, kjøpte poppkorn (jeg kjøpte karamellpoppkorn! Og de hadde hatt i sånne salte... Kringler? Pretzels! Fordi karamellpoppkorn kan bli litt søtt... Jeg digget det!), og så gikk vi til kinoinngangen. Der fikk vi utdelt 3D-briller (Hvordan ser de norske 3D-brillene ut nå? Jeg aner ikke, men de japanske var stilige! Så ut som svære nerdebriller med sort glass! Jeg liker dem.. Hihi.), og en søt oppbevaringspose.

Hva jeg så? Alice in Wonderland. Hva jeg syns? Utrolig. Jeg digget den. Søte pusekatten. *tar den med seg hjem*

Etterpå var det litt rusling rundt i Yokohama. De har et utrolig svært pariserhjul der, og noen mindre karuseller, og korte bergogdalbaner. Jeg ville sitte på med dem alle, men litt sent, så jeg og Shiori, vertssøsteren, kastet oss kun på en. Likbart! Perfekt for en date, om du spørr meg. Skal du til Japan, så ambefaller jeg Yokohama!

Søndag: Sto opp sent, og så dro man til Ofuna (den største stasjonen i nærheten, tar oss fire min på tog!), hvor vi shoppet litt. Først 100yen shop, som da er den butikken som har alt mulig til bare 6 kroner tingen. Der kjøpte man litt smått, pluss litt innkjøp på en stor Drugstore, og så tuslet vi rundt i noen av de større, og veldig billige gatene de har der. Åh, jeg skulle ønske jeg var rik, og hadde et eget privatfly hjem til Norge, fordi da kunne jeg ha handlet alt mulig... Nettopp fordi det er så billig. Altså, jeg fant så mye fint... Men, man kan jo ikke kjøpe alt, så det ble mye kikking, og litt sikling. Haha. Lunsj ble forresten Mc.Donalds!

I dag! I dag... Så var hele dagen om å slappe av... Utrolig komfortabelt. Og rundt klokken fire, dro vi til nærmeste onsen. Onsen, som jeg tror jeg har nevnt tidligere, er da varme kilder. Men siden vi dro til den nærmeste, er det vel ikke for varme kilder å regne, men nærmere et offentlig bad. Huff, jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne å forklare det hen, så jeg tar alt fra starten!

1. Du kommer inn i gangen på stedet, hvor du først må ta av deg skoene. De plasserer du i et av alle skoskapene der. Så går du bort til en av automatene like ved inngangen til skifterommene. Der putter man på penger, og kjøper først og fremst en bilett til selve badinga. Da kan du kjøpe en for rundt 50 kroner, og du får være der så lenge du vil, eller en rundt 25, da du har begrenset tid. Vi tok den dyreste, haha. Du kan forsåvidt kjøpe alt fra shampo til svamper og barberhøvler på automatene der, og du kan leie håndklær, så du trenger strengt tatt ikke ha med noentingen!

Så fikk vi stemplet bilettene våre, og gikk inn i garderobene. Der finner du deg et skap, slenger på 100 yen (som du får tilbake etterpå), og kler av deg. Det eneste du har med deg, er et lite håndkle, sånne man bruker til håret, og ev. egen såpe, og spesielle produkter du måtte bruke. Så går man inn til selve "bade området". Første man kommer inn i, er et svært rom. Rommet var delt, og i den ene, var det små "dusj kroker" på rekke og rad. Altså, en krakk til å sitte på, en lav benk, og et fat til å ha vann i. På veggen foran deg er det et speil, og du kan velge om du vil bruke av stedets shampo og kroppssåpe. Du velger deg en post, skyller først krakk og sånt, så setter du deg, og vasker deg som du skulle vært hjemme i din egen dusj. Men, pass på sånn at du ikke spruter såpe og vann på naboen! Det er frekt. Når du er ferdig, så må du sørge for å spyle skikkelig etter deg, sånn at alt er rent og klart til nestemann.

Så setter man opp håret sitt, og tar med seg det lille håndklet. Standar er først å sette seg til "oppvarming" i de innendørs bassengene. Andre halvdelen av det store rommet, hadde to basseng. Et mindre, med vann til rundt livet. Den hadde massasjebobler i forskjellige styrker. Det andre, var bare et vanlig et, hvor man... Ikke gjorde noe annet enn å nettopp varmes opp. Så går man til uteområdet. Se for deg en halvstor uteplass, med steinlagt gulv, og to dammer, nærmest. Rundt dammene er det store steiner, som delvis fungerer som ryggstøtte, og ellers gir det litt ly, sånn.. Nesten litt privatliv (eller så mye privatliv du kan ha, splitter naken i et basseng med andre kvinner...). I begge bassengene var det nok vann til at når du satt på bunnen, fikk du vann til opp rundt halsen.

Det var også et basseng som var "bygd inn" i en hule, med tak over. Egentlig litt facinerende, og jeg må si jeg likte akkurat det stedet! Koselig, men mørkt. Dampete. De hadde også tre mindre... Baljer, nærmest! Om du ville sitte alene. Funksjonelt. Og, min favoritt... Soveplassene! "Hææ?" tenker du sikkert nå... Ja, soveplasser! En forhøyning fra bakken, med steinheller. Under hellene var det varmekabler, og de var delt opp i egne avdelinger, sånn at man fikk litt privatliv. Man la nakken sin på en form for sprinkler annlegg, som silte vann nedover steinplatene. Så, tiltross for at du lå på et par steinplater i forholdsvis kjølig luft, var du 100% varm, og kunne trygt sove. Men hvordan får man sove? Ingen bluferdighet der du ligger? Vel, først og fremst, det lille håndklet jeg nevnte? Man har det med seg hele tiden, og de fleste lar det henge diskret nedover fremsiden av kroppen sin når de går rundt mellom bassengene. Så dette la man over seg når man lå i de sove greiene. Ellers... Når du er sammen med så mange andre nakne mennesker, så blir det liksom helt naturlig, og du tenker virkelig ikke særlig over det. Bare nyt stedet! Og, forøvrig, noe jeg fant spennende, var en form for... Brunaktig greie de hadde i vannet! Ikke olje eller salt eller noe skadende for huden, men.. Ja, jeg vet ikke. I alle fall, det så ut som soyasaus, men var definitivt ikke det. Og etterpå, vel huden min har ikke vært så myk på lang tid!

Og om du er redd for det ev. uhygieniske med det.. Vel, de bytter vannet i disse bassengene hver dag, og du må huske på at du skylder deg ren med både vann og såpe før og etter. Jeg personlig, syns dette var en fin og annerledes måte å bade på! Prøv det ut! : )

4 kommentarer:

 1. Wow så kult da. Artig å lese. Du får plaske videre så tar jeg meg en dusj. Klem fra mamma

  SvarSlett
 2. Kristina Hopen Saltveit3. mai 2010 kl. 09:43

  Heihei! lest bloggen din en lang stund og finder den kjempe interessant! Kunne du ha lagt ut litt mer bilder? Av vennene dine og skolen med elevene osv? :) lurer så på hvordan det er!
  Hilsen stor fan!! :D

  SvarSlett
 3. Hei,
  dei 3D-brillena eg har kjøpt, liknar litt på sånne raybam solbriller, synest eg. Men eg har jo eigentleg ikkje peiling. Dei liknar kanskje litt på dei nerdebrillene som er så inn no, eg såg nokre jenter som hadde vore på kino og gjekk med dei på gata sånn ellers.
  Iallefall så hadde eg eit par spørsmål angåande skulen og fag. Skal du ta japansk som privatist når du kjem heim? Fekk du velga nokre av faga dine sjølv, på ein måte som programfaga i norge, eller har alle dei same faga?

  SvarSlett
 4. Det kalles real D briller, bedre enn vanlig 3D Og jepp, de ser sånn ut i norge og nå =D

  Klem fra Anni og Totto

  SvarSlett