onsdag 2. juni 2010

Imaki-kun.

Ja, Imaki-kun! Hvem er han? En gutt i klassen min! Som ble veldig dårlig under skoleturen til Australia. Så vidt jeg forsto, så ser det ut til at han har alvorlig sukkersyke, men at han fikk sitt værste for ikke å si første utbrudd under turen.

Resultatet var at han ikke fikk gjort noe særlig på turen, eller hatt det særlig gøy. Derfor har han tatt seg to uker fri fra skolen, for å bli friskere. Også viser det seg at Japan har enda en merkelig tradisjon som gjennomføres når det er snakk om syke mennesker, eller de som er på sykehus! Den ble jeg innført i... Nemlig ved å brette 1000 papirfugler...

Haha, riktig nok ikke alene, men samlet så lagde hele klassen 1000 papirsvaner, eller traner, for å være helt korrekt. De ble lagt i "alle regnbuens farger", for så å bli tredd på en snor sånn at man hadde to fugler av her farge etterhverandre, som gikk gradvis over i en annen farge. Ganske søte, og man legger virkelig bra mye jobb i dem! Nevnte jeg at de var små? Knøttsmå. Slit! Men litt gøy.

Vi skrev også kort til ham, som ble satt inn i et fotoalbum sammen med de første bildene fra skoleturen, som han var frisk nok til å ha fått vært med på. Relativt interessant prosess med det hele, og folk ble ganske oppstemt over det. Det som også forundrer meg, er at alle tok det helt naturlig å brette fuglene! Jeg tror ikke det finnes en unge i Japan som ikke kan å brette disse fuglene! Facinerende. Og at de gir dem på sykebesøk! Velvel, vi fikk i allefall forklart at han ble veldig glad over dem! Bra, ikkesant!?

Jeg brettet MASSE papir-pippiper!


Yuko, hun engelsk elskende ved nabo-pulten! Utrolig morsom jente! Jeg har ledd så mye siden jeg havnet ved siden av henne, at jeg ikke har telling på det! Men.. Jeg vet ikke helt hva vi ler av alltid, det kommer frem så mye randomt... Som f.eks. de søte, små digitale ordbøkene dems! Du kan slå opp hvilket som helst engelsk eller japansk ord, og få opp definisjoner, oversettelser, og eksempler. I dag slo hun opp "tight", og eksemplet som kom frem, var "Hold me tight!", noe som sørget for relativt bra latterkramper over hvor merkelige noen av eksemplene er...


Sari som jobber med hvite og grønne pippipper.


En frustrert meg som sliter med mine rosa pippipper, som ble styggere enn alle andres... Helt seriøst, haha.


Og en liten feeling på hvordan de blir tilslutt!

1 kommentar:

  1. Så fint med alle fargane!:D
    Du har utvikla ordbokhumor;)

    SvarSlett