fredag 4. juni 2010

-plystre- Stopp! du kommer til å bli ranet!

Nei, ikke den mest tilfeldige overskriften min, og nei, jeg har ikke blitt gal. Jeg tror det ligger mer i retning av japsene.

Nå skal jeg forklare. Vel, i det siste så har vi trent masse på å synge på skolen. I slutten av Juni, så har vi nemlig en slags... Event på skolen, hvor alle klassene fra alle trinn har trent på en spesiell sang, som de fremfører. Den klassen som fremfører best, får visse premier, pluss noen plusspoeng på sluttkarakterene sine. Så det medfører at jeg må stå opp rundt klokka 5 på Mandager, Onsdager og Fredager, og være på skolen til 4 halv 5 tiden, og trene på å synge. Fint. For jeg er jo flink til å synge. Særlig. Jeg er virkelig helt forferdelig på å synge! Jeg er virkelig dårlig med alt som heter musikk og sang. Jeg liker å høre på det, men jeg tror jeg er lettere tonedøv, og... Ja, jeg er virkelig ikke i stand til det med musikk. Så får jeg et hefte med en sangtekst, på japansk, med noter, og jeg får beskjed om at jeg er noe de kaller "alto". Aner ikke hva det er, men det er utfordrene, og jeg må masse opp og ned med stemmen, og skulle egentlig ønske jeg hadde havnet i soprano gruppen.. Jarra! Men, resultatet er at jeg jobber masse sammen med de andre for å kunne presentere noe halvveis fremførbart.. I værste tilfellet, så lærer jeg meg sangteksten utenat, og mimer... Jaja, ønsk meg lykke til a...

Så, joda! Jeg har melodien til sangen på hjernen 24/7, og nynner på den hele tiden, synger strofer fra den, og plystrer den. Så jeg ble veldig overrasket her i sted, da jeg uten å tenke vidre over det, plystret på melodien til den. Så roper plutselig vertsmoren min til meg, og sier at "Det må du ikke gjøre, da kommer det innbruddstyver!" Og jeg blir lettere sjokkert, får hakeslepp og ser dumt på henne. Hun får latterkrampe, og jeg tar meg sammen, ser lettere undrende på henne, og ber henne forklare seg nærmere. Hun sa noe sånt som at "Fra gammelt av, så er det alltid blitt sagt at dersom man plystrer på kveldstid, så finner innbruddstyver veien hjem til deg, og raner deg!" Hun sa også noe om at det fra gammelt av var sagt at folk som var lykkelige, ofte plystret. Og lykkelige folk hadde ofte bra med penger, og velstand i hjemmet, så derfor valgte tyvene ut husene til folk som plystret. Jeg vet ikke om det faktisk stemmer, eller om det er noe mødre sa til barna sine for å få de til å holde kjeft på kvelden (noe som ligner noe jeg fortalte til min Lillebror der hjemme i Norge en gang. Han har alltid vært fæl til å slurpe alt mulig flytende. Så jeg sa noe sånt som "Marius, det burde du ikke gjøre. Om du slurper, tror kroppen at du spiser suppe, og da kommer du til å legge på deg, fordi kroppen din tror du spiser hele tiden, selv om det bare er drikke!" Resultat; Null slurping på omtrent 2 og et halvt år helt til han spurte mamma...), men sånn er det i allefall!

Konklusjon; Drar du til Japan, ikke plystre på kvelden.

2 kommentarer:

  1. haha x3 lykke til med synginga! :D

    SvarSlett
  2. Haha, takk! Det ser faktisk ut til å funke sånn noenlunde!!! : o

    SvarSlett