fredag 3. juni 2011

Tamagoyaki!

Eller på godt norsk, eggeruller. Jaa, det høres merkelig ut, men hvilken japansk matrett gjør ikke det?

Kort fortalt, tamagoyaki er nesten som en veldig tynn omelett, som du ruller over hverandre, helt til du har noe som ligner på en sammenrullet pannekake. Så skal du skjære den i ca 2cm tykke skiver, og la de kjøle seg ned. Spises lunkne. Utrolig populært i Japan, og mye brukt i bentoer, eller japanske matesker, om du vil. Dette ble en av favorittrettene mine der nede, og nå har jeg omsider lært meg å lage det skikkelig!

Oppskriften er som følger:

4 egg
1 ts sukker
Bittelitt soyasaus

Vispes sammen, og hell litt og litt i en godt oljet stekepanne, og lykke til med rullinga, det er VANSKELIG. Men øvelse gjør mester, jeg har blitt stri.

Ellers pleier jeg å ha i en liten desj med noe som heter Minrin, en type søt alkohol thingy som er masse brukt i japanske matretter. Kan fåes på nesten alle pakkisbutikker. Egentlig skal man bruke mer sukker, men om man har i sukker, svir det seg fortere, og det liker man ikke. Det er vanskelig nok å få dem fine om de ikke skal svi seg også! Sådet. Og noen ganger (veldig ofte) legger jeg helt naturell kremost i midten av dem, og ruller omeletten over. Da får man en mild, litt syrlig smak inni de litt søte eggene, og Marion er i himmelen. Nevnte jeg at det var veldig populært i Japan? Jeg ble alltid overlykkelig da jeg fikk disse i matboksen.

Eggene mine! Naaammm

2 kommentarer:

  1. Hvor flink var du i Japansk når du var ferdig med utvekslings året? og er du fortsatt like flink i japansk? ^^

    SvarSlett
  2. Boh! Jeg er fortsatt like flink, og jeg tørr påstå jeg er ganske flink. Hvertfall i hverdagsjapansk, og siden jeg klarer å holde tritt med high-school jenter, regner jeg meg for relativt rask også, ahaha. Men joda, relativt flink. Men jeg dør på meg om jeg må snakke om samfunnet og vanskelige ting! :o Kan nok til at om det er noe jeg ikke forstår, kan folk forklare det til meg på enklere japansk. :D

    SvarSlett